• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

DTP TUTUKLAMALARI PROTESTO ETTİ

DTP TUTUKLAMALARI PROTESTO ETTİ
Hakkari DTP İl Örgütü parti üzerindeki baskı gözaltı ve tutuklamaları yaptığı bir yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto etti.

  Öğle saatlerinde Hakkari Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, DTP İl Başkan Vekili İsmail Akboğa, bazı sendika temsilcileri ve sivil toplum örgütleri ile yaklaşık 700 kişi  Altay Caddesi üzerindeki parti binası önünde toplandı. Daha sonra Belediye Başkanı ve beraberindekiler burada yürüyüşe geçerek belediye binasının önüne geçtiler.  Şehitlerin anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardında DTP İl Örgütü adına Şükrü Karaduman bir basın açıklaması yaptı.

 

Yapılan operasyonun hukuk ve demokrasi dışı, AKP nin Kürt halkına karşı yerel seçimlerde bölge halkının daha önce kendisine verdiği oyları geri almasından kaynaklanan tahammülsüzlüğü olduğunu belirten Karaduman, bilinmelidir ki hiçbir güç bizi bu onurlu demokrasi ve barış mücadelesinden alı koyamayacaktır dedi.

 Bedeli ne olura olsun, büyük bir cesaret ve kararlılıkla demokratik duruşlarında asla taviz vermeksizin mücadelemizi sürdürmeye devam edeceklerini İfade eden Karaduman operasyonlar ve gözaltları derhal son bulması ve tutuklananların derhal serbest bırakılması gerektiğini söyledi

.

  Karaduman,”Yerel seçimlerde sandıktan çıkan en önemli sonucun değişim ve çözüm olduğunu siyaset kurumunun bu noktada tarihi bir görev ve sorumlulukla karşı karşıya olduğunu, ancak AKP hükümeti bunu doğru anlama ve buna göre kendi siyasi duruşunu gözden geçirme yerine bunu görmezden gelerek halkın iradesine büyük bir öfke ile hukuk dışı yolara başvurmayı tercih etmiştir. Siyaset sorunun değil çözümün bir parçası haline getirilmesi gerektiğini, toplumsal değişim göz önünde bulundurulduğunda, siyaset kurumunun geri kaldığı bu değişim ve dönüşüm taleplerine öncülük etmediği açıktır.Yerel seçimlerin hükümete ve devlete önemli bir yol haritası sunduğunu sonuçları Kürtlerin çözüme her zamankinden daha fazla hazır olduğu net bir biçimde ortaya koymuştur. Bölgede çatışmaların başladığı büyük operasyon hazırlığı yapıldığını siyasi çözüm tartışmalarının gündemleştiği bir süreçte operasyonların hız kazanması düşündürücüdür. Kürt sorununun çözüm anahtarının diyalog, uzlaşı ve barış olduğu seçim süresince karşılıklı bir çatışmazlık dönemi yaşanmış olup bu oldukça önemliydi. Ki bu çatışmasızlık ortamı seçimlerin barışçıl bir havada geçmesinde büyük rol oynamıştır. Şimdi bu süreç yeni bir aşamaya taşınmalıdır. Bu çatışmasız sürecinin korunması yönünde PKK nin bir açıklama yaptığını ve bir hazirana kadar eylemsizlik kararı aldığını duyurduğunu, demokratik çözüm sürecinin başlayabilmesi için bu çağrı oldukça önemi ve önemsenmesi gereken bir çağrıdır. Bu önemli bir fırsattır. Kaçırılmaması gerekir. Bu noktada devleti ve hükümeti sorumlu ve duyarlı hareket etmeye sürece olumlu yanıt vermeye çağırıyoruz. Siyasetçilere, medyaya ve sivil toplum örgütlerine barış ve uzlaşı konusunda üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çağırıyor, DTP olarak anti demokratik uygulamalara ve baskılara karşı demokratik tepkilerimizi ortaya koyacağımızı belirtiyor, bu konuda tüm demokratik kurum ve kuruluşları duyarlı olmaya çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

 

YÜRÜYÜŞTE DTP SAĞDUYU ÖRNEĞİ GÖSTERDİ

Yapılan 5 dakikalık oturma eyleminin ardında kalabalık yeniden yürüyüşe geçerek parti binası önüne geldiği sırada, yürüyüşü başka yöne çekmek isteyen ve maytap  patlatarak ortalığı germeye çalışan bazı kişilere ise parti görevlileri tarafından müdahale ederek guruptan uzaklaştırması parti sağduyusunu bir daha gözler önüne serdi.

 

 KALABALIĞIN ÜZERİNE SİLAH DOĞRULTULDU

Kalabalığın parti bürosuna geldiği sırada ise aniden kalabalığın yakınında görünen bir zırhı aracın üzerindeki bir özel hareket timinin ise kalabalığın üzerine elindeki ağır makinalı silahı doğrultulması ise, yuh sesleri ile karşılandı. Bazı vatandaşlar ise, yuh çeken gurubu bir tarafa çekerek, oyuna gelinmemesi uyarısında bulunması dikkatlerden kaçmadı. Yoğur güvenlik önlemlerinin aldığı yürüyüş olaysız bir şekilde sone erdi. (Hakkarihabertv)

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1758 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim