• BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Eğitim-sen'den basın açıklaması

Eğitim-sen'den basın açıklaması
Eğitim-Sen Şube Sekreteri Yusuf Demir, son günlerde bazı okul idarecileri ile ilgili bir takım internet sitelerinde yer alan “Kalpazanlık çetesi çökertildi” gibi haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Eğitim-Sen Şubesi’nde bir basın açıklaması yapan Yusuf Demir, bir eğitim öğretim yılının son günlerini yaşadıklarını ve eğitim emekçileri olarak yorgunluğunu üzerlerinden atamadıkları bir süreçte Hakkari’de 2011-2012 eğitim öğretim yılındaki genel durumunu değerlendiremeden ülkede olup biteni öğrenmek için girdikleri internet sayfalarında gördükleri karşısında adeta şok yaşadıklarını belirtti.

Hakkari’de eğitim öğretim hizmetlerinin gerçekleşmesi için bütün bir yıl boyunca her türlü fedakarlığı yapan okul idarecileri hakkında bir gazetenin internet sayfasında yayınlanan, daha sonra yaklaşık 20 internet haber sitesinde yer bulan haberde, arkadaşlarının yaptıkları hizmetlerle bağdaşmayan ithamlara maruz kalmanın üzüntüsünü yaşadıklarını ifade eden Yusuf Demir, “İnternet sitesinde Hakkari’de 4 ortaöğretim idarecisine yönelik tamamen gerçeğe aykırı, asılsız, iftira niteliğinde bir haber servis edilmiştir.

Haberde, olmayan bir soruşturma ve olmayan olaylarla bir çete oluşturulmuş ve ‘kalpazanlık çetesi çökertildi’ şeklindeki haberle idarecilerimiz rencide edilmiştir. Bu yayınında, sözde ‘adli ve idari soruşturma ile çökertilen çete’ hiçbir belge, hiçbir soruşturma ve iddia edilen hayali ve gerçek dışı senaryolarla eğitim emekçileri ve temsil ettiği kurumsal unvan kamuoyu önünde yıpratılmaya çalışılmıştır. Bu haberin, okul idarecilerimizi ve temsil ettikleri kurumları kamuoyu önünde yıpratmak amacıyla hazırlanan bir komplonun parçası olduğunu düşünmekteyiz.

Bu Hakkari eğitim emekçilerine sistemli bir biçimde yapılan bir saldırıdır. Eğitim emekçileri ve aileleri hakkında inanılmayacak derecede ağır, gerçek dışı, asılsız ve iftira niteliğinde iddia ve saldırılara yer verilen bu yayınlarda, idari kurumlardan veya hiçbir kimseden en ufak bir görüş alınmaması da bu saldırıların maksatlı ve art niyetli olarak yapıldığının açık bir kanıtıdır. Asılsız ve iftira niteliğindeki iddia ve suçlamalarla haber adeta kanıtlanmış bir gerçek gibi kaleme alınmakta ve bu yazıları okuyanların zihninde, yazılanlar gerçekmiş gibi bir düşünce oluşturulmaya çalışılmaktadır” dedi.

“İDARECİLERİMİZ KAMUOYU ÖNÜNDE MAHKUM EDİLMİŞTİR”
Hedef alınan idarecilerin kamuoyu önünde adeta peşinen mahkum edildiğini ifade eden Yusuf Demir, “Bu, ülkemizde karanlık odaklarca yapılan ve hayatımızdan hiç çıkmayan bir yargısız infaz örneğidir.

Bu ilde hizmet sunan eğitim emekçileri olarak şunu çok iyi bilmekteyiz ki; bu ülkede eğitime ayrılan bütçenin en az olduğu, öğretmen açığının en fazla olduğu, öğretmenlerin ortalama kalma süresinin en az olduğu, okul başına düşen öğrenci sayısının en fazla olduğu bir ortamın sonucu olarak; SBS, YGS ve LYS gibi sınavlarda adeta sonunculuğa mahkum edilen ilimizin eğitim durumunu hiçbir zaman gündemine almayan bu tür basın kuruluşlarının hiçbir gerçeği yansıtmayan, baştan sona iftira ve yalan haberlerle eğitim emekçilerini ve çocuklarını da bu işe dahil edip isimleriyle ilan edilmelerini hiçbir şekilde habercilik ilkeleriyle bağdaştırmamız mümkün değildir. Yapılan bu haber ve yayınlarla basın meslek ilkeleri adeta ayaklar altına alınmıştır” ifadelerini kullandı.
 

Bu haber toplam 3535 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim