• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C

DTP'DEN BASIN AÇIKLAMASI

DTP'DEN BASIN AÇIKLAMASI
(DTP) İl Başkanlığı Öcalan' nın doğum günü ile Ağrı'da devam eden olaylarla ilgili bir yazılı basın açıklaması yaptı.

 Altay Caddesi üzerinde bulunan parti binası önünde bir açıklama yapan DTP İl Başkanı Hasan Güzel, Kürt halk önderi Abdullah Öcalan nın doğum gününün kutlanmakta olduğu 4 Nisan 2009 tarihinde Ağrı da 6 gündür devam eden hukuksuzluk ve devletin saldırılarının halen devam ettiğini belirtti.

 Güzel,” Ağrı da yaşanan durum gözler önünde iken yapılan bütün itirazlar reddedilmiştir. Tüm Kamu oyunca da biliniyor ki Ağrı ilinde DTP' nin 3 bin oyu geçersiz sayılmış. AKP ise bin 500 oy farkla seçim kazanmıştır. Özellikle Ağrı da sayımın yeniden yapılmasını isteyen ve bunun için demokratik hakkı olan toplanmayı, istemde bulunmayı gerçekleştiren kitleye bu kadar sert yönelmesi Ağrı da vahşi yöntemlerin kaygısız bir biçimde halkımıza karşı uygulanmış olması üzerinde düşünülmesi gereken bir durumdur. Milletvekili, siyasetçi, yaşlı, kadın demeden herkesi coplayarak adeta sokak işkencelerini geliştiren AKP hükümetinin bu insanlık dışı ve saygısız davranışı vahşi saldırılarla Ağrı halkımıza büyük haksızlık yapılması sadece Ağrı daki halkımıza değil, tüm Kürt halkına yapılmış bir hakarettir. Bu vesileyle tüm Kürdistanlı yurtseverleri, demokratik kurum ve kuruluşları Ağrı halkımızın 6 günden beri yürüttüğü mücadeleyi desteklemeye, çağırıyor ve Ağrı halkının yanında olduğumuzu belirtiyoruz. Kürdistan ın birçok bölgesinde hukuksuzluk ve usulsüzlükler yaşandığını ,Şimdi anlaşılıyor ki gerçekleşen bu hukuksuzluklar yerel yöneticilerin inisiyatifiyle gelişen usulsüzlükler değildir. Kürt özgürlük hareketinin tüm Kürt illerini almaması için en üstten devlet tarafından organize edilmiş, çok planlı bir sınırlama projesi çerçevesinde bu hileler geliştirilmiştir. En üstten bir karar temelinde geliştirildiği anlaşılmaktadır.Türk devleti Kürt halkının iradeleşmesinden korktuğu için organizeli bir biçimde birçok ilde DTP oyları azaltılarak, kimisi geçersiz sayılarak, kimisini yanlış sayımla karşı tarafa yazıldığı açıktır. Diğer yandan Birçok kentte DTP ve diğer partilerin aldığı tüm oyların AKP ye yazdırıldığı özellikle , Ağrı, Mardin, Bingöl, Muş ve bazı kazalarda DTP adaylarının kazanmasının önüne geçildiği bilinen bir gerçektir.Yapılan bu anti demokratik uygulamalar Tüm Kürt Halkına yapılmıştır.Bu hukuksuzluğun en çarpıcı örneğinin Ağrı da yaşanmıştır.

Ağrı da yaşanan durum gözler önünde iken yapılan bütün itirazlar reddedilmiştir. Tüm Kamu oyunca da biliniyor ki Ağrı ilinde DTP' nin 3 bin oyu geçersiz sayılmış, AKP ise 1500 oy farkla seçim kazanmıştır. Özellikle Ağrı da sayımın yeniden yapılmasını isteyen ve bunun için demokratik hakkı olan toplanmayı, istemde bulunmayı gerçekleştiren kitleye bu kadar sert yönelmesi Ağrı da vahşi yöntemlerin kaygısız bir biçimde halkımıza karşı uygulanmış olması üzerinde düşünülmesi gereken bir durumdur. Milletvekili, siyasetçi, yaşlı, kadın demeden herkesi coplayarak adeta sokak işkencelerini geliştiren AKP hükümetinin bu insanlık dışı ve saygısız davranışı vahşi saldırılarla Ağrı halkımıza büyük haksızlık yapılması sadece Ağrı daki halkımıza değil, tüm Kürt halkına yapılmış bir hakarettir.

 Bu vesileyle tüm Kürdistanlı yurtseverleri, demokratik kurum ve kuruluşları Ağrı halkımızın 6 günden beri yürüttüğü mücadeleyi desteklemeye, çağırıyor ve ağrı halkının yanında olduğumuzu belirtiyoruz” şeklinde konuştu.  Basın açıklamasına Belediye Başkan Vekili Metin Kazandıoğlu ile çok sayıda partili katıldı. (hakkarihabertv)

 

 

Bu haber toplam 1897 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim