• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Demirtaş "Başbakan değişecek"

Demirtaş "Başbakan değişecek"
Hakkari bağımsız milletvekili adayı Selahattin Demirtaş, meydana gelen patlamada 9 kişinin hayatını kaybettiği Gecitli köyünde başbakana yüklendi.

Haber: Feyzullah Taş -Sabah saatlerinde şehirden 50 kilometre uzaklıkta bulunan Geçitli köyünü ziyaret eden Demirtaş ve beraberindekiler Gecitli köyü kara yolunda bir süre önce meydana gelen mayın patlamasında 9 kişinin hayatını kaybettiği olay yerini dolaştılar.

02.20110601123311.jpg

Patlamada çocuğunu kız kardeşini ve akrabalarını kaybeden Cahit Erol ve beraberindekiler de Demirtaş'ı olay yerinde karşıladılar. Patlamada hayatını kaybeden 9 kişinin yazılı olduğu çeşmenin başında Cahit Erol ile bir süre sohbet eden Demirtaş, olayın aydınlatılması için ellerinde geleni yapacaklarını söyledi.

03.20110601123326.jpg

Demirtaş ve beraberindekiler daha sonra büyük bir araç konvoyu eşliğinde Geçitli köyüne doğru hareket ettiler. Demirtaş daha sonra bir kamyonetin üzerine çıkarak bir konuşma yaptı. Konuşmasının başında Geçitli köyünde yaşanan olayın bütün detaylarıyla ortaya çıkana kadar bunan takipçisi olacağını ifade eden Demirtaş, bunun sözünü geçen yıl da buraya gelirken verdiklerini, bu sözün arkasında olduklarını belirterek, sonuna kadar da takipçisi olacaklarını söyledi.

05.20110601123348.jpg

Kürt halkı ve Türk halkının uzun zamandır büyük acılar yaşadığını belirten Demirtaş, "Bunların bütün suçu, günahı Kürt halkının değildir. Haziran'ın 12'de seçim yapılacak, bitecek ama 13'de biz bu topraklarda yine beraber yaşayacağız. Bu ülkenin başbakanı olarak öyle şeyler söylüyorsun, emrindeki medyaya basın kuruluşlarına öyle şeyler yazdırıp yaptırıyorsun ki birlikte yaşamanın imkanlarını ortadan kaldırıyorsun" dedi.

Demirtaş, "Bu böyle olamaz seçimden sonra başbakan değişecek. Şimdi bunları söylüyor çünkü Türk milliyetçilerinin oyunu alacak. Seçimden sonra demokrat bir başbakan olacak, Kürt sorununu çözecek, biz buna inanmıyoruz. Gerçek Tayyip Erdoğan şu anda seçim meydanında konuşan Tayyip Erdoğan'dır. Şu anda başbakanın seçim meydanlarında en az konuştuğu şey siyasettir. En az yaptığı şey siyasettir" iddiasında bulundu.

"ARTIK DAĞLARDA ÖLÜM SESİ DUYMAK İSTEMİYORUZ"

Demirtaş, "Bu halk savaştan, çatışmadan ve gelirimden yana tercih kullanmaz. Bu topraklar kana gözyaşına fazlasıyla duydu. Biz bu dağlarda silah sesi çatışma ölüm sesi duymak istemiyoruz bu halk bu gençler istemiyor, analar istemiyor. Slogan yasak diyeceksin, yürümek yasak seçime girmek yasak diyeceksin, yüzde 10 barajı koyacaksın miting  yaptırmayacaksın, bunları televizyona çıkartmayacaksın diyeceksin, taş atmak yasak, dağa çıkmak yasak, pankart açmak yasak, televizyona çıkmak yasak, meydan, sokak yasak, bu halk köleliği kabul etmez" şeklinde konuştu. Demirtaş ayrıca bir süre önce yayla yüzünde Geçitli ve Akkuş köyleri arasında yayla yüzünden çıkan olayda bir kişinin hayatının kaybetmesinin üzücü olduğunu belirterek,"Husumetle bir yere varılmaz. sizleri barıştıracağız, bu konuda bize destek sunmanızı istiyoruz. Sorun büyük bir sorun değildir. İnşallah en kısa sürede de çözeceğiz. Bugünkü buradaki birlikteliğimizde buna vesile olur inşallah" dedi.

    KÖY MEYDANINDA HALLAYLAR ÇEKİLDİ     

Yapılan konuşmaların ardında Demirtaş ve beraberindekiler canlı müzik eşliğinde yöre halkı ile kol kola girerek bir süre halay çekti. Geçitli köyünde verilen öğle yemeğinin ardında Demirtaş ve beraberindekiler Işık köyüne geçti. Burada CHP'nin Diyarbakır mitingini değerlendiren Demirtaş, yine başbakana yüklenerek CHP ile hiçbir şekilde görüşmediklerini söyledi.

Demirtaş, "Bölge mitinglerini değerlendirme tarzı, üslubu son derece sakıncalıdır. Başbakan şunu dile getirmeye çalışıyor. Ben bölgeye gidince protesto ediliyorum da CHP neden protesto edilmiyor? Ben de şunu söyleyebilirim, hükümette olan başbakanın kendisidir. Olup bitenden siyasi sorumluluk duyması gerken kendisidir. Halkta kendisini sorumlu tutuyor. Askeri operasyonlar, tutuklamalar, BDP'ye yönelik iftiralar bütün bunlar başbakana öfkenin artmasına neden oluyor. Şimdi bu dönem politikasından CHP sorumlu olsaydı aynı tepkiyi halk CHP'ye de gösterirdi. Ama bizim CHP'yi desteklediğimiz bir politikamız asla yok.

Hakkari'de olmamıştır, başka şehirlerde de olmamıştır. Tam tersine biz bir siyasi rekabet yürütüyoruz. CHP ile seçim döneminde en küçük bir görüşme yapmış değiliz. Seçim öncesinde de bir görüşme yapmış değiliz. Hakkari veya Diyarbakır mitingi veya bölgenin herhangi bir mitingi ile ilgili hiçbir uzlaşma ve tartışma yürütmüş değiliz. Halk nerede nasıl davranacağını kendisi biliyor" dedi.

Daha sonra Akkuş köyüne giden Demirtaş ve beraberindekiler, bir kişinin hayatına mal olan yayla sorunu ile kan davasının bitirilmesi için ailelerle görüştü. Geçitli köyünden ayrılan Demirtaş daha sonra Durankaya beldesine geçerek Hakkari'nin ileri gelenlerinden ve eski Belediye Başkanı Abdurrahman Keskin ile birlikte bir süre sohbet etti. Belde sakinleri Demirtaş ve beraberindekileri büyük bir coşku ile karşıladılar.

Bu haber toplam 8664 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
  • HGC’den Başkan Akış’a hayırlı olsun ziyareti26 Nisan 2024 Cuma 15:48
  • Çok kıymetli Hakkari halkımız!24 Nisan 2024 Çarşamba 13:52
  • Hakkari Barosundan Eş Başkanlara ziyaret22 Nisan 2024 Pazartesi 15:28
  • CHP'den AK Parti'ye ziyaret17 Nisan 2024 Çarşamba 10:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı17 Nisan 2024 Çarşamba 08:43
  • Başkan Kaya, ”Hakkari halkının hizmetkarıyız”12 Nisan 2024 Cuma 15:37
  • YSK: 4 yerde seçim yenilenecek11 Nisan 2024 Perşembe 16:45
  • Hakkari belediyesinde bayramlaşma11 Nisan 2024 Perşembe 15:31
  • 3 bin 389 ölü seçmen tespit ettik07 Nisan 2024 Pazar 17:13
  • Belediye eş başkanlara ziyaretler sürüyor06 Nisan 2024 Cumartesi 22:16
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim