• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

Demirtaş köy ziyaretlerinde

Demirtaş köy ziyaretlerinde
Emek Demokrasi ve Barış Bloğu Hakkari bağımsız milletvekili adayı Selahattin Demirtaş kendi seçim bölgesi içerisinde yer alan köyleri ziyaret etti.

12 Haziranda yapılacak genel seçimlerde Hakkari’den Bağımsız Milletvekili adayı olarak katılacak olan BDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş kendi seçim bölgesindeki çalışmalarına devam ediyor. Sabah saatlerinde “Demokratik Çözüm Çadırı” önünde bir araya gelen ve aralarında Selahattin Demirtaş, BDP Hakkari İl Başkanvekili Orhan Koparan, Belediye Başkanvekili Ahmet Taş, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaşla yaklaşık 30 araçla birlikte, Hakkari Merkeze bağlı, Eğercik, Doğanyurt, Işıklı, Oluklu, Demirtaş, köylerini ziyaret etti.

demirtas-koy-1.jpg

Köylülerle sohbet eden Demirtaş köylülerle 12 Haziran genel seçimleri üzerine sohbet etti. Özellikle köy ziyaretlerinin oy için olmadığını ve Hakkari’de hiçbir bölgede oy istemek için dolamadıklarını ve dolaşmayacaklarını belirten Demirtaş,”Bizler bu ziyaretlerimizle vatandaşlarımızla kaynaşmak ve birliğimizi pekiştirmek için dolaşıyoruz. Onun için hiçbir zaman hiçbir Hakkariliden oy istemek için gezmeyeceğiz” dedi

 demirtas-koy-2.jpg

SİZE HAKARET EDEN PARTİYE OY VERMEYİN

Bölgede kimsenin kendilerine rakip olamayacaklarına inandıklarını ifade eden Demirtaş, “Bizim bu bölgede hiç bir aile ile bir sorunumuz yok. Onun için biz burada kendimize rakip tanımıyoruz.  Burada halkın oylarına talip olan kişi değildir. Bir siyasi partidir. Siz belki buradan bireye oy verdiğinizi sanabilirisiniz. Ama dışarıdan bakıldığında bu oylar AKP’ye gidiyor. Dışarıdan bakıldığında kişiler görülmez. Partiler görülür. Buradan Necip Zeydan beye veya Mela Kasım (Kasim Demir) için verildiği sanılan oylar aslında Cemil Çiçek’e, Bülent Arınç’a gidiyor. Onun için gençlerden ricamız bu konunun iyice anlaşılıncaya kadar anlatılmasıdır.  Buradan kişilere verdiğinizi sandığınız oylar aslında daha dün Hakkari’de halka hakaret eden Başbakana gider.

demirtas-koy-3.jpg

 

Bizim kişilerle sorunumuz yok. Sorununuz sistemin yanlışları ve partilerle. Bizi uzun aradan sonra ilk defa Kürtlerin birliğine bu kadar yakınız. Oluşan genel birliğin en büyük desteği sizler vereceksiniz. Gerçi Kürtlere en büyük destek Hakkari’den veriliyor ama bizler bunu yeterli bulmuyoruz. 100 yıldır Kürtler bu topraklarda huzur bulamamıştır. Ama artık bu halk korku sınırlarını aşmıştır. 12 Haziranda birliğimizi pekiştirerek, 13 Haziran sabahı daha güçlü bir şekilde birliğimizi daha da ilerleterek haklarımızı savunacağız. Birlikte seçimden güçlü çıkarsak hükümette bizim gücümüzü görmüş olacak” şeklinde konuştu

 

ADAYLAR HEMEN SEÇİMDEN ÇEKİLMELİ

 

Kendilerini bu seçimin en güçlü ittifakı ve adayı olarak gördüklerini belirten Demirtaş, diğer partilerde yer alan adayların hiç vakit kayıp etmeden seçimden çekilerek halklarının yanında yer almaları gerektiğini söyledi. Demirtaş “Partimizin çatısı altında herkese yer var. Bizler koltuk sevdalısı değiliz. Burada bizim dışımızda seçimler katılan sadece Kürtlere hakaret eden bir parti var. Bu partileri destekleyenlerde aileler değiller. Sadece kendi çıkarlarını düşünen birkaç kişidir. Onun için benim bu arkadaşlarımıza çağrım burdur. Bir an önce aday olduğuz partiden istifa ederek seçimlerden çekilin.

 

KÖYLERİNDE İLK DEFA GENEL BAŞKAN GÖRDÜLER

 

 

Köylerinde ilk defa bir genel başkanı görmenin mutluluğunun içerisinde olduğunu belirten, Işıklar köyü muhtarı Fazıl Yılmaz, İlk defa bir genel başkan bizleri köyümüzde ziyaret ediyor. Bu bizim için bir onurdur. Bizlerde 12 Haziranda kendi onurumuza sahip çıkağız dedi

 

Demirtaş ve beraberindekiler 5 köyü dolaştıktan ve köylülerle sohbet ettikten sonra öğlen yemeği için Akçalı köyüne geçti. Burada köylüler ile bir süre sohbet eden Demirtaş öğlen yemeğini yedikten sonra halka hitap etti. Yapılan konuşmalardan sonra Demirtaş ve beraberindekiler, kente geri döndü. Demirtaş ve beraberindekilerin yarında kendi seçim bölgesi olan ve Yeni Köprü mıntıkasında kalan köyleri ziyaret etmeye devam edeceği belirtildi.

Gelin halkınız ile birlikte olun. Tekrar söylüyorum. Gün Kürtlerin bitlik olma günüdür. Gelin halkınızla birlikte olun aksi takdirde bu yapılanları teşhir ederiz. Özellikle gençlerimizin olayı iyi anladığını biliyorum. Onlarda bu durumu iyi anlatmalıdırlar. Bakın başbakan belediye paralarından bahsediyormuş. Ankara’da sadece bir viyadük için harcana para Hakkari belediyesine 4 yılda yollanan parayla eşdeğer. Ki bu viyadüklerden Ankara’da yüzlercesi yapılıyor. Ama başbakan sanki Hakkarililer onun yetimleriymiş gibi verdiği harçlığın hesabını soruyor. Ki bu parayı da başbakan yolamıyor. İller bankasının Hakkari payıdır. Yani sadaka vermiyorsun. Bu halkın vergileridir. AKP bu pratiği ve siyaset anlayışı ile Kürtlere barış getirmeyecektir. Burada bizim siyasi rakibimiz yok.

Tekrar söylüyorum burada bizler karşı seçime giren, bölge aileleri değiller. Sadece kendi bireysel düşüncelerini ortaya koyan iki kişinin düşüncesidir.  Biz blok adaylarının bu seçimdeki hedefi yüzde yüzü yakalamak ve AKP’yi bu bölgede bitirmektir. 13 Haziran’dan sonra barışı ve güzellikleri konuşa bilmemiz için birliğimizin güçlü çıkması gerekir ki buda sizlere bağlıdır. AKP Bu halka hizmet etmiyor. Onun için bu patinin adaylarına tekrar çağrıda bulunuyorum. Halkımızın birliği için seçimden çekilin” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber toplam 10353 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim