• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

DİYARBAKIRSPOR BAŞKANI KONUŞTU

DİYARBAKIRSPOR BAŞKANI KONUŞTU
"TÜRK BAYRAĞI AÇTILAR, SANKİ BİZ BAŞKA BİR ÜLKEDEN GELMİŞİZ"

Bursa da oynanan Bursaspor - Diyarbakırspor maçında ortaya çıkan ve uzun süre Türkiye gündemini meşgul eden olaylar ile ilgili Amerika nın Sesi Radyosu na Kürtçe konuşan Diyarbakırspor Başkanı Çetin Sümer, ilginç açıklamalarda bulundu. 20 milyon Kürdün Diyarbakırspor u desteklemesi gerektiğini söyleyen Çetin, "Biz Devletten yardım isteyemiyoruz. İstediğimiz zaman bize Devlet takımı diyorlar. Biz Devlet takımı değiliz, Diyarbakır ın ve Kürt Milleti nin takımıyız" dedi.Amerika nın Sesi Radyosu nda yayımlanan bir programa telefon bağlantısı ile katılan ve Kürtçe konuşan Diyarbakırspor Başkanı Çetin Sümer, Bursa da oynanan Bursaspor - Diyarbakırspor maçında kendilerine büyük hakaretler yapıldığını belirterek, "Bizim Kürt olduğumuzu biliyorlar. Siyasi ve kötü sloganlar attılar. Diyarbakır dan gelen seyircilerimizi taşladılar. Kimse bize bu zulmü yapamaz. Bizde çıkıp takımı ligden çekeceğimizi federasyona söyledik. Bundan dolayı Türk basını da olaya çok fazla yer verdi. Çünkü, gördüğümüz zulüm ve mağduriyet ortadaydı" diye konuştu.

"TÜRK BAYRAĞI AÇTILAR, SANKİ BİZ BAŞKA BİR ÜLKEDEN GELMİŞİZ"
 Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Sümer, Bursa ya gittiklerinde maç öncesi sporun kardeşlik olduğunu, sporda siyasetin yerinin olmadığı yönünde beyanlar ve açıklamalar yaptıklarını ifade ederek, "Fakat, onlar organizeli bir şekilde üzerimize geldiler. Türk bayrağını açtılar. Sanki biz başka bir milletten ve başka bir ülkeden gelmişiz. Bize büyük bir zulüm yaptılar" şeklinde konuştu.Maçtan sonra AKP nin üst düzey yöneticilerinin kendilerini aradığını da söyleyen Sümer, "AKP li yetkililer, meydana gelen olayı tasvip etmediklerini, yanımızda ve Diyarbakırsporlu olduklarını söylediler" dedi.

" DEVLET TAKIMI DEĞİL, DİYARBAKIR IN TAKIMIYIZ" 
Başkan Sümer ayrıca, Kürtlerden, Süper Lig de bulunan Diyarbakırspor a destek vermelerini isteyerek, "Alt yapı ve parasal anlamda büyük sıkıntılarımız var. Kimse bize sahip çıkmıyor. Bugün Büyükşehir Belediye Başkanı
Osman Baydemir i ziyaret ettik. Bazılarının Diyarbakırspor üzerinden oyunlar oynadığını, kısıtlı imkanlarla bugünlere geldiğimizi söyledim. Baydemir bize destek olacağını söyledi. Ama bugüne kadar bir desteğini görmedik. Biz devletten yardım isteyemiyoruz, istesek Devletin takımıdır diyorlar. Biz Diyarbakır ın takımıyız. Biz Kürt milletinin takımıyız" dedi.Başkan Sümer sözlerini şöyle tamamladı:"20 milyon insanımız var. İnsanlarımızın kulüplerine destek çıkmasını istiyoruz. Bu destek ile kulubümüzün dünyada tanınmasını istiyoruz.(milliyet)

Bu haber toplam 2021 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim