• BIST 10272.51
  • Altın 2414.291
  • Dolar 32.2246
  • Euro 34.7866
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 24 °C

Demirtaş: Bu beladan kurtulmaya saatler kaldı

Demirtaş: Bu beladan kurtulmaya saatler kaldı
İstanbul'da halka seslenen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bombayla öldürülmek istenmişsiz, bunların attığı manşete bak" sözleriyle AKP'nin havuz medyasının bugünkü manşetlerine sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telefonla kendisini aratmasına da sert çıkan Demirtaş, "Sen beni arayacağına bu paçavraları çıkaranları ara" tepkisinde bulundu. Türkiye halklarına da seçim öncesi son çağrıyı yapan Demirtaş, "Sandığa gideceğiz. İrademize, oylarımıza sahip çıkacağız. Sadece birkaç saat kaldı bu belalardan kurtulmak için" diye konuştu. 

HDP Eş Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Adayı Selahattin Demirtaş, HDP'nin bombalı saldırıya uğrayan Diyarbakır mitinginden sonra bugün HDP Sancaktepe İlçe Örgütü'nün, Demokrasi Caddesi'nde düzenlediği mitinge katıldı. Mitinge binlerce yurttaşın yanısıra HDP İstanbul milletvekili adayları, HDP üyeleri ve HDK bileşeni siyasi parti ve kitle örgütleri katıldı.

Diyarbakır'daki saldırıya karşı öfkenin dolup taştığı alan sık sık "Katil Erdoğan", "Bizler HDP Bizler Meclise" sloganları ile yankılandı. Mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçimlere saatler kala Türkiye halklarına son çağrıyı yaptı.

'Yarın doğacak şafak tüm Türkiye'yi aydınlatacak' HDP İstanbul İl eş başkanları Cesim Soylu ve Ayşe Erdem'in halkı selamlamasının ardından HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş binlerin alkış ve zılgıtları eşliğinde alana giriş yaptı. Konuşmasına alanda bulunanları selamlayarak başlayan Demirtaş, büyük emeklerle yürütülen seçim kampanyasının son gününe gelindiğini söyleyerek, "Sizin yarattığınız bu düğün havası yarın akşam zaferle sonuçlanacak.

Bunu hakettiniz çünkü. Türkiye'nin bütün ezilenleri artık ağlamak değil gülmek sizin hakkınız. Sizi hakkınızı teslim etmek üzere bizler yarın akşam hep birlikte meclise gidiyoruz. Birlik beraberlik içinde, ele ele vermiş Türkiye halkları olarak Türkiye'nin bütün mahallelerinde düğün kurmaya hazır mıyız?" diye seslendi.

"Her karanlığın bir aydınlığı, her gecenin bir sabahı var. Karanlık günlerden çıkacağız, yarın doğacak şafak tüm Türkiye'yi aydınlatacak" diyen Demirtaş sayılı saatler kalan seçimler için "Yarın Türkiye'de ampule muhtaç olmayacak artık" ifadelerini kullandı. 

'Alçakça saldırı'

Dün Diyarbakır'da katliamla sonuçlandırılmak istenen bombalı saldırıya değinen Demirtaş, "Halkımız alçakça bir saldırıyla karşı karşıya kaldı. Bu alandan bir kez daha Diyarbakır halkının bu cesurca, kahramanca duruşunu selamlıyorum. Diyarbakır halkına selamlarımızı ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yaşamını yitiren arkadaşlarımızın ailelerine baş sağlığı diliyorum.

350 yaralı arkadaşımız var halen 30 arkadaşımız ağır yaralı. İnşallah arkadaşlarımızı yarın akşamki seçim zaferimizi görecek" diye konuştu. Sözlerine Ahmet Kaya'nın, "Diyarbakır Türküsü"nde geçen dizelerle devam eden Demirtaş, "Halkın iradesini teslim almak isteyenler orada çelikten bir iradeyle karşılaştı. Halkı orada izdihamla ayaklar altında ezilsin diye provokasyona getirmeye çalıştılar.

Böyle bir meydanda yüz binlerce insan toplanmış, herkes düğüne, bayrama gelir gibi Diyarbakır meydanını doldurmuştu. Bir kutlama havasını, şölen meydanını andırıyordu Diyarbakır meydanı. Tam konuşmaya çıkacağım sırada sahnenin yanında iki bomba patlattılar.

Bu büyük bir alçaklık" ifadelerini kullandı. Saldırının hemen ardından yaralı yurttaşlar alandan çıkarılmaya çalışılırken bu kez de polisin halka gaz bombalarıyla saldırdığını hatırlatan Demirtaş, "Biz bir yandan kolu bacağı kopmuş arkadaşlarımızı alandan çıkarmaya çalışırken, bir yandan polis gaz atıyor.

O meydandan bütün halkı güvenli bir şekilde çıkarmaktan sorumlu olanlar meydanın gaza boğmuş. Böylesine bir vahşet ortamı" diyerek polis saldırısına da tepki gösterdi.

Erdoğan'a: AKP'ye oy toplamak yerine Diyarbakır'a gitseydin Diyarbakır'daki bombalı saldırılardan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın canlı yayındaki konuşmasına değinen Demirtaş, "Oradan çıktığımızda ülkenin Cumhurbaşkanı 3 saat canlı yayında konuştu.

Ben tarafsız, 77 milyonum Cumhurbaşkanıyım diye. Diyarbakır meydanından,oradaki vahşetten, barbarlıktan tek bir cümle söz etmedi. Akşam bana ulaşamaya çalışmış. Kusura bakma. İki aydır meydan meydan dolaşıp bize hakaret etmeyecektin.

Bugün miting yapmak yerine, AKP'ye oy toplamak yerine Diyarbakır meydanına gidip çiçek koysaydın, halkın üzüntüsünü paylaşsaydın. Ben telefona çıksam ne olur, çıkmasam ne olur. Sen zaten yapacağını yapmışsın. İki ayda yüzlerce saldırı gerçekleştirilmiş. Her yerde silahla, bombayla üzerimize gelmişler. Tek bir kişiyi gözaltına almamışlar" şeklinde konuştu. 

Yandaş medyaya tepki

AKP'nin havuz medyasının bugünkü manşetlerini de gösteren Demirtaş, "Dün Diyarbakır'da katliam olmuş. Star gazetesi, ' Haçlı ittifakı' diye başlık atmış. Hala bizi hedef gösteriyor. Bunların hepsi iki aydır bizi hedef gösteren ve bizi linç eden gazeteler, AKP'nin gazeteleri. Güneş,'Yeni Türkiye yeni haçlılar', bizi hedef göstermiş.

Bakın işte başka bir paçavraları, Sabah gazetesi. Tek bir satır bile haber geçmeden bizi hedef gösteriyorlar.Bunlar AKP kazansın, HDP baraj altında kalsın diye bütün kurt, çakal sürülerine bizi hedef gösteriyorlar. Diyarbakır Meydanı'nda bombayla öldürülmek istenmişiz, bunların attığı manşete bak. Sen beni arayacağına bu paçavraları çıkaranları ara" sözleriyle AKP medyasına sert tepki gösterdi. 
'Yarın tarihi bir gün'

"HDP bu ülkede barış ve kardeşliğin teminatıdır" diyen Demirtaş, sözlerine şu şekilde devam etti: "Yarın tarihi bir gündür. Ya bu paçavra zihniyet bu ülkeyi yönetemeye devam edecek ya da biz 81 ilde el ele vereceğiz. Acımız,öfkemiz büyük. Öfke ve kızgınlıkla hareket etmeyeceğiz. Vicdan ve ortak akılla hareket edeceğiz. Sandığa gideceğiz. İrademize, oylarımıza sahip çıkacağız. Sadece birkaç saat kaldı bu belalardan kurtulmak için."

Demirtaş, "Dilimiz, kimliğimiz, emeğimiz, ormanımız, deremiz, suyumuz elimizden alınan neyimiz varsa hepsini iade etmek için yollardayız. Biz size sizden çalınanı iade etmek için yollardayız. 550 halk adayı size hizmet etmek için yollarda. Tek bir oyun bile boşa gitmemesi lazım. HDP dışında kime oy verirseniz AKP'ye yarayacak. Bunları durduracak tek güç biziz" diye konuştu.

"HDP baraj altında kalırsa bu zihniyet Türkiye'yi kaosa sürükleyecek" uyarısında bulunan Demirtaş, " Tarihi bir sorumluluk bilinciyle seçim kampanyamızı yürüttük. Bütün suçumuz barajı geçmek için halkımızdan oy istemek.

Yıllardır bize ait olan 30'dan fazla gasp edilmiş milletvekilliği hakkımızı geri almak istedik. Bu kadar alçaklığı doğrusu bizde beklemiyorduk, ne yapalım elimizde bir tek bir şey var, sandık. Siz isterseniz başarırsınız, halk isterse yapar. Türkiye halklarını parlamentoda en doğru şekilde özgürlükler ve kardeşlikte buluşturmak için bütün çabayı ortaya koyacağız. Biz buradayız, AKP gidecek ama halkın evlatları bu ülkeyi yönetecek" ifadelerini kullandı. 

Büyük insanlık buluşmasına davet

Türkiye halklarına da, "Tüm ülkeyi büyük insanlıkta buluşmaya, büyük insanlığı ayağa kaldırmaya davet ediyoruz" diye seslenen Demirtaş, " Benim için bir onurdur. İnşallah sizin oylarınızla ben de buradan milletvekili olacağım. Buradaki bütün arkadaşlarımızla İstanbul'daki halklarımızla birlikte olacağız. Ülkenin özgürlüğe giden yolunu hep birlikte açalım.

Bu saatten sonra Türkiye toplumunun HDP'den başka kurtuluşu yok. Bir oy bile alsak bu bizim için önemli. O nedenle kötünün iyisini değil en iyisini seçin ki iyiler kazansın, ezilenler kazasın" dedi. 

'Sandık başında gerilimlere müsaade etmeyin'

Demirtaş yarın oy kullanmaya gidecek olan milyonlarca yurttaşa ise şu çağrıyı yaptı: "Türkiye'nin 81 vilayetindeki seçmenlere uyarımdır. Sandık başında en küçük gerilime müsaade etmeyin bizim amacımız oy kullanmak. Seçimleri iptal ettirmek isteyebilirler.

Bu oyunlara düşmeyin. Sabırlı olun. Sabır göstereceğiz ki bunlardan kurtulalım. Barış, özgürlük ve kardeşlik için HDP yazarak sandığa atın. Yarın sizin ellerinize verilecek küçük mühür onlardan kurtuluşumuzun önünü açacak."

Demirtaş, son olarak seçim çalışmasına katılanlara teşekkür ederek, "Adaylarımıza, gönüllü olan arkadaşlarımıza, gençlere, kadınlara, analara binlerce kez teşekkür ederim. Olası bir zafer siz emekçilerin, esnafların, iş verenlerin zaferidir. Gece gündüz demeden aç, susuz dolaşan, işçi işsiz, taşeron, üniversite öğrencilerinin zaferidir.

En çok da kadınların zaferidir. Yarınki zafer şimdiden hayırlı olsun. Hepinizin yolu açık olsun" sözleriyle konuşmasını bitirdi. kaynak: diha

Bu haber toplam 3462 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Başkan Kaya'dan "1 Mayıs mesajı"01 Mayıs 2024 Çarşamba 10:20
  • Deva Partisi il başkanı Piruzbeyoğlu istifa etti30 Nisan 2024 Salı 19:53
  • AK Parti seçim sonuçlarını değerlendirdi27 Nisan 2024 Cumartesi 09:38
  • HGC’den Başkan Akış’a hayırlı olsun ziyareti26 Nisan 2024 Cuma 15:48
  • Çok kıymetli Hakkari halkımız!24 Nisan 2024 Çarşamba 13:52
  • Hakkari Barosundan Eş Başkanlara ziyaret22 Nisan 2024 Pazartesi 15:28
  • CHP'den AK Parti'ye ziyaret17 Nisan 2024 Çarşamba 10:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı17 Nisan 2024 Çarşamba 08:43
  • Başkan Kaya, ”Hakkari halkının hizmetkarıyız”12 Nisan 2024 Cuma 15:37
  • YSK: 4 yerde seçim yenilenecek11 Nisan 2024 Perşembe 16:45
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim