• BIST 10247.75
  • Altın 2395.162
  • Dolar 32.2695
  • Euro 34.6233
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C

Demirtaş Erdoğan kim?

Demirtaş Erdoğan kim?
BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Diyarbakır İl Binası'nda basın açıklaması yapıyor.

BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş Diyarbakır'da bir basın toplantısı düzenledi. İşte Demirtaş'ın açıklamasından satırbaşları;

Birinci gündem maddemiz Türkiye'nin demokratikleşmesidir. Bugün içinde bulunduğumuz ortamda da parti olarak başından beri katkı sunduğumuz çözüm sürecine dair değerlendirme yapmak istiyorum. Hükümet bu sürecin başında bir müzakereden söz ediyordu. Ve bunu bir karşılıklı diyalog üzerine kurulu bir süreç olarak tanımlıyordu. Açıklanan paketin içeriğinden önce Başbakan bu paket açıklarken ortada hiçbir süreç kalmadığını teyit etmiş oldu.

Bugünkü grup toplantısında Başbakan ortada süreç olduğunu kabul etmiyor. Açıkladığı paketin süreçle de alakası yok. Ortada diyalog da yok. Hükümet fiili olarak süreci bitirmiş haldedir

BU KORKAKLIK, AYMAZLIK, İKİYÜZLÜLÜKTÜR

Paketin süreçle bağını söyleyenlere bile sert cevap vermiştir. Bu korkaklık, aymazlık, ikiyüzlülüktür. Öcalan İmralı'da elinizde rehin tutulan bir mahkumdur. Sizin onayınız olmadan hiçbir heyetle görüşme yapamaz. Sizin heyetiniz zorla İmralı'ya getirmemiştir. Kendi başlattıkları sürecin arkasında duramıyor olmak siyasi korkaklıktır.

PAÇALARI NİYE SIVADINIZ?

Bu paketin açıklanma biçimi tümüyle müzakereyi bitime üzerine inşa edilmiştir. Müzakere yürüten tarafların görüşleri alınmadı. Öcalan'ın, Alevilerin görüşleri alınmadı. Tekçi bir dayatmayla bu paket budur dediler. Müzakereye niyetiniz yoksa paçaları niye sıvadınız.

BİZ AKP SEVENLER DERNEĞİ MİYİZ

AKP'nin kara kaşı kara gözü için süreci desteklemiyoruz, Türkiye halkı barışı hak ettiği için destekliyoruz. Sürece verdiğimiz desteğin yüzde 80'ini AKP kendi kişisel ihtiyaçları için harcamıştır. Bu AKP'nin ilk defa yaptığı bir şey mi? Hayır

ÖCALAN HEYETİ UYARDI

Öcalan İmralı'da kendisine gelen heyeti defalarca uyardı. Beklenti diyalogun daha da artmasına yönelikken çıkmışlar. karşısındaki muhatabı hiçe almayan bir anlayışla paketi açıklıyorlar. Herkesin de kendi kuyruklarına takılmasını bekliyorlar. Siz siyasi patisiniz de biz de AKP Sevenler Derneği miyiz? Paket AKP'nin yüzünün teşhir olmasından başka bir şey değil

ANDIMIZ'I ZATEN ÇOCUKLAR OKUMUYORDU

Andımız.. Zaten 3-4 yıldır çocuklarımız zaten okumuyor burada. Bitmiş bir mesele. Başörtüsü. Zaten insanlar kamusal alanda başörtüsü takıyor. Fiilen bir sorun yoktu. Halk fiilen bu sorunu kendi çözdü. Ama AKP şimdi bunu kendi başarısıymış gibi gösteriyor. Bizim kendi okulumuz yok. Özel okula gönderecek parası yok. Senin vekillerinin, cemaatin özel okulları var. Özel okulda ana dilde eğitim serbest olunca Kürt çocuklarını senin okullarına mecbur edeceksin, buna da eşit yurttaşlık diyeceksin. Yemezler.

ANAMIZDAN TAKSİT TAKSİT Mİ DOĞDUK

Biz anamızdan taksitle mi doğduk da haklarımızı taksit taksit veriyorsun. Ana dilde eğitime karşı olan yok. Kim karşı? Çünkü elde rehin olarak tutulmak isteniyor Kürtlerin hakları. Sen kimsin ki sadaka dağıtıyor gibi hak dağıtıyorsun. Bunu yapmam dersen gidersin. Şimdi de kendisine niye minnet duymuyoruz diye çıkışıyor. Sen müzakere anlayışını bile kabul etmeyen bir başbakan olarak muhatabından nasıl destek beklersin.

BARAJI SIFIRA İNDİRELİM

Seçim barajında 3 seçenek sunuyor. Gerçekten demokrasiyi savunuyorsun barajı sıfıra indirelim bugünkü sistem devam etsin. Yüzde 50 oy alıyorsun işte neden korkuyorsun.

Yönetim kurulumuz arasında bir problem yok. Kadın kotası konusunda konuşalım. Bunlar asgari kadın adaylar göstereceğimiz yerlerdir. Kadın kotamız Bdp'nin onurudur. Biz şahsen az buluyoruz. Kadın arkadaşlarımıza güveniyoruz.

İSTİFA AÇIKLAMASI

Partimizde eş başkanlık ile ilgili bir sorun yoktur, istifa gibi bir durum söz konusu değildir. Biz de zamanı geldiğinde bu koltukları bırakır gideriz. seçime kadar partimizde bir olağanüstü kongre yoktur. seçimden sonra sonuçlara göre bir değerlendirme yapılır. Bu parti bizle var olmadı bizle de yok olmaz. Şahıslara ve kişilere bağlı bir parti değiliz. Koltuk sevdalısı değiliz. Bizler emanetçiyiz yeri geldiğinde de bu emaneti teslim edeceğiz.

Konumunuz ne olursa olsun partiyi zarara uğratacak bir durum olmaz. Biz bu hareketle büyüdük öleceksek de bu hareketle öleceğiz. Bu halka katkı sunmak için illa eşbaşkan olmak gerekmez. Biz çalışırız mahcup olmazsak bizim için mutluluk olur. Partimizde istifa tartışmaları söz konusu değil. Değişiklik olacaksa da en demokratik şekilde olacaktır.

Bu haber toplam 5235 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
  • Başkan Kaya'dan "1 Mayıs mesajı"01 Mayıs 2024 Çarşamba 10:20
  • Deva Partisi il başkanı Piruzbeyoğlu istifa etti30 Nisan 2024 Salı 19:53
  • AK Parti seçim sonuçlarını değerlendirdi27 Nisan 2024 Cumartesi 09:38
  • HGC’den Başkan Akış’a hayırlı olsun ziyareti26 Nisan 2024 Cuma 15:48
  • Çok kıymetli Hakkari halkımız!24 Nisan 2024 Çarşamba 13:52
  • Hakkari Barosundan Eş Başkanlara ziyaret22 Nisan 2024 Pazartesi 15:28
  • CHP'den AK Parti'ye ziyaret17 Nisan 2024 Çarşamba 10:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı17 Nisan 2024 Çarşamba 08:43
  • Başkan Kaya, ”Hakkari halkının hizmetkarıyız”12 Nisan 2024 Cuma 15:37
  • YSK: 4 yerde seçim yenilenecek11 Nisan 2024 Perşembe 16:45
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim