• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C

DEVLET BAKANI ÖZAK HAKKARİ'DE

DEVLET BAKANI ÖZAK HAKKARİ'DE
Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, incelemede bulunmak üzere geldiği Hakkari de spor tesislerinde incelemelerde bulundu.

Son olarak Muş, Bitlis ve Van da incelemelerde bulunan Devlet Bakanı Nafiz Faruk Özak, Türkiye Kayak ve Kızak Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Özer Ayık, Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocetepe ve beraberindekiler sabah saatlerinde Van dan helikopterle Hakkari ye geldiler. Bakanın helikopterine güvenlik amacıyla başka bir helikopterin eşlik ederken, şehir merkezinde ise özel harekat timleri yoğun güvenlik önlemleri alarak biran olsun bakanın yanında ayrılmadılar.

 

  Bakanı valilik önünde iki çocuk tarafından çiçekle karşılandıktan sonra polis merasim birliğini selamladı. Bakan kendisini karşılamaya gelen Vali Muammer Türker, Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, Hakkari Üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli, İl Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak, ile daire amirleri ile tek tek tokalaşarak yakından ilgilendi. Bakan Özak, valilik hatıra defterini imzaladıktan sonra bir süre Vali Muammer Türker ile görüştü. Vali Türker Bakan Özak a hatıra olarak bir Hakkari kilimini hediye etti. Vali Türker Muammer Türker, bakanı  Hakkari de görmekten büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

 

 Türker,” Sadece bu bir sosyal aktivite olarak değil ama sizin görev alanınıza konularla ilgili tesisleri ve yapılacak işler yerinden görme bakamından da bizim için çok önemli. İnşallah Hakkari halkına güzel hizmetler verecek adamları hep birlikte atarız. Hakkari de çok ciddi bir kayak potansiyeli var. Türkiye de derece yapmış çok sayıda sporcumuz var. Onlar için ve yeni yetişecek gençler içinde önemli olacak. Tesislerin yapılmasıyla birlikte başka yerlerden de insanları buraya çekeceğiz. Çünkü burası bir çok yere göre çok baki bir yer. Bir zamanlar güvenlik sorunu olduğu için buraya gelmekten tereddüt etmişler. Tesislerin yapılması buraya büyük katkısı olacaktır” dedi.

 

 Basın mensuplarına açıklamada bulunan Bakan Özak, Trabzon, Gümüşhane, Rize, Artvin, Ardahan, Kars, Sarıkamış, Erzurum, Muş, Bitlis ve Van ın ardında Hakkari ye geldiğini belirterek, kış turizminin öne çıktığı illerdeki kayak tesislerini incelediğini ve yapılması gerekenleri yerinde görmek için bu geziyi yaptığını söyledi.

 

 Özak,” Bu illeri dolaşmamızın amacı tam kış gelmeden, bakanlığımız ve diğer bakanlıklarla ilgili yapabileceğimiz neler var. Gençlik ve Spor ile Yurt Kur ile ilgili, ancak ilk amacımız kayak merkezlerini kış turizmine hayata geçirmek için kayak federasyonu yetkilileri ile birlikte mevcut tesislerin yerlerine çıkarak oradaki potansiyeli görmek vali ve belediye başkanları ile görüşerek bu bölgeyi kayak ve kış turizmi desimasyonu yapmak. Çünkü Allah vermiş bu nimetleri bunları hayata geçirmek lazım. Ülkemiz bir turizm cenneti fakat turizmi çeşitlendirmek lazım. Özelikle kayakta, golfta ve kongre turizminde eksikliğimiz var. Bu konuda Erzurum'a 300 milyon dolarlık bir yatırım yapıyoruz. Yalnız  Erzurum değil bu bölgeyi Erzurum'la irtibatlandırarak 10 ile kadar tesisler yapacağız. Yerli ve yabancı turistler buralara gelerek buraları görmesi ve buralarda o hizmetlerden yaralanmasını istiyoruz. Bu istihdamı, ekonomik kalkınma kalkındıracağı gibi turizmi geliştirecek. Bu yöredeki insanlara daha fazla refah getirecek. Tabi ki buralarda inşallah güvenlik giderek daha iyi olacak ve bu hizmetler yapılacak ve batıdaki hizmetler buralarda yapılacağız. Öncelikli olarak yatırımları buralara yapmayı düşünüyoruz. Gençlik ve Sporla ilgili de özelikle yavrularımızın spor yapma imkanlarını geliştirmemiz lazım. Gençlik merkezleri yapmamız lazım, futbol sahaları yapmamız lazım, satranç, basketbol, voleybol ile bu yörenin özelliği olan atletizm, boksu ve güreşi, tekvando, halter buralara yaymamız lazım. Ancak 62 tane federasyonumuz var. Federasyon başkanlarımızın aracılığı ile araç gereç malzeme eksikliğini belirlemeleri lazım. İlgililerde sorunları dinleyip yapmaya çalışacağız”

 

 BELEDİYELER ARASINDA AYIRIM YAPMIYORUZ

 Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, belediyelerin durumuna da değinerek,"Her ay artık ayın 14 de belediyelerimizin iller bankasında ne alacağı belli. Belediyelerin durumları çok iyi değil, onların dilemlerden artırmaya çalışıyoruz. İller bankasındaki krediyi yüzde 9 e indirdik. Bu Türkiye de hiçbir banka da böyle bir uygulama yok. 3 ile 10 yıl arasında vadeli olabiliyor. Artık araç alabiliyorlar. Vatandaşımıza önemli olan bir takım ruhu içinde hizmet verebilmektir" şeklinde konuştu.

 

 Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tesislerini de ziyaret eden Bakan Özak ve beraberindekiler, Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Akdağ dan eksikliklerle ilgili bilgi alarak, basketbol, tenis kortu, havuz ve çim sahada incelemelerde bulundu.  Şehir den 20 kilometre uzaklıkta bulunan ve kayat tesislerinin yapılacağı alın olarak belirlenen Otluca köyü üst kısımlarındaki alanda da incelemelerde bulunan Bakan ve beraberindekiler burada yapılacak tesis yeri hakkında kurum yetkililerinden bilgi aldı.

 

 TÜM PARTİLER BİZİM CANIMIZDIR

 Ak Parti binasını ziyaret eden Bakan Özak burada yaptığı konuşmada,"Buradaki herkes bizim canımız. DTP de Ak parti de, MHP, CHP de canımızdır. Allah'ın yarattığı her insan bizim için aynıdır. Şerefli ve hasiyetlidir bizim için biz öyle düşünüyoruz. Hatalar olabilir, yanlışlıklar olabilir, zaman zaman herkes yapmış olabilir. Bunlar inşallah zamanlar düzelir" dedi.

 

 Daha sonra yaya olarak belediye ye  geçen Bakan Özak ı belediyenin önünde Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, başkan yardımcıları tarafından karşılandı. Başkan Bedirhanoğlu, Bakan Özak a kilim ve bal hediye etti. Başkan Bedirhanoğlu Bakan a Hakkari dağların içinde yer alıyor, bu yörede hizmet yapmanın zorlukları olduğunu belirterek, gençlerin kahve köşelerinde kurtarılması için yapılacak spor tesislerinin çok yaralı olacağını söyledi.

 

 Burada bir konuşma yapan Bakan Özak,"Ziyaret ettiğimim başkan ile diğer belediye başkanları ile yaklaşımımız aynıdır. tüm belediyeleri eşit tutuyoruz. Başkan belediyenin sorunları ile ilgili istediği zaman beni arayabilir. Sınır kapılarının açılması burası için son derece önemli. Kayak konusuna gelince burada çok kar yağıyor ve kayak dalına büyük ilgi var. Bundan istifade etmemiz lazım. Turizm, spor ve istihdam olarak bundan yararlanmamız ve tesisler gerekiyor. Doğu Anadolu Güneydoğu Anadolu'daki kayak merkezlerini birleştirerek ve burayı turizme açmak lazım" dedi.

 

 Hakkari Üniversitesine geçen Bakan ve beraberindekiler burada Hakkari Üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli bir araya geldiler. Belenli, öğrenciler arasında hiçbir ayırım yapmadan çok acil olarak bir gençlik merkezine ihtiyaçları olduğunu belirtti. Bakan Özak ise hangi bakanlıklarla bir talebiniz varsa ben yapmaya hazırım dedi. Bakan ve beraberindekiler buradan ayrılarak Fatih Kışlasına geçip polis helikopteri ile Ağır iline hareket etti. (Hakkarihabertv.com)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1629 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ALEV ALAN ZIRHLI ARAÇ BÖYLE YANDI05 Ağustos 2010 Perşembe 13:03
  • ÇOCUKLARIMIZ BORÇLU DOĞUYOR...05 Ağustos 2010 Perşembe 11:28
  • HAKKARİ`DE HAVA HAREKETLİLİĞİ...05 Ağustos 2010 Perşembe 10:54
  • KÖY OKULUNDA KPSS`YE HAZIRLANIYOR04 Ağustos 2010 Çarşamba 17:05
  • HAKKARİ`DE KUŞLARA MODERN YUVA..04 Ağustos 2010 Çarşamba 15:35
  • BAŞKAN ASLAN YETKİLİLERE SİTEM ETTİ..04 Ağustos 2010 Çarşamba 14:47
  • ZABITA`DAN RAMAZAN ÖNCESİ DENETİM04 Ağustos 2010 Çarşamba 12:55
  • CİLO DOĞA DERNEĞİ KİME ÖFKE SAÇTI...03 Ağustos 2010 Salı 12:54
  • MAHALLE GÖÇÜNÜ BELEDİYE ÖNLEDİ...02 Ağustos 2010 Pazartesi 17:45
  • AŞİRET BÜYÜKLERİNE ÖNEMLİ ÇAĞRI..02 Ağustos 2010 Pazartesi 17:08
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim