• BIST 8714.69
  • Altın 3017.587
  • Dolar 34.2879
  • Euro 36.9787
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 6 °C

DTP MİLLETVEKİLİ GEYLANİ KONUŞTU

DTP MİLLETVEKİLİ GEYLANİ KONUŞTU
Demokratik Toplum Partisi (DTP) Hakkari Milletvekili Av. Hamit Geylani, PKK ve onun tarihsel lideri sayın Öcalan ın Kürt ve Türk halkı ile Ortadoğu, T

GEYLANİ: "PKK VE ONUN TARİHSEL LİDERİ SAYIN ÖCALAN IN KÜRT VE TÜRK HALKI İLE ORTADOĞU, TÜRKİYE VE TÜM DÜNYANIN REALİTESİDİR"

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Hakkari Milletvekili Av. Hamit Geylani, PKK ve onun tarihsel lideri sayın Öcalan ın Kürt ve Türk halkı ile Ortadoğu, Türkiye ve tüm dünyanın realitesi olduğunu belirtti.

  DTP Hakkari İl Başkanlığı tarafından Abdullah Öcalan ın Kenya da yakalanarak Türkiye ye getirilişinin 10. yıldönümü ve 15 Şubat ta yaşanan olaylara ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Altay Caddesi üzerinde bulunan parti binası önünde yapılan basın açıklamasına DTP Hakkari Milletvekili Av. Hamit Geylani, Belediye Başkanı Kazım Kurt, DTP Hakkari Belediye Başkan Adayı Selim Ertaş, DTP İl Başkanı Fahri Kurt ile çok sayıda partili katıldı. Burada grup adına bir açıklamaya yapan DTP Hakkari Milletvekili Av. Hamit Geylani, 15 Şubat ın sayın Öcalan ın uluslar arası bir komplo ile yakalandığı gün olduğunu söyledi. Sayın Öcalan a fırsat tanınması durumunda en kısa zamanda bu savaşın biteceğine halkın güveninin tam olduğunu belirten Geylani, "Savaşın bitmesiyle kimse kaybetmez herkes kazanır. Türkler kazanır, Kürtler kazanır, Türkiye kazanır, Ortadoğu hakları kazanır, herkes kazanır. PKK ve onun tarihsel lideri sayın Öcalan, büyük bir realitedir. Neyin realitesidir. Kürt halkının realitesidir, Türk halkının realitesidir, Ortadoğu nun realitesidir, Türkiye nin realitesidir ve tüm dünyanın realitesidir. Bunu inkar etmekle bir yere varılmıyor. Bunu söylemek suç değil, bunu kabul etmemek suçtur. Bunu kabul etmeyenler bugüne kadar suç işlediler ve toplumu böylesi bir ortama terk ettiler. Bir gerçek daha var oda şudur. Önemli bir realite sayın Öcalan ın Türkiye nin toplumsal barışındaki rolü tanınıp gerçekleşinceye kadar Kürt halkının demokratik meşru taleplerinin devam edeceğinden hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Türkiye nin demokratikleşmesi, toplumsal barışı Kürt halkının gerçeğinin kabulü, kendi kimliği ile kendisini özgürce ifade etmesi, anadil ile birlikte kendisini yaşamın her alanında ifade etmesi, o ifade doğrultusunda kendisini örgütlemesi iktidara taşıması halklarında en doğal hakkıdır. Bu haklar tanıncaya kadar, bu haklar anayasa güvencesi altına alınıncaya kadar, sayın Öcalan üzerindeki hukuksuzluk son buluncaya kadar Kürt halkı böylesi coşkulu bir şekilde burada olacaktır ve demokratik meşru haklarını yerine getirecektir" şeklinde konuştu.

 Milletvekili Av. Hamit Geylani yaptığı açıklamanın ardından beraberindekilerle birlikte Abdullah Öcalan ın Kenya da yakalanarak Türkiye ye getirilişini ve 15 Şubat ta ilde yaşanan olaylarda polisin halka yönelik davrını yaptıkları 5 dakikalık oturma eylemi ile kınayarak protesto etti. Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü nün çıkabilecek olası olaylara karşı çarşı merkezinde güvenlik önlemi aldığı basın açıklaması daha sonra olaysız bir şekilde son buldu. Kaynak: hakkarihabertv.

Bu haber toplam 2051 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim