• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

DTP ZAFERİNİ KUTLUYOR

DTP ZAFERİNİ KUTLUYOR
Demokratik Toplum Partisi (DTP) Belediye Başkanlığı seçimlerini büyük bir farkla almasıyla birlikte ilde kutlamalar devam ediyor.

     VİDEO İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN  

"ÇÖLEMERİK HALKI, TEK MİLLET DİYEN BAŞBAKAN A MESAJ VERDİ"

Akşam saatlerinde zaferin havai fişek ve halaylar çekerek kutlandığı Hakkari'de sabah saatlerinde ise binlerce kişi Altay Caddesi üzerinde bulunan DTP bürosunun önüne toplanarak davul zurna ve Kürtçe şarkılar söyleyerek halay çektiler. Başkan seçilen Dr. Fadıl Bedirhanoğlu'nun gelmesiyle birlikte sevin duruğa çıktı. Kadın genç yaşlı ve çocuk parti binasına akın ederek yeni başkanı ile tokalaşmak için kuyruğa girdiler. Belediye Başkanı Kazım Kurt ile DTP İl Başkanı Hasan Güzel,  Kürtçe olarak Hakkari halkına teşekkür etti. Basın mensuplarına açıklamada bulunan bazı çocuklar ise, seçimleri almanın sevincini yaşadıklarını belirttiler.

 

  Başkan seçilen Dr. Fadıl Bedirhanoğlu,”Bu zafer benim değil Hakkari (Colemerik) halkınındır. Burada Colemerik halkı çok önemli mesajlar verdi. Birinci mesaj sayın Başbakanın bu halka karşı uyguladığı politikanın ne kadar yanlış olduğunu, bizim uyguladığımız politikanın ne kadar doğru olduğunu ortaya koydu. İkinci mesaj Bu halk artık kendi kimliği ile yaşamak istediğini bütün dünya ya ve sayın Başbakana ilan etti. Çünkü bu halk biliyorsunuz bundan kısa bir süre önce sayın Başbakan Colemerikin ortasında tek millet dedi. Bunu kabul etmeyen çıksın gitsin dedi. Tek millet demek bu halk için kendini Türk kabul etmek demektir. Bu halk bu seçimde ben Türk değilim Kürdüm ve kardeş olarak yaşayabiliriz mesajını vermiştir sayın başbakana. Üçüncü bir mesajla Colemerik halkı birinciliği kimseye bırakmayacağına ifade etti” şeklinde konuştu. Öte yanda parti binası önünde, belediye binası önünde ve tüm mahallelerde kutlamalar devam ediyor.

FEYZULLAH TAŞ-FEYZULLAH AKSU-NEVZAT TAŞ-NECMİ ERTUŞ

 

 

Bu haber toplam 2229 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim