• BIST 10004.34
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Durankaya'da Keskin Rüzgarı,

Durankaya'da Keskin Rüzgarı,
Seçim öncesi ve seçim sonrası en çok o konuşuldu. Koyu BDP'liydi. Partisine gönül vermiş ve partisinin adayı olmak isteyen biriydi.
BDP büyük bir hata yaparak kendisini aday göstermedi ve parti tabanının da istemediği birini aday gösterdi. BDP, Keskin'e adaylığı vermeyince Keskin kırıldı ve evine çekildi. 
         
Aşiret lideri rahmetli Abdurrahman Keskin'e düşkünlüğüyle bilinen Durankaya halkı toplu olarak Fatih Keskin'i evinde ziyaret ederek; "Madem parti bizi anlamadı ve sizi aday göstermedi bizde sizi bağımsız olarak istiyoruz." diyerek ikna ettiler. 
 
Bağımsız olmaya karar veren Fatih Keskin'e uyarı yapıldı ve derhal çekilmesi istendi. Arkasında büyük halk desteği bulan Keskin uyarılara aldırış etmeden yoluna devam etti. Bu defa belde halkına uyarılar ve dayatma yapıldı ama onlar da inadına "bağımsız" olmaktan geri adım atmadılar.
 
Seçim günü "Fatih Keskin kayıptır, galiba kaçırılmış" yaygarası yapıldı. Seçim gecesi sonuçlar açıklandığında herkes en çok Durankaya beldesini merak ediyordu. 
 
En erken sonuç ve Keskin'in zaferi erken duyuldu. Belde sakinlerinden çok Hakkari şehir merkezini Keskin heyecanı sardı ve Gazi mahallesinde müthiş bir kutlama coşkusu yaşandı.
 
Heyecanın adresi olan Durankaya'ya hareket ediyoruz. Merzan tarafından kar yağışı yüzünden gidemedik, geri dönerek Çukurca yolunda beldeye ulaştık. Durankaya Durankaya olalı böyle kalabalık, böyle yoğunluk ve böyle trafik görmedi. Belan meydanında binlerce kişi birikmiş başkan Keskin'i tebrik ediyorlardı. Tüm misafirlere tatlı, şeker ve yemek ısmarlandı. 
 
Başkan Keskin, kendisini tebrik etmek üzere Hakkari merkez, Yüksekova, Çukurca, Şemdinli ve birçok yakın köylerden gelen kalabalığa balkon konuşması değil meydan konuşması yaptı; “Tarihi bir seçim oldu. Bu bir görev değişimidir. Durankaya halkı beni değil rahmetli babam Abdurrahman Keskin’i desteklediler. Ona olan özlemlerini ve sevgisini sandığa yansıttılar. Ben burada yaşayan, oy veren vermeyen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Beldemiz için yeni bir dönem başlıyor. Hak ettiğimiz hizmetlere kavuşacağız.”…
 
Keskin konuşma yaparken bir gurup genç, “SILEHİLER SİVİL İHTİLAL YAPTI” sloganı attı. Biz sayın Keskin ile yanyana oturuyoruz ve havanın soğukluğu iliklerimize işliyor. Sigara yakarken ellerinin titrediğini his ettiğim genç başkana “heyecandan mı titriyorsunuz” diye sordum meğerse soğuktan titriyormuş.
 
Fatih Keskin de her aday gibi üç gün hiç uyumadı. Kulağıma şunu fısıldadı; “Narkoz almış bir hasta gibiyim. Narkozun etkisi şimdi geçti ve her tarafım ağrıyor.” Şimdi herkes Fatih Keskin’in hangi partiye geçeceğini konuşuyor. His ettiklerim ise hep bağımsız kalacağıdır.
 
On gündür Durankaya’da olan ve emeğinin karşılığını gururla alan Fatih Keskin, binlerce sılehi aşireti mensupları ve onu sevenlerin katlımıyla büyük araç konvoyu ile Hakkari merkeze intikal etti. Keskin burada önce çarşı merkezindeki ofisine daha sonrada evine geçerek tebrikleri kabul ediyor.
20140331_121911.jpg
Bu haber toplam 5877 defa okunmuştur
  • Yorumlar 14
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim