• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Derekaya Hakkari'de

Derekaya Hakkari'de
Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Yunus Derekaya,TIMSS’de Hakkari’yi temsil edecek okulu ziyaret etti.

MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Yunus Derekaya, İl Millî Eğitim Müdürü Bilal Gür ile birlikte, 1-15 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırmasının (TIMSS), nihai uygulamasına katılacak olan Yüksekova 50.Yıl Ortaokulu’nun bilgisayar altyapısı ve çalışmaları ile ilgili izlenimlerde bulunmak üzere Hakkari’ye bir ziyaret gerçekleştirdi. 

Uluslararası Eğitim Başarılarını Değerlendirme Kuruluşu IEA tarafından dört yıllık döngüler halinde düzenlenen Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması – TIMSS’in bir sonraki döngüsü olan TIMSS 2023 Nihai Uygulaması, örneklem olarak seçilen okullarda, 2023 yılı Mayıs ayı, birinci ve ikinci haftası içerisinde uygulanacak.

MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Yunus Derekaya, İl Müdürü Bilal Gür, İl Müdür Yardımcısı Fahrettin Çelik, Bakanlık Şube Müdürü Ahmet Bişkin ve şube müdürleriyle birlikte, ilk olarak Yüksekova İlçe Müdürlüğü’nde, İlçe Müdürü Sayın Yusuf Atael ile bir araya geldiler. 

Daha sonra sınavın yapılacağı Yüksekova 50.Yıl Ortaokulu öğretmenler odasında, okul yönetimi ve öğretmenlerle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunuldu. Akabinde, uygulamaya katılacak 8.Sınıf öğrencilerle sohbet eden Daire Başkanı: "TIMSS sınavı, öğrencilerin daha çok muhakeme ve yeteneklerinin ölçüldüğü, farklı soru tiplerinin yer aldığı bir sınavdır.

Öğrencilerin, matematik ve fen alanlarında kazandıkları bilgi ve becerilerin değerlendirilmesine yönelik bir tarama araştırması olan TIMSS uygulaması kapsamında, Hakkari’yi ve sonrasında ülkemizi temsil etmek üzere,Mayıs ayında sınava gireceksiniz. Yüksekova 50.Yıl Ortaokulu Ailesi’ne bu yolda başarılar diliyorum,” dedi.

 İl Millî Eğitim Müdürü Bilal Gür ise sınavla ilgili olarak: ”Sınavın 2023 döngüsüne, ülkemizden; 68 il, 334 okul ve 12.312 öğrenci katılacak olup, şehrimizden de Yüksekova 50.Yıl Ortaokulu öğrencileri,ilimizi temsil edecektir. Umuyor ve inanıyorum ki eğitime olan hassasiyetleri ile her zaman himayelerini gördüğümüz Valimiz Sayın İdris Akbıyık’ın riyasetlerinde, alnımızın akıyla bu işin üstesinden geleceğiz.

Öğrencilerimizin, yapılacak olan bu sınavda, ilimizi hem diğer iller arasında hem de ülkeler arasında yapılacak olan sınavda, başarıyla temsil edeceğine yürekten inanıyorum. Elde edecekleri başarının, diğer okullarımıza da örnek teşkil edeceğine olan temennimle öğrenci ve öğretmenlerimizi şimdiden kutluyorum," dedi. 

 Akabinde, Yüksekova’dan il merkezine geçerek Vali İdris Akbıyık İlk/ Ortaokulu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ziyaret edildi. Ziyarete; MEB Daire Başkanı Yunus Derekaya, İl Millî Eğitim Müdürü Bilal Gür, Yüksekova İlçe Millî Eğitim Müdürü Yusuf Atael, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Fahrettin Çelik, Bakanlık Şube Müdürü Ahmet Bişkin,il-ilçe şube müdürleri ve Hakkari Ölçme-Değerlendirme Merkezi Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

sans-titre-1-040.jpgca2e6c28-f308-4aef-80c0-5221eae61c61.jpga6ae48e9-eac2-4ec4-b276-24c8a1c48f5d.jpg
 

Bu haber toplam 1567 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim