• BIST 10015.29
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Demirtaş'tan Arınca cevap

Demirtaş'tan Arınca cevap
BDP Grup Başkanı Selahattin Demirtaş, Demokratik Toplum Kongresi'ni (DTK) eleştiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın sözlerine sert tepki gösterdi.

Dört mevsimin bir arada yaşandığı 3 bin 600 rakımlı Berçelan Yaylası'na çıkan Selahattin Demirtaş, burada koyun sağan kadınlarla sohbet etti. Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplandıran Demirtaş, DTK'yı eleştiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın sözlerine sert tepki gösterdi. Demirtaş, "Aslında onlar DTK'nın şu anda yaptığı görevin ciddiyetini biliyorlar. Fakat kamuoyuna farklı bir şekilde yansıtmak ve olayı çarpıtmak için küçümsemeye çalışıyorlar.

Oysa DTK sivil bir meclistir. Bir halk meclisidir. Delegeleri halk tarafından seçilmiştir. İçinde sivil toplum örgütü temsilcileri ve kanaat önderleri vardır ve o kongre en nihayetinde önemli siyasal gelişmeleri takip eden, tartışan ve önemli siyasal kararlar alan bir kongredir. Bu nedenle DTK'yı küçümseyen yaklaşımlar şu anda çözüme hizmet etmez. Hükümet sözcüleri zaman zaman DTK'ya yönelik açıklamalar yapıyorlarsa da tamamıyla görmezden gelmek için, küçümsemek için yapıyorlar. Fakat gerçeğin böyle olmadığını kendileri de biliyorlar.

Demokratik Toplum Kongresi eğer bir çay partisi ise o halde savcılar niye bu çay partisi hakkında bu kadar soruşturma yürütüyorlar. Niye operasyon hazırlığı yapılıyor DTK'ya yönelik. Bunu da kendilerine sormak istiyorum. Bir de şöyle bir şey var. Şimdi eğer bir bakan, bir hükümet sözcüsü kendi ülkesindeki bir sivil meclisle ilgili alay edercesine konuşuyorsa demek ki o hükümette hiçbir şekilde demokrasi anlayışı gelişmemiş. Demokrasiye inanmıyor.

Yani halkın kendi içinde çıkardığı örgütlenmeleri görmek halkı küçük görmektir ve kendisine Damat Ferit dönemini hatırlatıyorum ben. Erzurum'da, Sivas'ta Türkler, Kürtler kongre toplarken İstanbul'da Damat Ferit o kongrelerle alay ediyordu. Kendisine bir kez daha tavsiye ediyorum, o dönemi bir daha okusun" dedi.

demirtas-1.20110808112252.jpg
 

Bu haber toplam 3899 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim