• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Dudak Dolgusu Yapılır?

Dudak Dolgusu Yapılır?
Dudak dolgusu İstanbul ilinde sıklıkla uygulanan medikal estetik prosedürlerden biri olup son derece konforlu ve pratik bir çözümdür.

Dudak Dolgusu Yapılır?

Dudak dolgusu İstanbul ilinde sıklıkla uygulanan medikal estetik prosedürlerden biri olup son derece konforlu ve pratik bir çözümdür. Aynı şekilde burun dolgusu İstanbul başta olmak üzere hemen her ilimizde burun estetiği ameliyatına karşı etkili bir çözüm olarak öne çıkar. Dr. Mutlu Adıgüzel başarılı uygulamalarıyla öne çıkan bir isimdir. Siz de burun dolgusu ve dudak dolgusu başta olmak üzere çeşitli medikal estetik prosedürlere başvurmayı düşünüyorsanız, Dr. Mutlu Adıgüzel ile iletişime geçerek randevunuzu alabilir, alanında uzman bir doktoru tercih etmenin sağladığı konforu yaşayabilirsiniz.

Dudaklara hacim kazandırma, dudak konturunu belirginleştirme, şeklini iyileştirme ve simetrik hale getirme amacıyla dudakların farklı bölgelerine dermal dolgu maddelerinin enjekte edilmesi ile uygulanan medikal estetik prosedür dudak dolgusu olarak adlandırılır. Dudak dolgusu tedavisi sırasında hyaluronik asit bazlı dolgu maddeleri dudakların farklı noktalarına iğne ya da kabulle enjekte edilir. Hyaluronik asit suyu çok seven ve çok yüksek miktarda su tutan bir dolgu maddesidir. Sahip olduğu yapısal özellik sayesinde dudaklara hacim kazandıracak şekilde su çeken ve tutan etkili bir materyal olarak sıklıkla tercih edilir.

Dudak dolgusu enjeksiyonu her hasta özelinde ihtiyaca göre dudakların içine ya da Vermillion sınırı olarak adlandırılan bölge başta olmak üzere dudağın farklı noktalarına uygulanabilir. Dudakların içerisine dolgu maddesi enjekte edilince daha dolgun bir görünüm kazanılırken, Vermillion sınırına dolgu enjeksiyonu yapıldığında dudaklara belirginleşir.

Dudak Dolgusunun Faydaları Nelerdir?

Dudak dolgusu prosedürünün hastalara sağladığı en büyük fayda, hacim yetersizliği olan ince yapılı dudaklara dolgunluk kazandırmasıdır. Yaş almaya bağlı olarak yalnızca yüzün geri kalanı değil dudaklar da genç görünümünü ve dolgunluğunu kaybeder. Dudak dolgusu ise çeşitli nedenlere bağlı olarak kaybedilen hacmi geri kazandırmak için tercih edilebilecek etkili bir medikal estetik prosedür olma özelliğine sahiptir.

Aynı zamanda dudak dolgusu enjeksiyonu ile dudakların daha düzgün bir görünüme sahip olması, dudak şeklinin değiştirilmesi ve dudaklara belirginlik kazandırılması sağlanabilir. Dudak dolgusu prosedüründe kullanılacak olan dolgu maddeleri hyaluronik asitten elde edilir. Hyaluronik asit ciltte doğal olarak bulunan ve dolgu malzemesi olarak kullanıldığında vücut tarafından etkili bir şekilde tolere edilen düşük riskli ve doğal bir maddedir.

Hyaluronik asitle uygulanan dudak dolgusu enjeksiyonundan elde edilen sonuçlardan memnun kalınmazsa ya da uygulama sırasında beklenmeyen bir aksilik yaşanırsa, hyaluronik asitin çözülmesi için hyaluronidaz isimli bir enzim kullanılır. Böylece yapılan işlem geri alınmış olur.

Dudak Dolgusu Ne Kadar Sürer?

Dudak dolgusu hızlı, kolay ve pratik bir prosedür olup yaklaşık 15 ila 20 dakikada tamamlanır. Enjeksiyona başlanmadan önce uygulama bölgesine lokal anestezik etkili krem sürülür. Krem etki ettikten sonra hasta özelinde belirlenen noktalara dolgu maddesi enjekte edilir. Dudak dolgusu enjeksiyonunun ardından iğne veya kanül kullanımına bağlı olarak bölgede kanama, hassasiyet, kızarıklık ve hafif şişlik ortaya çıkabilir. Bu tür yan etkiler genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden düzelir.

Dudak dolgusu yapılacak hastanın uçuğa yatkın bir bünyesi varsa, dudak dolgusundan önce antiviral ilaç alınması fayda sağlayabilir. Nadir olmakla birlikte dudak dolgusu enjeksiyonundan sonra ciddi komplikasyonlar yaşanabilir. Bunların başında dolgu maddesinin yanlışlıkla bir kan damarına enjekte edilmesi ve doku kaybına neden olması gelir. Alanında uzman ve deneyimli doktorlardan hizmet alındığı durumlarda olası risklerin azaltılacağı unutulmamalı, tüm medikal estetik prosedürlerde doktor seçimi titizlikle yapılmalıdır.

Dudak dolgusu enjeksiyonunun en önemli avantajlarından biri, tedavi sonrası hastanın günlük yaşantısında herhangi bir kesintiye neden olmamasıdır. Şişlik ve kızarıklık gibi enjeksiyona bağlı yan etkiler her ne kadar birkaç sürebilse de, hastalar dudak dolgusu enjeksiyonundan sonra günlük yaşantılarına kaldıkları yerden devam edebilirler.

Dudak Dolgusu Acıtır mı?

Dudak son derece hassas bir bölgedir. Bu nedenle dudağa yönelik olarak uygulanan tüm tedaviler bir ölçüde rahatsız edicidir. Bununla birlikte olası ağrıyı azaltmak için dudak dolgusu enjeksiyonundan önce uygulama bölgesine lokal anestezik etkili krem sürülür ya da lokal anestezik enjekte edilir.

Diğer yandan dudak dolgusu tedavisinde kullanılan dolgu maddelerinin çoğunda dudakların uyuşmasını sağlayacak bir anestezik madde olan lidokain bulunur. Böylece hasta tedavi sırasında minimum rahatsızlık hisseder. Dudak dolgusu genel olarak değerlendirildiğinde, doğru şekilde ve uzman doktorlar tarafından uygulandığında güvenilir bir tedavi olduğu ifade edilebilir.

Dudak dolgusu enjeksiyonundan sonraki 24 saat boyunca alkol tüketmemek gerekir. Tedaviyi izleyen birkaç gün boyunca ısıya maruz kalmamaya, yorucu faaliyetlerde bulunmamaya ve dudaklara dokunmamaya özen gösterilmelidir. Tedavi sonrası bol miktarda su tüketmek ve dudaklara en az 24 saat ruj, dudak balsamı ya da farklı ürünler sürmemek önemlidir. Dudaklara mümkün olduğunca dokunulmamalı ve dudakları büzmemeye dikkat edilmelidir.

Dudakların zarar görmemesi için diş fırçalama işlemi titizlikle gerçekleştirilmelidir. Dudağa uygulanan topikal anestezik maddenin ya da sinir bloğu enjeksiyonunun etkisi geçmeden yemek yememek ihmal edilmemesi gereken önemli bir unsurdur.

 

Bu haber toplam 689 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim