• BIST 9932.26
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C

Derecik sınır kapısından haber var!

Derecik sınır kapısından haber var!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Mühendis İSG Uzmanı Koordinatör Nevzat Kızılban, Hakkari Derecik sınır kapısından haber var dedi.

Hemşehrilerimin bir hayali daha gerçek olmasına gayret ediyorum. Hakkâri ili, Derecik ilçesi, Umurlu sınır kapısı bölgemizin sosyal refahı ve ekonomik kalkınması için önemli bir yer olacaktır. Her iki ülkenin fayda sağlayacağı, her iki ülke halkının sosyal ve ekonomik yarar elde edeceği uluslararası ticaret kapısı olacaktır.

Derecik tarafında Giran köyü, Kürdistan bölgesi federe devleti tarafında Zêd köyü sınırında yer alacak uluslararsı ticaret kapısı günlük bin aracı aşkın geçişi olacak, bölgenin yüksek işsizlik sorununa çözüm yönünde etkili olacaktır. Bunu dikkate alarak Hakkari ili Derecik ilçesi Umurlu sınır kapısının acilen bir an önce açılmasını halkımız büyük bir umutla beklemektedir.

Hakkari ili Derecik ilçesi Umurlu sınır kapısının bir an önce açılması için Ticaret Bakanlığına 24.08.2022 tarih ve 2203822496 sayılı başvuruma verilen resmi cevap şöyledir: sayın Nevzat KIZILBAN Başvurunuza konu Umurlu sınır kapısının faaliyete geçmesine yönelik devam eden çalışmalar için Bakanlığımız, Hakkâri Valiliği ve Iraklı yetkilileri ile görüşmeler devam etmektedir Bilgilerinize rica ederim. TİCARET BAKANLIĞI Gümrük İşleri koordinasyon şube müdürlüğü... 

Bu cevap hakkarimizin bölgemizin beklediği bir cevap olmadığı için 01.09.2022 tarih ve 2203962688 sayılı ve ısrarlı açılış tarihi talep ettiğim yapmış olduğum başvuruma olumlu güzel haber geldi.

Ticaret Bakanlığına yapmış olduğum başvuruma verilen resmi cevap şöyledir: sayın Nevzat KIZILBAN "Hakkâri ili Derecik ilçesi Umurlu sınır kapısının açılmasına ilişkin Bölge Müdürlüğümüz yetkili birimlerle koordineli bir şekilde gerekli çalışmalar yapılmakta, diğer taraftan bahse konu kapının açılmasına dair kesin bir tarih olmamakla beraber yapılan çalışmaların bitmesine müteakip işlemlere başlanılacaktır. Bilgilerinize rica ederim. 

TİCARET BAKANLIĞI Gümrük İşleri koordinasyon şube müdürlüğü...
Bütün ısrarlarıma rağmen kesin açılış tarihi konusu netleştirilemedi, ancak kısa süre içinde açılmasına gayret edileceği bilgisi aldım.

Bunu siz sevgili Hakkarili, Yüksekovalı, Şemdinlili ve Derecikli hemşehrilerimle, paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. 
 
Dilerim Derecik ilçesi Umurlu sınır kapısı sorumlu kurumların belirttiği gibi en kısa zamanda açılır ve HAKKARİMİZE siz sevgili hemşehrilerime hayırlı uğurlu bir hizmet daha hayata geçmiş olur.

Nevzat KIZILBAN
İzmir Büyükşehir Belediyesi
Mühendis İSG uzmanı koordinatör

derecek-sinir-kapas-2.jpgderecek-sinir-kapas-3.jpgderecek-sinir-kapas-4.jpg

Bu haber toplam 1783 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim