• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

"Duyu ve Hareket Alanı Uygulama Evi" açıldı

"Duyu ve Hareket Alanı Uygulama Evi" açıldı
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, "Duyu ve Hareket Alanı Uygulama Evi" özel öğrencilerin hizmetine açtı.

İçerisinde engelsiz oyun alanı, bahçe ve hayvan bakım uygulama alanları, hayvan ve tabiat bahçesi gibi özel donanımlara sahip eğitim ortamları olan "Duyu ve Hareket Alanı Uygulama Evi"  Vali Akbıyık, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda, Vali İdris Akbıyık ve  İl Milli Eğitim Müdürü  Bilal Gür tarafından açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın sağladığı imkânlar Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destekleriyle 12 derslikli ve 61 öğrencisi mevcut olan okula kazandırılan yeni ortamların açılış merasiminde konuşan Vali Akbıyık, Duyu ve Hareket Alanı Uygulama Evi"nin özel öğrencilerimize hayırlı olması temenni ediyorum dedi.

Akbıyık," İçerisinde "Tavuk kümesi, köpek evi, tavşan evi ve kedi evi olan alanlarla özel eğitim okulumuzda eğitim alan öğrencilerimizin, kişisel yeterliliklerinin artırılması, kimseye bağımlı kalmadan yaşamlarını sürdürebilmeleri konusunda sağladığı pedagojik- psikolojik destek, sosyal aktivasyonlarla öğrencilerimiz için fırsat eşitliği imkânları oluşturuyor.

Tüm detaylarıyla kullanıma hazır hale getirilen uygulama evinde, kişisel bakım ve temizlik becerileri, çeşitli ev araç-gereçleri kullanımını, ev temizliği ve düzeni, mutfak becerileri gibi konularda öğrencilerimizin bağımsız yaşama hazırlanmalarına yardımcı olacak.

Öğrencilerimizin her alanda gelişimini önemseyen devletimiz, Milli Eğitim Bakanlığımız eliyle okulumuzda,bahçe ve hayvan bakım uygulama alanlarını oluşturarak özel öğrencilerimizin hayvan sevgisini eğitim ortamında da yaşamasına imkân veriyor.

Özel öğrencilerin akranları gibi oyun alanlarında yeterince vakit geçirmesini olanak sunan, oyun kurma ve yaratıcılık becerilerini geliştirecek engelsiz oyun alanlarının okulumuza kazandırılmasında emeği geçenleri tebrik ederim "dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Bilal Gür ise, Her geçen gün konferans salonları, biyoloji laboratuvarları, akıl ve zeka oyunları ve bilim-sanat atölyeleri, robotik kodlama ve Z kütüphanelerle yenilenen okullarımızda, öğrencilerimiz okumanın tadına varıyor dedi.

Gür," Bilimin ışığıyla üretmenin hazzını yaşıyorlar. İnanıyorum ki bu gelişim, ileriki zamanlarda, öğrencilerin ve öğretmenlerin, okulda daha kaliteli zaman geçirmelerinde, eğitim ve öğrenmede önemli bir rol oynayacaktır. Bakanlığımız, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından,

Valiliğimizin de desteğiyle, Özel öğrencilerimize, okul bahçesinde doğayla iç içe eğitim verebilmek, ağırlıklı olarak yaşam becerilerine yönelik eğitim almalarını sağlayacak, akademik bilgilerin yanı sıra yaşam becerilerine yönelik eğitim verebilmek için özel alanlar oluşturuldu. Özel öğrencilerimiz, öğretmenlerinin yardımıyla uygulayarak ve yaşayarak hayatı öğreniyorlar, hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Hayvanları gören öğrenciler de mutlu olduklarını belirterek okullarını çok sevdiklerini, özellikle bahçedeki tavşanlar, tavuklar ve köpekle ilgilendiklerinde mutlu olduklarını dile getirdiler. 

Vali Akbıyık ve beraberindekiler faaliyete geçirilen Duyu ve hareket uygulama atölyesi, Bahçe ve tabiat uygulama atölyesi, ve-Uygulama evi atölyesini ziyaret ettiler.  Açılışa,  Şube Müdürleri, okul yöneticileri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. Hakkarihabertv.com

ozel-egitim-uygulama-alani-1.jpgozel-egitim-uygulama-alani-2.jpgozel-egitim-uygulama-alani-3.jpg


 

Bu haber toplam 891 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim