• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Demirtaş ses kaydına değindi

Demirtaş ses kaydına değindi
BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan ve oğlu arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarıyla ilgili konuştu.

Barış Ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan ve oğlu arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarıyla ilgili konuştu. "Bu 17 Aralık'a benzemiyor. Artık başka bir aşamaya geçilmiştir." diyen Demirtaş, ciddi iddialar olduğunu ve bunları yok sayarak yürünemeyeceğini ifade etti.

Olayın montajla savruluşturulamayacak kadar ciddi olduğunu vurgulayan Demirtaş, bu dinlemelerin muhtemelen mahkeme kararıyla olabileceğine dikkat çekti. Partisinin Meclis Grup toplantısında konuşan Demirtaş, faili meçhul cinayetlerin failinin meçhul kalmasında Ak Parti iktidarının da payının bulunduğunu kaydetti.

Roboski'de yaşanan katliamın 'insanım' diyen herkesin yüreğinde hissettiğini dile getiren Demirtaş, Roboski köylülerine köyün boşaltılması için baskı uygulandığını ifade etti. Kitlelere gaz fişeği ile müdahale edildiğini dile getiren Demirtaş, halkın güvenlik yolu adı altında yeni askeri yatırımların yapılmasına karşı çıktıklarını ve tek suçlarının bu olduğunu söyledi.

"Roboski'de 34 kişinin katledilmesine ortak oldunuz, eliniz kana buluştı." diyen Demirtaş, halkın yanında olunacağını ve onların ezdirilmeyeceğini vurguladı. Seçim çalışmaları başladığından beri BDP'nin seçim çalışmalarını nasıl engellerim hesabına girildiğini belirten Demirtaş, Doğu'da başka aktörlerin kullandığına dikkat çekti.

Iktidarın sallandığı bugünlerde, siyasi hayatının sonuna gelindiği bugünlerde yeni bir alternatifin doğmasına izin verilmediğini anlatan Demirtaş, partilerine ve HDP'ye yapılan saldırıların amacının bu olduğunu vurguladı. BDP'nin siyasi tarihinin en büyük başarısını elde etmek için 30 Mart'ı beklediğini dile getiren Demirtaş, hiçbir engellemenin kar etmediğini ve yeniden siyaset sahnesine güçlü bir iktidar alternatifi olarak döndüğünü kaydetti. Bütün bu saldırıları kınadığını belirten Demirtaş, bunların çalışma azimlerini artıracağını ifade etti. 

 

Bu haber toplam 2500 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim