• BIST 10015.99
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

DÖHK üyelerinden Arınça tepki

DÖHK üyelerinden Arınça tepki
Demokratik özgür kadın hareketi (DÖKH) üyesi kadınlar Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın “Kadınlar herkesin içinde kahkaha atmayacak" sözleri üzerine basın açıklaması yaptı.

Hakkari Belediyesi Binevş Kadın Merkezi önünde bir araya gelen DÖHK üyeleri adına basın açıklamasını Bağlar Mahalle Meclisi dönem sözcüsü Cevahir Keskin yaptı. AKP bakanlarından olan ve Başbakan Yardımcılığı yapan Bülent Arınç'ın bu sözlerinin aşağılayıcı olduğunu ve Türkiye’de kadına karşı yaşanan vahşetin gözler önüne serildiğini ifade eden Keskin, 10 Ağustosta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türkiye'nin gidişatı için önemli olduğunu söyledi.

“DEMİRTAŞ İÇİN SEFERBERLİK RUHU İLE ÇALIŞACAĞIZ”

Keskin, “Halkların adayı Selahattin Demirtaş’ın Türkiye halkları için bir şans olduğunu ve destekçisi olup, Demirtaş’ın kazanması için seferberlik ruhu ile çalışacağız.  Ortadoğu ve dünyada egemen ve sömürgeci güçler tarafından halklar üzerinde kirli oyunlar oynanmaktadır. Miadını doldurmuş olan merkeziyetçi ve tekçi yapılar Ortadoğu’nun ekonomik ve kültürel zenginliklerine yönelmekte siyasi, askeri, ekonomik, etnik ve inançlarına ahlaksızca saldırmaktadır”

“ROJAVA VE FİLİSTİN’DE YAPILAN KATLİAMLARINI KINIYORUZ”

Rojava’ da emperyalist güçlerin desteklediği İŞID’İN halkların etnik ve inançlarına yaptıkları vahşi saldırılar, İsraillin Filistin halkına yıllardır uyguladığı katliamlar ve paralel olarak Başbakan yardımcısı ve hükmet sözcüsü Bülent Arınç'ın yaptığı son açıklama dehşetin boyutlarını Türkiye’de de gözler önüne sermektedir.

Özelde AKP hükümeti iktidara geldiğinden beri kadına karşı her türlü ayrımcı politikalar ve ayrımcı söylemlerle gündemi değiştirmek istemekte, kadın mücadelesini her zaman kendilerine tehdit olarak görmektedir. Bu çirkin ve aşağılayıcı açıklamaların sahibi Bülent Arınç'ı kadınlar şahsında özür dilemeye çağırıyoruz”

“TÜRKİYE VE ORTADOĞU İÇİN BARIŞ DİYORUZ”

“Biz kadınlar demokratik, özgür yaşamcı ve özgür kadına dair her hangi bir politika üretmek yerine kadın özgünlüğünü tanımayan kadının bedeni ve emeği üzerine her türlü sözü söylemeyi ve tasarrufu kendisine hak gören bu sistemin devamcısı ve destekleyicisi olmayacağız bir kez daha burada belirtiyor AKP hükümetini kınarken, bu mücadelemizi devamcısı olacağız. Bu anlamada 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin biz kadınlarında öncelikli gündemi olduğunu belirtiyoruz”

Egemenlikçi ve ayrımcı olduğuna inandığımız AKP hükümetinin hiçbir zaman desteklemeyeceğimizi net bir tavırla belirtirken, 10 Ağustos günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde halkların adayı olan Sayın Selahattin Demirtaş’ın;  radikal demokrasi, barışçı Türkiye ve Ortadoğu’da özgür, yeni bir yaşamın Türkiye için büyük bir şans olduğunu düşünüyoruz.

Bu nedenle biz DÖKH (Demokratik Özgür Kadın Hareketi) olarak Çölemerk’teki tüm kadın örgütlerinin kurumlarını ve örgütlü yapılarını Sayın Selahattin Demirtaş’ın kazanması için seferberlik ruhuyla çalışmaya davet ediyor ve Demirtaş’ı desteklemek için alanlarda olacağımızı ifade ediyoruz” dedi.

Yapılan basın açıklaması sonrası kadınlar Hakkari kent merkezinde Cumhurbaşkanı   Adayı Selahattin Demirtaş’ın propaganda broşürlerini dağıttı. Haber: Serkan Kaya (İHA)

03.20140805191125.jpg

04.20140805191139.jpg

 
Bu haber toplam 3344 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim