• BIST 10643.58
  • Altın 2499.929
  • Dolar 32.215
  • Euro 34.8806
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Demirtaş başbakan gibi karşılandı

Demirtaş başbakan gibi karşılandı
Emek Demokrasi ve Barış Bloğu Hakkari birinci bölge bağımsız Milletvekili adayı Selahattin Demirtaş Zap vadisindeki köyleri ziyaret etti.

 

fotogaleri-yazisi.jpg

 

Haber. Feyzullah Taş-İlk olarak Oğlu köyü ziyaret eden Demirtaş ve beraberindekiler burada köylüler ile bir süre oturup sohbet ettiler. Daha sonra Üzümcü  köyüne geçen Demirtaş burada buluna lokantada köylüler ile oturup sohbet ettiler. Köylüler ile çay içtikten sonra Olgunlar  köyüne geçen Demirtaş ve beraberindekiler burada köy sakinlerinden işadamı İsmet Ölmez gelenler beraberindeki yüzlerce kişi ile birlikte karşıladı. Daha sonrada kendi tesislerinde Demirtaş ve beraberindekilere kaburga, pilav ziyafeti verdi.

 

Daha sonra Maden İşletmecisi işadamı İsmet Ölmez’in bürosuna geçen Demirtaş, Ölmez’den işlettikleri madenler hakkında bilgi aldı. Devletin bu bölgelere çok uzak kaldığını belirten Demirtaş, “Buradan Ankara’nın bürokrasisini aşmak neredeyse imkansız. O yüzden biz diyoruz ki il genel mlislerine yetki verilsin. Bölgesel meclisler kurulup yetki verilsin. Bu sorun sadece bölgede yok. Türkiye’nin her yerinde merkezi yönetimden kaynaklanan sorunlar var. Ne yazık ki bürokraside adamı olan, güçlü olan işini yürütür. Ama bizim önceliğimiz barıştır. Barış her şeyden daha önemli. Barışın olduğu bir yerde her sorunu çözmek daha kolaydır” dedi.

 

 HAKKARİ ADAYI OLMANIZ BİZİ GURURLANDIRMIŞTIR

Demirtaş’ın Hakkari’den aday olmasından çok mutlu olduklarını ifade eden İşadamı İsmet Ölmez, sizin Hakkari’den aday olmanız bizim için bir gurur meselesi olmuştur dedi. Ölmez,”. Bizler bu yörenin çocuklarıyız. Babalarımız, dedelerimiz bu topraklarda yatıyor. Bizim gidecek başka yerimi de yok. Bu savaşın sonlandırması için halk olarak elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Özellikle Altan Tan’ın ve Şerafettin Elçi’nin bu bloğa dahil olmaları bizleri daha da mutlu etmiştir. Başarı halkın elindedir. Şunu da belirtmek isterim ki bölgede işletilecek çinko ve bakır maden yatakları da bulunmaktadır. Ancak bazı bölgeler yasak olduğu için bu madenleri işletemiyoruz” şeklinde konuştu.

 

KARDEŞLİK TÜRKÜSÜ EŞLİĞİNDE HALAY ÇEKTİLER

Demirtaş ve beraberindekiler daha sonrada Olgunlar köyünde yapılan Bazi ve Kadriye Ecer çiftinin düğün törenine katıldılar. Düğün alanına giriş yapan demirtaş ve beraberindekiler adeta bakan gibi karşılandılar. Düğünde bulunan yüzlerce kişi büyük bir coşkuyla BDP heyetini karşıladı. Demirtaş ve beraberindekiler damadı tebrik ettikten sonra ses sanatçılarının okuduğu “Bitsin bu savaş bitsin, barış kardeşlik gelsin” şarkıları eşliğinde davetlilerle birlikte halay çektiler. Çekilen halaylardan sonra, heyet Doğanlı köyüne geçti. Yol üzerinde bulunan ve Türkiye İş Bankasına benzetilen Şine Dağı ve köprüsünde duran Demirtaş, burada beraberindekilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Doğanlı köylülerle sohbet edip çay içen heyet daha sonra, geçtiğimiz günlerde günlerce süren sağanak yağışlarla birçok evin sel sularına kapılan Taşbaşı köyüne geçti.

 

DEMİRTAŞ KAMYON KASASINDA HALKA SESLENDİ

 Demirtaş ve beraberindekiler Taşbaşı köyünde büyük bir coşku ile karşılandı. Toplanan yüzlerce köylünün içinde geçmekten güçlük çeken Demirtaş yer yer zor anlar yaşadı. Korucuların çoğunlukta olduğu köye Demirtaş ve beraberindekilerin gelişi ile adeta izdiham yaşandı. Köylülerin bir okulun önünde bir kamyon kasasında kurulmuş olduğu ses cihazlarında halka hitap eden Demirtaş vekil olmaya değil hizmetçi olmak için geldim dedi.

 

MİLLETVEKİLİ OLMAYA DEĞİL HALKA HİZMETÇİ OLMAYA GELDİM

Demirtaş,”Hakkari’ye milletvekili olmak için değil, halka hizmetçi olmak için geldiğini belirtti. Demirtaş,”Burada direnişin sembolü olan topraklarda olmak benim için büyük bir onur. Hepinize teşekkür ediyorum. Kendi anavatanınızda, size köle muamelesi yapan, esir muamelesi yapanlara karşı büyük bir direniş gösterdiniz. Ne bedel ödenmesi gerekiyorsa ödediniz.Kendi kendini yönetmeye aday olan, bu halkın gücü sizin direnişinizin esridir. Bu mücadeleye canını ortaya koymuş bütün şehitlerimizin önünde saygı ile eğiliyorum. Ana dilimizle kendi kültürümüzle kendi topraklarımızda yaşamaya devam edeceğiz”

 

KÜRTLER KENDİ DİLLERİNDEN VAZGEÇMEZ

 Demirtaş,”Kürtler kendi dilinden Kültüründen, dininden vazgeçmez. Şimdi şu okulda Kürtçe eğitim yapmak, bu köye zarar verir mi. Biz diyoruz ki bu çocuklar Türkçe öğrensin, ama kendi anadilinde eğitiminde görsün. Bu olacak bunun başka yolu yok. Kendi dilimizde eğitim göreceğiz, kendi kendimizi yöneteceğiz. İşsizlik yoksulluk ve bütün sorunlarımızı biz kendi gücümüz olan halkın gücüyle çözeceğiz. Eğer bu mücadeleyi bu güne siz getirdiyseniz, sonucu da sizler götüreceksiniz. Unutmayınız ki birliğimiz ne kadar güçlü olursa, zafer o kadar yakın olur. Önümüzdeki seçimde tek bir oyun bile AKP’ye gitmemesi için gece gündüz çalışacağız. Bu bizim onur borcumuzdur.  Bizler seçimden sonrada bu sorunları çözmek için alanlarda olmaya devam edeceğiz. Analarımıza zaferi vereceğimize dair söz verdik ve Allahın izniyle o gün çok yakındır. Geçen hafta burada sel felaketine uğrayan bütün köylülerimize de geçmiş olsun diyoruz” şeklinde konuştu.

 

Yapılan konuşmaların ardından Demirtaş ve beraberindekiler Geçimli köyüne geçti. Demirtaş burada da büyük bir coşku ile karşılandı. Köylülerle bir süre sohbet eden Demirtaş’a iyran ve çay ikram edildi. Yapılan sohbetlerin ardından Demirtaş ve beraberindekiler akşam saatlerinde Hakkari’ye geri döndüler.

 

Bu haber toplam 8393 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
  • İlik donörü olup hayat kurtarabilirsiniz17 Mayıs 2024 Cuma 11:21
  • Başkale travertenleri17 Mayıs 2024 Cuma 10:37
  • Jandarma kan bağışı etkinliği düzenledi17 Mayıs 2024 Cuma 10:14
  • Hüküm giyen emekli generallere af17 Mayıs 2024 Cuma 09:53
  • İBAN üzerinde dolandırıcılık çoğalıyor17 Mayıs 2024 Cuma 09:17
  • İş İnsanı Ölmez'den kamuoyuna!16 Mayıs 2024 Perşembe 18:20
  • KGK’dan Ankara’da diplomasi turu16 Mayıs 2024 Perşembe 11:40
  • HEM'de Gazze konulu konferans düzenlenecek16 Mayıs 2024 Perşembe 11:26
  • Yüksekova-Irak arasındaki turizm ağı genişliyor16 Mayıs 2024 Perşembe 08:49
  • Hakkari DEM Parti; Kürtçe resmi dil olsun15 Mayıs 2024 Çarşamba 16:14
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim