• BIST 10336.5
  • Altın 2401.232
  • Dolar 32.2653
  • Euro 34.7587
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Demirtaş Ağaçdibi Köyünde

Demirtaş Ağaçdibi Köyünde
Selahattin Demirtaş, Kürt halkını tanımamazlıktan gelerek ağır hakaretlerde bulunan başbakana yüklenerek, AKP zihniyeti eşkıya. Çapulcu, gaspçı katliamcı zihniyetidir dedi.

Eski BDP Genel Başkanı ve Hakkari Bağımsız Milletvekili adayı Selahattin Demirtaş, başbakana yüklenerek "Hepimiz Selahattin Eyyubi'nin torunuyuz diyeceksin, hem de bütün Kürtlere terörist diyeceksin. Kusura bakma ama sen Selahattkin Eyyubi'de törörits değil, onun torunları da terörist değil. Ama senin zihniyetin AK Parti zihniyeti eşkıya, çapulcu, gaspçı, katliamcı zihniyetidir" dedi.

agacdibi-1.jpg

 

 BAŞBAKANIN PSİKOLOJİSİ BOZULMUŞTUR EMEKLİYE AYRILMASI GEREKİR

Hakkari seçim çalışmalarını sürdüren Selahattin demirtaş, bugün öğle saatlerinde kent merkezinden yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Ağaçdibi köyünü ziyaret etti. Burada büyük bir coşku ile karşılanan Demirtaş, köylülerle sohbet ederek, yanına gelen çocuklarla yakından ilgilendi. Çay içip sohbet ettiği köylülere yönelik bir konuşma yapan Selahattin Demirtaş,  ölüm karşısında insani duygularını dini duygularını, vicdan duygularını yitirmiş bir siyasetçiden artık her türlü kötülük beklendiğini belirtti. Ölen kişinin arkasından kendi yurttaşının arkasından bu şekilde konuşan bir başbakan bütün Türkiye açısından bir tehlike olduğunu söyleyen Demirtaş. başbakanın psikolojisi bozulmuştur, emekliye ayrılması gerekir hem de malulen emekliye ayrılması gerektiğini söyledi.

agacdibi-2.jpg

 

 KENDİ ÜLKESİNDE 10 MİLYON İNSANA TERÖRİST DİYOR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'da mitinginde Kürtleri terörist olarak tanımlamasına da değinen Demirtaş, ''Dün Diyarbakır'da başbakan hakaretlerini tekrarlıyor. Partimizi terörist olarak tanımlıyor. Ki partimiz bugün belki de 10 milyon insanı temsil ediyor. Sen kendi ülkende 10 milyon insanı terörist olarak ilan ediyorsan, o 10 milyonun başbakanı değilsin. Biz seni başbakan olarak tanımayız. Eğer sen bizi terörist olarak tanımlarsan bizde başbakan olarak kabul etmiyoruz seni. Senin hiçbir meşruiyetin yoktur. Bizim açımızdan kabul gören bir başbakan değilsin. Bir halkın 10 milyonuna gözü kapalı bir şekilde utanmadan terörist diyen bir siyasetçi bu ülkede iflas etmiş bir tüccar gibidir. O nedenle tabelasını toplayıp dükkanını kapatıp gitmesi lazım. Hakkari'de AK Parti'ye düşen şey dükkanı tabelayı kapatmaktır. Biz buradan Ak Partili adaylara çağrı yapıyoruz. Yaptığınız şey yanlıştır. Bu topraklarda savunabileceğiniz hiçbir şey kalmamıştır"

agacdibi-3.jpg

 

 KÜRTLER APO'YU HALK ÖNDERİ OLARAK İLAN ETMİŞTİR

 Demirtaş,"Bakın diyor ki Kürtler Apo’yu peygamber ilan etti. Ya sen haşa kendini neredeyse Allah ilan edeceksin, o noktaya gelmişsin. Şunun cuma namazı kabul olur, şunun ki kabul olmaz diyorsun. Sen kimsin. Kimin ibadeti kabul olur kimin duası kabul olur onu Allah bilir. Sen o işe karışamazsın, ama kendini o noktaya getirmiş. Bu sivil cuma namazları olmaz diyor. Sen mi karar vereceksin buna. Halk cuma namazını ibadetini dağda da, camide de meydanda da yapar. Allah ile arasına sen mi gireceksin. Kendini bu kadar pervazsızlaştırmış. Utanmadan da bizi Apo’yu peygamber ilan etti diye suçluyor. Ben defalarca söyledim, Kürtler Apo’yu halk önderi ilan etmiştir, başka bir şey ilan etmemiştir.

agacdibi-4.jpg

 

 BAŞBAKAN ÇİRKİN YÜZÜNÜ BİR DAHA GÖSTERMİŞTİR

Hoppa'da başbakana karşı yapılan protesto gösterine de değinmeden geçmeyen Demirtaş, ''Bakın Karadeniz'de Hoppa'da başbakana karşı sadece o bölgede baraj yapılıyor diye baraj akarşı protesto edenler çok sert müdahale gördüler. Başbakanın çirkin yüzünü bir kez daha orada gördüler. Orada polisin kullandığı gaz nedeniyle bir emekli öğretmen kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. Başbakan ne diyor, Allah rahmet eylesin mi diyor, üzüldüm mü diyor, benim yurttaşımdı yaşamını yitirdi yakınlarına başsağlığı mı diliyor yok. Birisi orada ölmüş diyor adını bile anmak istemiyorum riye ölmüş niye ölmüş onu bile gündeme almak istemiyorum diyor. Ölüm karşısında insani duygularını dini duygularını, vicdan duygularını yitirmiş bir siyasetçiden artık her türlü kötülük beklenir. Ölen kişinin arkasından kendi yurttaşının arkasından bu şekilde konuşan bir başbakan bütün Türkiye açısından bir tehlikedir. Başbakanın psikolojisi bozulmuştur, emekliye ayrılması gerekir hem de malulen emekliye ayrılması gerekir'' şeklinde konuştu. Demirtaş yaptığı konuşmanın ardından, köy ilköğretim okulunu ziyaret ederek, öğrencilerle bir süre sohbet etti.

 

 

 

 

Bu haber toplam 11739 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Başkan Kaya'dan "1 Mayıs mesajı"01 Mayıs 2024 Çarşamba 10:20
  • Deva Partisi il başkanı Piruzbeyoğlu istifa etti30 Nisan 2024 Salı 19:53
  • AK Parti seçim sonuçlarını değerlendirdi27 Nisan 2024 Cumartesi 09:38
  • HGC’den Başkan Akış’a hayırlı olsun ziyareti26 Nisan 2024 Cuma 15:48
  • Çok kıymetli Hakkari halkımız!24 Nisan 2024 Çarşamba 13:52
  • Hakkari Barosundan Eş Başkanlara ziyaret22 Nisan 2024 Pazartesi 15:28
  • CHP'den AK Parti'ye ziyaret17 Nisan 2024 Çarşamba 10:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı17 Nisan 2024 Çarşamba 08:43
  • Başkan Kaya, ”Hakkari halkının hizmetkarıyız”12 Nisan 2024 Cuma 15:37
  • YSK: 4 yerde seçim yenilenecek11 Nisan 2024 Perşembe 16:45
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim