• BIST 10643.58
  • Altın 2499.929
  • Dolar 32.215
  • Euro 34.8806
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Demirtaş halka seslendi

Demirtaş halka seslendi
Hakkari Bağımsız Milletvekili Adayı Selahattin Demirtaş, Kürtlerin taleplerine karşı coplar panzerler duralmaz dedi.

Haber: Savaş Taş-  Feyzullah Taş- Şerife Kaya -Yücel Timur

 

demirtas-1.20110507161410.jpg

 

Sabah saatlerinde BDP Genel Başkanı Av. Hamit Geylani, Hakkari Bağımsız Milletvekili adayları Selahattin Demirtaş ve Adil Kurt ile beraberindekiler önce Yüksekova ilçesine daha sonra da yüzlerce araçlık konvoy eşliğinde Hakkari’ye geldiler. Sabah saatlerinde Bulvar Caddesi üzerinde bulunan “Demokratik Çözüm Çadırı” önünde toplanan binlerce kişi ellerindeki pankartlarla Hakkari-Van karayolu üzerinde bulunan Dağgöl mahallesi Medeni Sancar Caddesi önüne geçerek burada Demirtaş ve beraberindekiler burada büyük bir coşku ile karşılandı. Daha sonra araçta inen Demirtaş seçim otobüsüne yönelirken yer yer ezilme tehlikesi geçirdi. Demirtaş seçim otobüsü ile belediye binası önüne gelirken binlerce kişi ise seçim otobüsüne yürüyüş halinde eşlik etti.

 

demirtas-2.20110507161426.jpg

 

BDP GENEL BAŞKANI GEYLENİ HALKA SESLENDİ

Belediye binası önünde seçim otobüsü üzerine çıkan BDP Genel Başkanı Av. Hamit Geylanı halka Kürtçe seslenerek, il olarak Demirtaş’ı halkın yerine öperek konuşmasına başladı.

demirtas-5.20110507161652.jpg

 

Geylani,”Bugün burada seçim büromuzun açılışı için buradayız. Normal da saat 11:00 da burada bulunmamız gerekirken Yüksekova’dan önceki gün yaşanan olaylar nedeniyle Yüksekova’ya uğramak zorunda kaldık. Bunun için sizden özür diliyoruz. Erdoğan Kör olmasın demokratik çözüm coşkusunu görsün. Kürtlerin var olma coşkusunu görsün. Biz Erdoğan’ın kör olmasını istemiyoruz ancak bu coşku’ yu’da  görsün. PKK ve sayın Öcalan ateşkes ilan etti. Ancak Erdoğan bu gömemezlikten geliyor” dedi.

 

 KURT BİR ZINAR GİTTİ YERİNE BİNLERCE ZINAR GELDİ

 Hakkari Bağımsız Milletvekili Adayı Adil Kurt ise, Kürtçe bir konuşma yaparak, sizin buradaki coşkunuzu görmezden gelebilecek bir güç var’ mı dedi.

 

adil-kurt.jpg

 

Kurt,”Daha 3 gün önce Zınar yoldaşı bu toprağın bağrına gömdük. Ama görüyorum ki binlerce Zınar bugün bu alanda bulunuyor. Sizler hepiniz Zinar’sınız. Hatırlıyorsanız TSK’nın Zap operasyonu vardı ve Azadiye Velat’a atılan manşet daha sonra hepinizin bildiği meşhur bir Türkü’ye dönüştü. Araçla gelip yaya gittiler. 12 Haziranda sandık başına gideceğiz sizden ricam Hakkari’de benim akrabalarım dahil olmak üzere hiç kimse Adil Kurt’a oy vermesin. Çünkü Hakkari merkez adayınız sayın Demirtaş’tır” şeklinde konuştu

 

demirtas-6.jpg

DEMİRTAŞ 3 TAŞ İLE 5 MOLOTOF’TAN KORKUYORLAR

Hakkari Bağımsız Milletvekili Adayı Selahattin Demirtaş’da halka Türkçe seslenerek Kürtlerin taleplerine karşı coplar panzerler duramaz dedi.

 

 Demirtaş,”Mazlumun yürekten attığı bir taş zalimin çelikten kalesini toz ile buz yapar. Erdoğan tehdit edildiğini söylüyor 3 taş ile 5 molotofla neyi tehdit ediyoruz. Bütün tank top, asker ve ordunuzla 3 taş 5 molotofla bizi tehdit ediyorlar demeye utanmıyor musun”

abdurrahman-keskin.jpg

CUMA NAMAZI BAŞBAKANIN PAÇALARINI TUTUŞTURUYOR

 Demirtaş,” Cuma namazları başbakanın paçalarını tutuşturuyor. Çünkü bunlar zalimdir. Bunların dinle alakası yok. Ey başbakan sen Adnan Menders’ sen biz Musa Anteriz. Sen Esat Oktay Yıldıray’san biz Mazlum Doğanız. Sen Recep Tayyip Erdoğan’san biz halkız halk. Senin zulmün cümrün kadar yer yakar. Aslında Erdoğan korkmakta haklıdır. Bende onun yerinde olsam korkardım. Çelikten bir inancı olan bir halktan elbette korkulur. Bize ait olanı istiyoruz. Onun için hırsızlara sesleniyorum. Bize ait olanı alıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz. Cuma namazımıza dil uzatıyor.

 

selahattin-demirtas.jpg

 

BAŞBAKAN NE HATİP OLDU NEDE İMAM

HAKKARİ’DEN ANKARA’YA 3 TÜNEL KAZIYORUZ

Demirtaş,”Bizim Apo’yu Peygamber ilan ettiğimizi söylüyorsun.Yahu sen Allah ile kendini bir tutmuşsun. Geçen yıl Aydın ilinde il başkanı senin için ikinci Peygamber pankartı asmadı mı. Sen İmam Hatip mezunusun ama ne hatip oldun ne de imam oldun. Allah için iyi tüccar olmuşsun. İmamın birde ustalık dönemi başlıyormuş. Çıraklık ve kalfalık dönemlerinde bu kadar zulüm yapan birisinin ustalık döneminde yapacaklarından Allah herkesi korusun. Bak çılgın usta bizim senin gibi boğazı yarıp birilerinin cebine para aktarma derdimiz yok. Biz Hakkari’den Ankara’ya 3 tünel kazıyoruz. Hem de baraja rağmen. Biz burada “Demokratik Özerkliği İnşa Ediyoruz” Bizim çılgınlıkla işimiz yok. Biz bu halk ile bu büyük projelere imza atıyoruz.

 

HAKKARİ’Lİ İŞADAMLARINA SESLENDİ

Demirtaş,” Hakkari’li işadamlarına sesleniyorum. Onlarla bir araya gelip Hakkari’de demokratik kooperatifler koracağız. Burada üreteceklerimizi dünyaya pazarlayacağız. Bu kentin büyük bir kültür merkezi ve sosyal tesislere ihtiyacı var. Genç kızlarımızın emeklerini yüceltmek için kooperatifler kuracağız. Hakkari kalesini halka vereceğiz. Berçelan yaylasını turizm cenneti yapacağız. Bunların hepsi hayal değil. Demokratik özerklikle bir yılda başaracağımız işlerdir. Çorum’dan Artvin’den gençler buraya çatışmaya değil, gezip tatil yapmaya geleceklerdir. Bugün seçim büromuzun açılışını yapmaya geldik. Burada bu mücadelede yaşamını yitiren herkesin anısı önünde eğiliyorum. Burada bütün annelerin anneler gününü kutlayıp ellerinden öpüyorum. 13 Haziran günü AKP’nin paslanmış tabelasını çılgın imamın koltuğu altına verip yollayacağız” şeklinde konuştu.

09.20110507162201.jpg

HAKKARİ’DE OLAYLAR ÇIKTI

Hakkari’de miting sonrasında yüzleri kapalı kalabalık grup bir banka şubesine molotof attı. Grup daha sonrada Devlet Hastanesi Caddesine yönelerek yola barikat kurup slogan attı. Polis gruba gaz bombası ile müdahale etmesi sonucu olaylar çıktı. Olaylar halen devam ediyor.

 

demirtas-3.20110507162045.jpg

demirtas-4.jpg

 

Bu haber toplam 12099 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 10
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
  • İlik donörü olup hayat kurtarabilirsiniz17 Mayıs 2024 Cuma 11:21
  • Başkale travertenleri17 Mayıs 2024 Cuma 10:37
  • Jandarma kan bağışı etkinliği düzenledi17 Mayıs 2024 Cuma 10:14
  • Hüküm giyen emekli generallere af17 Mayıs 2024 Cuma 09:53
  • İBAN üzerinde dolandırıcılık çoğalıyor17 Mayıs 2024 Cuma 09:17
  • İş İnsanı Ölmez'den kamuoyuna!16 Mayıs 2024 Perşembe 18:20
  • KGK’dan Ankara’da diplomasi turu16 Mayıs 2024 Perşembe 11:40
  • HEM'de Gazze konulu konferans düzenlenecek16 Mayıs 2024 Perşembe 11:26
  • Yüksekova-Irak arasındaki turizm ağı genişliyor16 Mayıs 2024 Perşembe 08:49
  • Hakkari DEM Parti; Kürtçe resmi dil olsun15 Mayıs 2024 Çarşamba 16:14
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim