• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

DEMİRTAŞ tan MAÇ DEĞERLENDİRİLMESİ

DEMİRTAŞ tan MAÇ DEĞERLENDİRİLMESİ
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakırspor maçını değerlendirdi.

 NECMİ ERTUŞ
 HAKKARİ (İHA) - Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Bursaspor maçının 3-0 hükmen mağlup kararı ile birlikte değerlendirilmesinin Diyarbakırspor u çok kritik bir noktaya taşıdığını söyledi.
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye Futbol Federasyonu nun 24. haftada oynanması gereken ama yaşanan olaylar nedeniyle tatil edilen Diyarbakırspor-Bursaspor maçını 3-0 hükmen Bursaspor lehine tescil edilmesi ile ilgili verilen kararı değerlendirdi. TFF nin verdiği karar ile ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Demirtaş, Diyarbakırspor a yönelik uygulamaların son derece rahatsız edici ve üzüntü verici gelişmeler olduğunu belirtti.

 Maçın 3-0 hükmen mağlup kararı ile birlikte değerlendirilmesinin Diyarbakırspor u çok kritik bir noktaya taşıdığını belirten Demirtaş, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının da benzer bir kararla Türkiye Futbol Federasyonu tarafından cezalandırılması durumunda Diyarbakırspor un otomatikman ligden düşeceğini ifade etti.

 Demirtaş, "Dolayısıyla bundan sonraki İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı ile ilgili kararı bence Türkiye Futbol Federasyonu son derece dikkatli, Türkiye nin toplumsal barışına da katkı sunacak düzeyde bir hassasiyetle ele almalıdır. İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı 3 dakika kala sonlandırılmış bir maç. İstanbul valisinin de yaptığı açıklamadan da son derece net anlaşılacağı üzere istenildiği takdirde tamamlanabilecek bir maçın hakem tarafından haksız bir şekilde iptal edilmesi üzerine ortaya çıkmışbir sorun.

 Ben inanıyorum ki Futbol Federasyonu nun da bütün bu hassasiyetleri dikkate alarak olumlu bir karar verecek. Diyarbakırspor un İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçını en azından hükmen mağlup kararı ile Diyarbakırspor u zora sokacak bir kararla ortaya çıkmayacaktır diye düşünüyorum. Hem bir Diyarbakır milletvekili hem de bir Diyarbakırspor taraftarı olarak beklentimiz bu yönde. Umut ediyorum ki Futbol Federasyonu son derece pozitif bir kararla Diyarbakırspor un 1. ligde kalabilmesine katkı sunacak bir tavır içerisinde olur" dedi.

 Bir gazetecinin İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının da aynı karar doğrultusunda olması halinde Diyarbakırspor un lig bitmeden ligden çekilme gibi bir durumu olur mu? yönündeki sorusuna ise Demirtaş, "Öyle bir durumdan zaten otomatik olarak ligden düşmüş olacak. Dolayısıyla bu Diyarbakırspor da mali durumu, motivasyonu sıkıntılı olan bir takımda çok daha ciddi sıkıntılara yol açacak. Ancak Diyarbakırspor taraftarı ve Diyarbakır halkı takımına her zaman sahip çıkabilir, ben buna inanıyorum.

 Diyarbakırspor taraftarı kesinlikle takımını hiçbir zaman yalnız bırakmayacaktır. Fakat Diyarbakır a ve Diyarbakırspor a karşı ayrımcı bu tutumun kesinlikle ama kesinlikle mahkum edilmesi lazım. Futbol Federasyonu Diyarbakır taraftarlarının deplasmanlarda karşılaştığı o ayrımcı tutumu Kürt kimliğinden kaynaklı taraftarın uğradığı haksızlıklara ve hakaretleri cezalandırmamaya devam ederse bu işin sonu çok daha üzücü olaylara kadar gidebilir. Ben temenni ediyorum ki Diyarbakırspor 1. ligde kalacak karar
böyle olacak" şeklinde cevap verdi.

 Bir gazetecinin Sizce hangi takım şampiyon olur? yönündeki sorusunu ise Demirtaş, "Şimdilik Diyarbakırspor un olmayacağı anlaşılıyor, gerisi de önemli değil benim için" şeklinde yanıtladı.

Bu haber toplam 2432 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim