• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

DÖKH Öcalan için yürüdü

DÖKH Öcalan için yürüdü
Demokratik Özgür Kadın Hareketi ve Bileşenleri (DÖKH) Gazi ve Pehlivan Mahallesi Kadınları ile birlikte ”Kadınlar Önderliği ve Özgürlüğü İçin Eylemde” sloganı ile yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi.

Gazi Mahallesinde halaylar çeken yüzlerce kadın ellerindeki değişik pankartlarla, çeşitli sloganlar atarak Pehlivan Mahallesine doğru yürüyüşe geçerek burada basın açıklması yaptılar.

Burada basın açıklamasını okuşan BDP İl eş Başkanı Mehtap Daştandemirel, bilindiği gibi 25.04.2014 tarihinde bileşeni oduğumuz Demokratik Özgür Kadır Hareketi (DÖKH) tarafından,”KADINLAR ÖNDERLİĞİ VE ÖZGÜRÜĞÜ İÇİN EYLEMDE” kampanyasının startını vermiş bulunmaktayız dedi.

BDP kadın meclisi olarak Sayın Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için başlatılmış olan Öcalan’a özgürlük platformu kampanyasının aktif bir katılımcısı ve yürütücüsü olacaklarını ifade eden Kürt halk önderi Sayın Abdullah Öcalan’ın Newroz deklarasyonunda yeni bir dönem başlıyor, belirlemesini önemsediklerini söyledi.

Daştandemirel, ”Başta Kürdistan,Türkiye, Ortadoğu ve Dünyada kapitalist sistem tarafından. İnsanık ve tüm evren açısından tekli ve hegomonik yaklaşımlar tüm dünyada kan ve gözyaşı insanlığın kaderi haline getirilmek istenmiştir.

Kapitalist sistemin yarattığı uyusal devetçi zihniyet ve beş bin yıllık eril zihniyhetin öğretisi olan cinsiyetçilik ropumsal dokulara müdahae ederek toplumu doğasından koparmaya çaışmış ve hegemonyasını meşrulaştırarak sürdürmek istemiştir. Toplumun ahlaki ve politik yapısını hiçe saymış köleleştirmeyi dayatmıştı. Bu dayatmalar karşısında roplumsallık dışlanarak hiçe sayılmıştır. Toplumun kendi kendini öz güç ve irade öz yenetimle yaşamsal kılmasının önüne geçmiştir. Tarihin kanlı savaşları binlerce dilin ve kültürün yok olması pahasına egemenlerin kendi çıkarları temelinde milyonlarca insanı tanımsız hae getirmiş ve katletmiştir. Toplumsal bir varlık olan insanın değersizleştirilmesiyle birlikte yozlaşma bireycilik cinnet derecesine varan şiddet kültürünü yaygınlaştırmıştır.

Toplumsal tüm sömürü biçimlerinin temelinde yatan çeişkinin kadın üzerinden gerçekeştiğini biliyor ve bundan dolayı paradigmanın kadın özgürük mücadeesi temelinde gerçekleşeceğine inanıyhoru. Kadın özgürleşmeden toplum özgürleşemez belirlemesi slogan olmaktan çıkaran kadınla birlikte toplum demokratik bir ilkeyle yeniden inşa edilecektir. Bugüne kadar yaşama dair aşksız heyecansız oomamızı dayatan zihniyet kadın özgürlük mücadelesi karşısında boşa çıkmıştır.

Demokratik toplum modelini yaşamsal kılmak isteyen Önderliğimiz bir halkın özgürlük arayışının temsilcisidir. Dolayısıyla kendisinin tutsakığını halkların kadınların tüm farklılıkların tutsaklığı olarak yörüyoruz. Önderliğimiz demokratik ulus bakış açısıyla sadece Kürt halının önderi değil evrensel bir önderlik olmuştur. Bu yüzden biz kadınlar ‘Kadınlar Önderliğe ve Özgürlüğü İçin Eylemde’ kampanyasıyla yeni paradigmanın ortadoğu ve tüm dünyada etkin bir hale getirilmesinin mücadelesini vereceğiz.

Bu çalışmanın stratejik bir öneme sahip olduğunu düşünüyoruz.Önderliğimiz şahsında gelişen tutsaklık Kürt halkı şahsında tüm haklara ve kadınlara uygulanan imha inkar ve soykırım politikalarıdır.

Önderliğimizin kapitalist politikaları boşa çıkama mücadeesi darbelerin önüne geçmesine rağmen, AKP politikalarının sonucu olarak sanki çözüm tek taraflı olacakmış gibi yaklaşımlar Türkiye’yi müdahalleye açık hale getirmiştir. Bugün nası ki Suriye’de Irak’ta İran’da yaşanan müdahaeye açıuk olma hali kaos, çetecilik, istikrarsızlık halkları karşı karşıya getirdiyse Yürkiye’de de bu durumun derinleşmişbir haini aacağı riskini barındırmaktadır. Biz kadınlar bu gidişatın önüne geçebilmek için bu mücadelenin yükseltilmesine öncülük ediyoruz’ şeklinde konuştu.

Yürüyüşe BDP İl eş Başkanı Mehtap Daştandemirel, BDP İlçe eş Başkanı Cevahir Kaçar, DÖKH üyeleri KESK’li kadınlar ve yüzlerce Kadın katıldı. Haber: Serkan Kaya (İHA)

dohkk-2.jpg

ddddd.jpg

Bu haber toplam 8020 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim