• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Demirtaş: Güvenlik paketini sokakta engelleriz

Demirtaş: Güvenlik paketini sokakta engelleriz
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "makul şüphe"nin de içinde bulunduğu Güvenlik Paketi'ne tepki göstererek, "Yasayı miting ve eylemlerle engelleyeceğiz. Bu yasayı çıkarırsan ters teper. Korkmaz, sokağa çıkarlar" dedi. Demirtaş zorunlu Osmanlıca de

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, güvenlik paketine tepki gösterdi, çözüm süreciyle ilgili de, “Süreç başladığında talepler belliydi. Hükümet ne yaptı? Hiçbir şey. O yüzden süreç ilerlemiyor.

Demokratik özerklik olmazsa olmazdan çok, tartışılması gereken bir mevzu... Sürecin devam edip etmeyeceği Sayın Öcalan’ın sunduğu müzakere taslak metnine hükümetin vereceği cevaba bağlı” dedi. Bugün gazetesinden Seda Şimşek’in sorularını cevaplayan Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

 KCK AÇIKLAMALARI

Kobani bahanesiyle 3 binden fazla insan gözaltına alındı, bine yakın kişi tutuklandı. Bu durumun daha da gerginleşmesine yol açtı. KCK’nın yaptığı açıklamalar bu tutuklamalara misilleme eylemleri ile cevap verecekleri şeklinde. Bunlar sürecin ilerlemiyor olmasının gerilimleridir. Süreç pratik adımlarla ilerleyebilse bu gerilimler ortadan kalkar. 

GÜVENLİK PAKETİ: SARAYDA UYKULARI KAÇIYOR

Kobani olayları bahane edilerek çıkarılmak istenen bir yasa. Hükümet toplumsal muhalefetten, sokaktan çok korkuyor. Özellikle Cumhurbaşkanı’nın uykuları kaçıyor. Bin 150 oda yapılmış ama hiçbirinde rahat uyuyamıyor.

Dışarıda sokak bu kadar sıcak ve hareketliyken, her zaman patlamaya hazırken sarayda rahat uyuyamıyorsa bunun tedbirini almak isteyecek. Bu yasa onun yasası. Hem Meclis’te karşı çıkacağız, kıyameti koparacağız sokakta mitinglerimizle, yürüyüşlerle engellemeye çalışacağız. Yasa çıkarsa değişmesi için mücadele yürüteceğiz. 

SÜRECİ DİNAMİTLEME POTANSİYELİ

Müzakere sürecini dinamitleme potansiyeline sahip bir yasa. Daha yasa çıkmadan Yüksekova’da polis 18 yaşındaki bir çocuğu infaz etti. Çıkınca çok daha rahat edecekler. Başbakan’ın ‘vur’ dediğini polis kafasından vurup indirecek, sonra ‘yüzü kapalıydı, elinde molotof, taş vardı’ diyecek, çocuklarımız, gençlerimiz sokakta patır patır öldürülecek.

Bunu hangimiz içimize sindirebiliriz? Bu sadece Kürt’e karşı çıkarılmış yasa da değil, Batı’da da her yerde bu yasayı çok sert uygulayacaklar. Her yerden ortak muhalefetle bu güvenlik yasasına karşı çıkmak lazım. 

‘HÜKÜMET MÜZAKERE YAPMAZSA SÜREÇ BİTER’

 Demirtaş çözüm süreciyle ilgili şu ayrıntıları aktardı: “Diyalog kesilmişti şimdi diyalog yeniden başladı ama sürecin devam edip etmeyeceği Sayın Öcalan’ın sunduğu müzakere taslak metnine hükümetin vereceği cevaba bağlı.

Hükümet müzakereyi bu çerçevede sürdürmeyi kabul ederse müzakereler başlayacak yoksa sürecin devam etme şansı kalmaz. Bu hafta içinde netleşir. KANDİL'İN YAKLAŞIMIKandil de Abdullah Öcalan’ı esas alıyor. Onun bu konudaki yaklaşımının dışına çıkmayacağını Kandil deklare ediyor.

 'ÖCALAN'IN AĞIRLIĞI DAHA FAZLA

'Kendisi bir görüşmede, “Ben İmralı’ya getirilmeden önce benim bu kadar ağırlığım yoktu. Ben İmralı’da daha fazla etkili ve güçlü bir lider oldum. Buradaki mücadelem, duruşum bunu sağladı. Beni İmralı’ya getirenler herhalde böyle bir sonuç beklemiyorlardı” demişti.

Şu andaki ağırlığı eskisinden çok daha fazla. Giderek de artıyor. 

'ŞATAFATLI SÖYLEMLER'

Bir yanda şatafatlı demokrasi söylemleri, öbür tarafta Kenan Evren’in, darbenin bütün kurumlarına sıkı sıkı sarılan birAKP var. MGK’yı, YÖK’ü kendileri için kullanıyorlar. Bu kurumlar ve seçim barajı darbenin icadıdır.

Bunları Türkiye ’nin başına bela ettiler, AKP darbe karşıtı söylemlerle geldi, darbenin bütün nimetlerinden faydalanıyor. Darbenin yarattığı kurumları, kendi çıkarları, kendi lehleri için kullanmaktan hiç rahatsızlık, hicap duymuyorlar.

” 'TORPİL HER YERDE'

Her yerde, bize AKP’li milletvekillerinin, bakanlarının, il başkanlarının yakınlarının, akrabalarının, tanıdıklarının, torpillilerin devlet dairelerine doluştukları, bütün ihaleleri aldıkları anlatılıyor.

Bunlar Türkiye’nin her yerinde ayyuka çıkmış konular. Her yeri bir ahtapot gibi sarmışlar, bu şok edici bir durum değil. Bunların isim isim ortaya çıkması, teşhir olması AKP’nin bu konularda hesap vermesi gerektiğini ortaya koydu.

Yoksa, AKP gibi tertemiz, pırıl pırıl (!) bir parti ile ilgili ilk defa sarsıcı bir şey ortaya çıkmıyor.

 'ZORUNLU OSMANLICA SAÇMA'

Osmanlıca’nın zorunlu hale getirilmesi saçmalık. Andımızı da yıllarca okuttunuz ama şimdi kaldırdınız. Zorla öğretmeye kalkışırsan, bütün ordun gelse benim kızımı zorla Osmanlıca dil dersine sokamaz.

YASAKLILAR 14 ARALIK'TA ÜYE

Demirtaş ayrıca seçimlere parti olarak girme eğiliminde olduklarını ve kesinlikle barajı aşacaklarını söyledi. Siyasi yasakları sebebiyle bağımsız milletvekili olarak devam eden isimlerin aslında HDP’li olduğunu söyleyen Demirtaş,

“Leyla Hanım da (Zana), Aysel Hanım da (Tuğluk), Ahmet Türk de, hepsi başından beri siyasi olarak HDP’li. Resmi olarak üye olamıyorlardı. Yasakları 14 Aralık’ta doluyor, yasakları biter bitmez arkadaşlarımız gruba dâhil olurlar” dedi. (Radikal)

Bu haber toplam 3167 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim