• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

DTP 2. MAHALLE MİTİNGİNİ YAPTI

DTP 2. MAHALLE MİTİNGİNİ YAPTI
Demokratik Toplum Partisi (DTP)`nin Hakkari Yeni mahalle'den sonra Pehlivan mahallesinde düzenlediği miting tam bir düğün halayına dönüştü.

 

 (hakkarihabertv)Yeni Mahalledeki mitinge Belediye Başkan adayı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu ve yaklaşık bin kişi katıldı. DTP tarafından 15 gün önce  Yeni mahalle`den sonra Pehlivan Mahallesinde de  mitingi düzenlendi. Mitinge DTP Hakkari Belediye Başkanı Kazım Kurt, DTP Hakkari Belediye Başkan adayı Fadıl Bedirhanoğlu, DTP'nin daha önce aday gösterdiği ancak il Seçim kurulunca adaylığı iptal edilen Selim Ertaş, DTP Merkez ilçe Başkanı Fahri Kurt ve bin kişi katıldı. Bulvar caddesi üzerindeki DTP seçim bürosu önünde toplanan kalabalık yoğun kar yağışı altında Pehlivan mahallesi Musa Enter caddesi üzerindeki miting alanına doğru yürüyüşe geçti.  DTP Belediye Başkan adayının miting alanına gelmesiyle birlikte kalabalık tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. Toplanan kalabalığı Kürtçe bir konuşma yapan DTP Hakkari Belediye adayı Dr. Bedirhoğlu, akan kanın bir an önce durması için Kürtlerin kendi iradeleri olan DTP' ye sahip çıkması gerektiğini belirtti

  Bedrihanoğlu,”Diğer taraftan sistemin partisi olan AKP ‘de insanların ölmesini istiyor. Yani Kürt ve Türklerin savaşmasını istiyor. İstiyorlar ki Kürt ve Türk anneler hep ağlasın. Bu savaşın bitmesini istemiyor. DTP Genel Başkanımız sayın Ahmet Türk TBMM Grup toplantısında  yaptığı Türkçe konuşmasının ardından konuşmasını Kürtçe sürdürmek istedi.  Konuşmasının bir bölümünü ana dilimiz olan Kürtçe yaptı, ancak TRT yayınını durdurdu. Genel Başkanımızın konuşmasına sansür koydu. Başbakan Erdoğan bir taraftan diyor ki Kürtçe'yi serbest bırakacağız, TRT-Şeş açmışız. Diğer taraftan Genel Başkanımıza sansür konuluyor. Kürt halkının, devletin himayesinde açılan resmi Kürtçe kanalına ihtiyaçları  yok. Yeterince Kürtçe kanallarımız var. Kendimizi dünyaya duyurabiliyoruz. Kürt halkının tek isteği yıllardır süregelen Kürt dili önündeki engellerin kaldırılması, kirli savaşların bitmesi ve huzurun gelmesidir. Siz Pehlivan mahallesi sakinleri olarak bunu  29 Mart seçimlerinde de pehlivanlığınızı herkese göstereceksiniz. Buna inanıyoruz” dedi

  Yapılan Kürtçe konuşmalarının ardından partililer Belediye başkan adaylarıyla kol kola girerek söylenen Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çekti. Mahalle mitingi daha sonra olaysız olarak sona erdi.

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 3984 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim