• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C

Devlet hastanesinde neler oluyor

Devlet hastanesinde neler oluyor
Yüksekova Devlet Hastanesi yönetimi, Hakkari Kamu Hastaneler birliği tarafından istifa etmeleri yönünde baskı yapıldığı iddia edildi.

Yüksekova’da Devlet Hastanesi’nde aylardır yaşanan sıkıntılar içerisinde Hakkari Kamu Hastaneler birliği sekreterliğince Yüksekova Devlet Hastanesi Müdürü Yılmaz Göksal, Müdür yardımcısı Kenan Aslan, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü İshak Töreci ve Müdür yardımcısı Abdulcelil Aslan, Başhekim yardımcısı İbrahim Etemdemir ile Dr. KBB uzmanı Murat Doğan, Hakkari Kamu Hastaneler birliği sekreteri Hakan Türk tarafından istifa etmeleri konusuna baskı yapıldığı iddia edildi.

Yapıldığı günden beri sıkıntılarıyla gündeme gelen, Yüksekova Devlet Hastanesi’nde eksiklikler bitmiyor. Türkiye’de en çok doktor değiştiren hastane ünvanına sahip olan, Yüksekova Devlet Hastanesi’nde şimdide yönetim krizi yaşandı. Hakkari Kamu Hastaneler Birliği sekreteri Hakan Türk tarafından Yüksekova Devlet Hastanesi yönetimi istifaya zorlandı.

Dün akşam istifalarını Kamu Hastaneler birliğine sunan, Yüksekova Devlet Hastanesi Müdürü Yılmaz Göksal, müdür yardımcısı Kenan Aslan, Sağlık bakım hizmetleri Müdürü İshak töreci ve müdür yardımcısı Abdulcelil Aslan, Başhekim yardımcısı İbrahim Etemdemir ile Dr. KBB uzmanı Murat Doğan istifa etti.

Devlet Hastanesinde ki tıbbi malzeme ve doktor yetersizliğinden dolayı yönetimin istifa ettiği iddia edildi. Haber merkezimize gelen çok sayıda vatandaşın bu konudaki şikayetleri doğrultusunda ulaştığımız bilgilere göre, hastaneden aylardır tıbbi sarf malzeme eksikliği yaşandığı, ve Hastane yönetiminin bu konuda yetersiz kaldığı ifade edildi. Hastane yönetiminde daha önce çalışan  Başhekim Dr. Nurettin Kuzhan'ında  bu eksikliklerden dolayı da istifa ettiği belirtildi. 

Dün istifa zorlanan yönetimin, Hakkari Kamu Hastaneler Biriliği ve idari birimleriyle anlaşmadığı, yönetimin kendi arasında ikiye bölündüğü ve bu durum karşısında hastaneye ve halka yaralı bir çalışma sergilemediklerini belirterek istifa ettiği öğrenildi. 

İstifa etmeleri konusu ile görüştüğümüz Hakkari Kamu Hastaneler Birliği sekreteri Hakan Türk'ün şehir dışında olduğu ve kendisine istifa ile ilgili herhangi bir istifanın gelmediği belirtti.Kaynak. Yüksekovagüncel.com

 

Bu haber toplam 6923 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim