Dışişleri Bakanlığından Yunan yetkililere tepki

Dışişleri Bakanlığından Yunan yetkililere tepki

Kaynak:Ajanslar

Dışişleri Bakanlığı, Yunan makamlarının açıklamalarını reddederek Yunan yetkilileri "ciddiyete ve aklıselime" davet etti.

Dışişleri Bakanlığı, Yunan makamlarının Anadolu'nun işgal edildiği döneme ilişkin yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Bakanlık, söz konusu açıklamaları "mesnetsiz" olarak nitelendirerek Yunan yetkililere tarihi gerçeklerin dikkate alınması çağrısında bulundu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Yunanistan'ın Anadolu'yu işgal ve istila girişiminde bulunduğu döneme ilişkin ifadelerin kabul edilmediği belirtildi.

Açıklamada, Yunanistan'ın söz konusu dönemde Anadolu'da sivil halka yönelik toplu katliamlar ve yıkımlar gerçekleştirdiği ileri sürülerek, bu suçların ve tazminat ödemesinin Lozan Barış Antlaşması'nın 59. maddesi uyarınca kabul edildiği ifade edildi.

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, "Yunan makamlarının, Yunanistan'ın Anadolu'yu işgal ve istila çabasında olduğu döneme dair mesnetsiz açıklamalarını reddediyor, Yunan yetkilileri ciddiyete ve aklıselime davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Bakanlık, açıklamasıyla birlikte iki ülke arasındaki tarihi konulara ilişkin değerlendirmelerde tarihi gerçeklerin ve uluslararası anlaşmaların dikkate alınması gerektiği mesajını verdi.

HABERE YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.