• BIST 10319.96
  • Altın 2458.288
  • Dolar 32.1928
  • Euro 35.0545
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 21 °C

Eğitim-Sen'den dayanışma yemeği

Eğitim-Sen'den dayanışma yemeği
Eğitim-Sen Hakkari Şubesi, üniversitede çalışan sendika üyeleri dayanışma yemeğinde bir araya geldi.

KESK’e bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası, Hakkari Üniversitesinde çalışan sendika üyeleri ile dayanışma yemeğinde bir araya geldi.Kaya Plaza’daki Kervansaray Lokantası’nda verilen yemeğe, HDP PM üyesi Mustafa Avcı, HDP Hakkari İl Eş Başkanı Rahmi Temel, Hakkari Belediye Başkan Vekili Şaban Alkan, ÇÖDER üyeleri ile sendika üyeleri katıldı.

Haberin Videosunu Görmek İçin Tıklayın

Yemeğin açılış konuşmasını yapan Eğitim-Sen Hakkari Şube Eş Başkanı Süleyman Aşkan, sendikanın düzenlediği yemeğe katılan herkese teşekkür etti. Sendika olarak parasız, anadilinde eğitim istediklerini belirten Aşkan, üniversitelerde görevli akademisyenlerin büyük baskılar yaşadığını anlattı.

Aşkan, Hakkari üniversitesinin durumunun çok daha vahim olduğuna dikkat çekerek,  üniversitenin bilimsel bilgi üretme, toplumsal hayatın dönüştürülmesi noktasında geri kaldığını belirtti.

Üniversite kadrolaşma, vasıfsız personel alımı ve bir türlü bitirilemeyen kampus alanının büyük sorun olduğunu ifade eden Aşkan,  rektörlüğün kışın ortasında inşaat halindeki bir binaya taşınmasını eleştirdi.

Çalışanların zamansız taşınma meselesi yüzünden uğrayabileceği olumsuzlukların sorumlusunun rektör ve üniversite yönetimi olacağını kaydeden Aşkan, şunları söyledi: “Taşınan inşaat alanı iş güvenliği ve işçi sağlığı açısından tamamen uygunsuz olduğu tarafımızdan tespit edilmiş olup, burada yaşanacak olumsuz bir durumdan üniversite yönetimi sorumlu olduğunu bilmelidir. 

Tüm çalışanların sağlıklı bir ortamda çalışma ve taşınma problemlerinin biran önce çözülmesini istiyoruz. Özerk, bilimsel özgür anadilinde eğitim ve bilimin üretildiği bir üniversite ilimizin sosyal, ekonomik, siyasal dönüşümüne katkı da bulunabilir”

Aşkan, son olarak dayanışma yemeğine katılan misafirlere teşekkür etti. Daha sonra söz alan HDP PM üyesi Mustafa Avcı, sendika kökenli bir siyasetçi olarak Eğitim-Sen’in dayanışma yemeğine davet edilmesini anlamlı bulduğunu belirterek, muhalefetin en önemli direnç kaynağının kamu emekçileri olduğunu söyledi.

Avcı, HDP’nin örgütlenme biçiminin Kamu Emekçileri Sendikası’nın (KESK) örgütlenme biçimi ile paralellik gösterdiğini kaydederek, HDP’nin sistemin mağduru olan bütün kesimlerin adresi olduğunu sözlerine ekledi.

Yemeğin ardından emekçiler Hakkari Belediyesi Bünyesi’ndeki Feqiye Teyran Kültür Merkezine bağlı sanatçıların seslendirdiği Kürtçe müzikler eşliğinde halay çekip doyasıya eğlendiler. Hakkarihabertv.com

egitimsen03.jpgegitimsen02.jpg

egitim-sen-m-001.jpg

egitim-sen-1-001.jpg

egitimsen-04.jpg

Bu haber toplam 5421 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim