• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Demokratik mücadele ve tahliyeler

Demokratik mücadele ve tahliyeler
Tahliye edilen gazetecilerden Mazlum Özdemir, serbest bırakılmalarının demokratik mücadelenin bir sonucu olduğunu söyledi.

"Bugün sosyal medyadaki baskılar da aslında bizim tutuklanmamızla başlamıştı. 2 yıl önce yeterince tepki geliştirilseydi yasakların boyutu bu kadar ilerlemezdi" dedi. Özdemir, hükümeti hasta tutsaklar için derhal adım atmaya çağırdı.

"KCK Basın Komitesi" adı altında düzenlenen operasyonların ardından 20 Aralık 2011'de tutuklanan gazetecilerden 8'i dün serbest bırakıldı. ANF'ye konuşan, tahliye edilen gazetecilerden DİHA Editörü Mazlum Özdemir, tutuklanma amaçlarının öncelikle Kürt basını ve genel olarak da tüm basın üzerinde baskı kurmak olduğunu dile getirdi.

'AKP VE YARGININ LÜTFU DEĞİL'

"AKP-Cemaat ortaklığıyla tutuklanmıştık. Tahliye edilmemiz ise ne yargının ne de iktidarın lütfu. Tamamen demokratik mücadelenin sonucunda tahliye edildik. Zaten tahliye kararı yargının değildi; siyasi karardı. Bu karara zorlayan da demokratikleşme hamlesiydi" diyen Özdemir, şöyle devam etti: "AKP hükümeti de Gülen Cemaati de bize karşı aynı pozisyonda. Basın özgürlüğüne yaklaşımları değişmedi.

Bizim şahsımızda basını susturmaya çalıştılar. Bugün sosyal medyadaki baskılar da, aslında bizim tutuklanmamızla başlamıştı. Bizimkisi başlangıcıydı. 2 yıl önce yeterince tepki geliştirilseydi yasakların boyutu bu kadar ilerlemezdi." Tutuklanmalarıyla, düşüncelerinden vazgeçmelerinin beklendiğini ifade eden Özdemir, ancak aksine daha azimli çalışacaklarını belirtti.

'KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDECEĞİZ'

"Bütün iktidarların düşünen kesimi cezaevlerine koymalarındaki plan haliyle susturma ve caydırma amacı taşıyor. Bizi tutuklarken de uygulanmak istenen buydu ama sonuç alamadılar. hemen hemen bütün arkadaşlarımız yazmaya, üretmeye devam etti. Belki sıcak haber takip edemedik ama birçok arkadaş kitap da yazdı. Üretmekten, düşünmekten vazgeçmedik. Muhalif kimliğimizle çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz."

Özdemir, kendileriyle aynı dosya kapsamında yargılanan arkadaşlarının cezaevinde olduğunu hatırlatarak, "Biz çıktık ama cezaevinde kalan arkadaşlarımız var. Aynı dosyadan arkadaşlarımız halen cezaevinde. İsnat edilen suçlar da aynı; haber yapmak! Bizden önce bırakılanlarla da bizim aramızda bir fark yoktu. Bu, değişimin ne kadar siyasal olduğunu gösteriyor. Bu dava 8 kişinin tahliye edilmesiyle de bitmedi" diye konuştu.

'EN RAHAT ATILACAK ADIM HASTA TUTSAKLARA İLİŞKİN AMA...'

İlk olarak hasta tutsakların tahliye edilmesini isteyen Özdemir, "Çıktığımızda en çok zorumuza giden şey, hasta tutsakların durumu oluyor. İktidar hasta tutsakları tahliye etmeli" diyerek, hükümeti eleştirdi: "En rahat atacağı adım hasta tutsakların serbest bırakılması olmasına rağmen tutsaklara yaklaşım ve yine Kürt sorununa, demokratikleşmeye yaklaşımda hiçbir değişim sergilemedi."

Bu haber toplam 3172 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim