• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Dere yatağı tehlike saçıyor

Dere yatağı tehlike saçıyor
Hakkari’de meydana gelen sel felaketinde dere yatağının taşması üzerine evleri zarar gören aileler yetkililere seslendi.

Bir süre önce Kıran Mahallesi’nde geçmekte olan dere yatağının yağışlarla birlikte taşması sonucu köprüler, istinat duvarları tahrip olurken, yaklaşık 40 ev ile birçok bağ ve bahçe ise sular altında kalmıştı. Evlerinde mahsur kalan aileler ise itfaiye ekibinin yardımıyla kurtarılmıştı.

Sel felaketinin üzerinden 3 ay geçmesine rağmen ilgili kurum tarafından dere yatağına yönelik hiçbir çalışmanın başlatılmaması yüzünden korku ve panik içersinde olduklarını belirten Kıran Mahallesi sakinleri, meydana gelen en ufak bir yağışlı havada dere yatağının yeniden taşması üzerine can kayıplarının yaşanabileceğini belirttiler.
 

Mahalle sakinlerinden Hasan Engin, Kerim Korkmaz, Zahir, Dırbaz, H. Cemil Uçar ile Hazım, Sıddık ve Fahri Yıldırım, ölümle burun buruna yaşadıklarını ifade ettiler. Vatandaşlar "Bir süre önce yağışlarla birlikte suyun dere yatağından taşması sonucu birçok ev, bağ ve bahçeler sular altında kaldı. Evlerinde mahsur kalan aileler belediye ekipleri tarafından kurtarıldı. Sel felaketinin üzerinde 3 ay geçmesine rağmen halen dere yatakları üzerinde bir çalışma yapılmadı.

Dolayısıyla sel sularının beraberinde getirdiği taş ve toprak yığınları halen derenin içinde bulunuyor. Yağışlarla birlikte gölete dönüşecek dere yatakları evlere zarar vereceği gibi insanların ölümüne de neden olabilir. Dere yatağının acilen temizlenmesi gerekiyor. Aksi takdirde en ufak bir yağmurlu havada kış aylarına gireceğimiz bu günlerde aileler perişan olacaktır. Hakkari Valiliği ile ilgili kurumu göreve çağırıyoruz” şeklinde konuştular.

Devlet Su İşleri (DSİ) Hakkari Şubesi yetkilileri ise, meydana gelen sel felaketinde yıkılan köprü ve istinat duvarları ile dere yatağının temizlenmesi için ihale yapıldığını belirterek, çalışmalara en kısa zamanda başlanacağını belirttiler. Hakkarihabertv.com
dere-yatagi-1.jpg

 

 

Bu haber toplam 4602 defa okunmuştur
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim