• BIST 10319.96
  • Altın 2465.437
  • Dolar 32.2606
  • Euro 35.0379
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Eğitim-Sen'den YGS açıklaması

Eğitim-Sen'den YGS açıklaması
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Hakkari Şubesi Başkanı Yusuf Demir, sınavlarda Hakkari değil, AK Parti’nin eğitim sisteminin sonuncu geldiğini savundu.

Eğitim-Sen Hakkari Şubesi Başkanı Yusuf Demir, AK Parti’nin gerici, çıkarcı ve asimilasyon politikalarının somutlaştığı sınavlar ve ortaya çıkan sonuçların hükümetin eğitime bakış açısını ortaya koyduğunu öne sürdü. Demir, “Yıllarca başta Hakkari ve bölge illerinin neden sınavlarda son sıralarda yer aldığı, bunun sosyokültürel, politik ve ekonomik sebepleri hiç sorgulanmadı.

Ortaya çıkan sonuç Hakkari’nin değil, yıllardır mevcut olan zihniyetin rezaletidir. Nüfusunun tamamının Kürt olduğu ve ana dilinin Kürtçe olduğu bir bölgede çocuklarımıza Türkçe eğitim verilmesinin sakıncalarını, bunun birey üzerindeki psikolojik ve güven kırıcı etkilerini yıllardır dile getirmekteyiz.

Hayatın her alanında kendisini ana diliyle ifade eden, aile ve sosyal çevresinde bu dili kullanan bir topluma ana dili dışında başka bir dilde eğitim vermeye çalışmanın sonucu bu halkın değil, çocuklarımıza bunu reva görenlerin sorunudur. Bölgemizi başta eğitim, sağlık alanında deneme tahtasına çeviren zihniyet, bugün kendisini tekrar göstermiştir.

Hakkari’ye gelen öğretmenlerin daha öğrencilerini bile tanımadan, onların eğitim öğretim düzeylerine yönelik bir fikir sahibi bile olmadan, çok kısa bir süre içerisinde çalışma yerlerinin değiştirilmesi bu ciddiyetsizliğin göstergesidir. Yıl içerisinde 5-6 öğretmen değiştiren sınıflarda eğitim ne kadar sağlıklı olabilir? Bunun yanı sıra okullarımızdaki fiziki yetersizlikler de bu sonucu doğuran etkenlerdendir.

Yapılan eğitim sistemi değişikliklerinin hiçbir eğitim uzmanın, eğitim kurumlarının ve buralarda çalışan öğretmenlerin görüş ve önerileri dikkate alınmadan topluma dayatılması, AKP’nin bölgemize yönelik eğitime bakışının tamamen politik ve siyasi olduğunu göstermektedir. Eğitim-Sen olarak, yıllardır bilimsel, laik, demokratik, parasız, ana dilde eğitim için verdiğimiz mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu temel üzerine inşa edilmiş bir eğitim sisteminin yaşanan bu sorunları çözeceğine inanıyoruz” dedi. Haber: Feyzullah Taş
 

Bu haber toplam 4116 defa okunmuştur
  • Yorumlar 6
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim