• BIST 10115.25
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

DTK, HDP Hakkari geleceği için toplantı yaptı

DTK, HDP Hakkari geleceği için toplantı yaptı
DTK Hakkari temsilciliği ile HDP Hakkari İl örgütü öcülüğünde ‘Hakkari’nin geleceği’ konulu bir toplantı düzenlendi.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Konferans salonunda düzenlenen toplantıya DTK Eş Genel Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak ile HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Hakkari Belediyesi Eşbaşkan Vekilleri Fatma Yıldız ve Nazmi Coşkun ile kentteki sivil toplum örgütü temsilcileri ve kanaat önderleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan HDP Hakkari İl Eşbaşkanı Metin Besi, Hakkari’nin sorunları ve sorunların çözümü için neler yapılabileceğini anlattı.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş ise, toplantıya katılan herkese teşekkür etti. Taş, Hakkâri’nin Yüksekova ilçesine taşınması nedeniyle bir araya geldiklerini söyledi.

Bölgede yaşanan savaşa dikkat çeken Taş, HATSO olarak en önemli önceliklerinin demokrasi, barış, , kardeşlik ve güzel bir gelecek olduğunu kaydetti ve çözümün mecliste ve müzakere masasında olduğu söyledi.

DTK Eş Genel Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, Kürtlerin zorlu ve çetin bir süreçten geçtiklerini söyledi.

  Irmak, Kürtlerin 21. yüzyıla birlikte büyük kazanımlar elde etti dedi ve ekledi: “Kimse Rojava’da bir devrim gerçekleşebileceğine ihtimal vermiyordu. Suriye Kürtlerinin özgürlüğünü kazanıp demokrasinin anahtarını ele geçireceğine kimse inanmıyordu.

” Kürtler arasındaki ittifakın önemine dikkat çeken, Irmak, Güney Kürdistan’daki başarı, Rojava’daki başarı bütün Kürtlerin başarısıdır. Küçük sorunlar olmasına rağmen artık Kürtler kardeşkanı dökemez dedi.

Arık Sayın Mesut Barzani de Rojava için federasyon istiyor. Hakkari ve Şırnak’ın Cizre ile Yüksekova ilçelerine taşınma tartışmalarına da değinen Irmak, yıllardır nerdeydiniz neden bu illeri taşımadınız bu tartışmayı niye şimdi başlattınız diye sordu ve ekledi:

Burada amaç var ekonomik olarak bizi teslim almak istiyorlar. Kürt sermayedarlarını dağıtmak, istiyorlar. Kentteki, sivil toplum örgütü yöneticileri, kanat önderleri ve din alimlerine barış için sorumluluk alın çağrısı yapan Irmak, müzakere sürecinin başlaması için sivil inisiyatifin önemine dikkat çekti.

Irmak, Kürtlerin statüsüz bir yaşamı ret ettiğini belirti ve ekledi: “Bu nasıl kardeşliktir, coğrafyamızda bize kan kusturuyorsunuz bizi öldürüyorsunuz”  Toplantı katılımcıların söz alması ile devam etti. Hakkarihabertv.com

hdp-toplanti-1.jpghdp-m-014.jpg

Bu haber toplam 3533 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim