• BIST 10496.12
  • Altın 2465.437
  • Dolar 32.2606
  • Euro 35.0379
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Eğitim Sen'den giyim kuşam açıklaması

Eğitim Sen'den giyim kuşam açıklaması
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Hakkari Şubesi Başkanlığı, hükümetin özgür giyim kuşamla dile getiren üyelerine yönelik yıldırma politikalarından derhal vaz geçilmesini istedi.

Eğitim-Sen Hakkari Şube Başkanı Yusuf Demir, eğitim, AKP’nin kendi siyasal tercihlerini toplumsallaştırmanın ve kendi tek tipini yaratmanın bir adımı olan kamuda kılık kıyafet yönetmeliğindeki kendine demokrat uygulamalara yönelik, herkesin eşit, adil ve özgürlükler çerçevesinde kamu görevini yapması için sendikamızın 7 Ekim tarihinden itibaren başlatmış olduğu özgür giyim kuşam eylemimiz Türkiye’nin dört bir yanında, binlerce eğitim emekçisinin katılımıyla devam etmektedir dedi.

HAKKARİ’DE ÜYELERİMİZE KARŞI BASKI YAPILMAKTADIR

Demir,” Hakkari’de son günlerde bazı eğitim kurumlarında amirlerin ve il milli eğitim yöneticilerinin sendikamızın bu demokratik eylemine katılan üyelerimize yönelik baskı ve yıldırma politikalarına giriştiği duyumlar arasındadır. Geçtiğimiz 11 yıllık süre içinde AKP Hükümeti’nin gerek demokrasi ve özgürlükler konusunda, gerekse eğitimin demokratikleşmesi konusunda ne kadar samimiyetsiz olduğu çeşitli vesilelerle pek çok kez görülmüştür.

Sendika Genel Merkezimizin almış olduğu karara uyarak demokratik duruşunu özgür giyim kuşamla dile getiren üyelerimize yönelik bu yıldırma politikalarından derhal vaz geçilmesini belirtiyor, bu baskı politikalarının bizleri asla yıldırmayacağını, bedenimizi, kıyafetimizi, saçımızı, sakalımızı, tepeden tırnağa toplumun her alanını özgürleştirinceye kadar mücadele edeceğimizi belirtiyoruz” şeklinde konuştu.

Eğitim Sen, eğitimde ayrımcılığın, eşitsizliğin, ötekileştirmenin karşısında olmaya her türlü gericiliğe, toplumsal yaşamın ve eğitim alanının muhafazakârlaştırılmasına ve tek tipleştirmeye, karşı mücadele etmeye devam edecektir. Kurulduğumuz günden bugüne her türlü statükoya karşı çıktıysak bugün de AKP’nin getirdiği yeni dayatma, tek tip ve statükoya karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Hakkarihabertv.com

egitim-sen-1.20131127115347.jpg

 

Bu haber toplam 5255 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim