• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

DİVES BASKILARI PROTESTO ETTİ

DİVES BASKILARI PROTESTO ETTİ
Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası (DİVES) Genel Başkanı Lokman Özdemir, son dönemlerde sendika üyelerine yönelik baskı ve sindirmelerin yeniden başladığını söyledi.

Altay Caddesi üzerinde bulunan sendika binası önünde yapılan basın açıklamasına Hakkari eski Belediye Başkanı Kazım Kurt, DİVES ve KESK e bağlı sendika üyeleri katıldı. Burada bir açıklamaya yapan DİVES Genel Başkanı Lokman Özdemir, kamu emekçilerinin sendikalar haklar mücadelesinin 20 yıla yakındır tüm baskılara rağmen aralıksız devam ettiğini belirtti. Bu süre içersinde onlarca arkadaşlarının yaşanan baskı sürecinin bir sonucu olarak büyük mağduriyetler yaşadığını belirten Özdemir, son dönemlerde Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası üyelerine yönelik baskı ve sindirmeler yeniden başladı. merkezde AKP hükümeti bir takım yasalarla emekçilerin ve yoksul halkların haklarını gasp edecek yasal düzenlemeler yaparken, yerelde de iktidarın memurları konumundaki mülki idare amirlerinin de sendikal çalışmalarla örgütlenen kamu emekçilerine yönelik baskılarını artırmakta olduğunu ifade etti.

 

  Özdemir, "Diyarbakır a bağlı Kocaköy Kaymakamlığı tarafından haklarında herhangi bir maddi olay ve somut bilgi yada delil olmadığı halde 657 sayılı devlet memurları kanununun ilgili maddeleri gereğince her madde için ayrı ayrı yazılı savunmaları talep edilmekte böylece iş yerlerimizde hizmet üreten Diyanet ve Vakıf Emekçileri psikolojik baskı altına alınarak sindirilmek istenmektedir. Yazılı savunmaları yeterli görülmeyerek sözde "ihtar" niteliğinde tehditvari cevaplar verilmektedir.  Böylece çalışanlar tek tip düşünce etrafında otoriter ve baskıcı bir sistemin köleleri haline getirilmek istenmekte, eleştirmeyen, sorgulamayan ve örgütsüz birey ve toplum yaratılmak istenmektedir. Diyarbakır da soruşturma açılan arkadaşlarımız Çaytepe Köyü imamı Abdullah Arıkan, Diyarbakır merkez Yenişehir Mahallesi imamı Bedri Ateş, Eyüpler Mahallesi imamı Affullah Kar dır.  Diyarbakır Kocatepe İlçe Kaymakamı ilk önce sözlü ifade alma sonra yazılı ihtarnamede bulunmuştur. Ayrıca bölgede ve genelde bazı müftülükler sürekli üyelerimize baskı yapmaktadır.  Üyelerimize karşı siz nasıl  Sol bir sendikaya üye oluyorsunuz şeklinde üyelerimize baskı yapılmaktadır. Bu hataları dile getirmek için iki üç sefer kendi kurumumuz olan Diyanet İşleri Başkanlığı ndan randevu talebinde  bulunduk. Ancak Diyanet İşleri Başkanlığı randevu talebimizi değişik nedenlerle kabul etmedi.  Bu baskı ve söylemler devam ederse bazı müftülere, dava açıp demokratik hakkımızı kullanacağız. AKP hükümeti ve Kocaköy kaymakamının  DİVES üyeleri üzerindeki baskı, yıldırma ve sindirmelerine son verilmesini talep ediyor, üyelerimize yönelik bu baskıları kabul etmediğimizi ve protesto ettiğimizi kamuoyu ile bir kez daha paylaşıyoruz" şeklinde konuştu.  Yapılan basın açıklamasının ardından sendika üyeleri sessizce dağıldı.  NECMİ ERTUŞ (İHA)

 

 

 

Bu haber toplam 3188 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim