• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Eğitim vizyon çalıştayı sona erdi

Eğitim vizyon çalıştayı sona erdi
Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kentin eğitim sorunları ile çözüm önerilerinin masaya yatırıldığı 3 günlük 'Eğitim Vizyonu Çalıştayı' bugün sonuç raporunun okunmasıyla son buldu.

Haber: Çetin Alpsar-

Atatürk Kültür Merkezi'nde açılışı yapılan ve 3 gündür Cumhuriyet Lisesi ile Atatürk İlköğretim Okulu'nda grup çalışmalarıyla devam eden 'Eğitim Vizyonu Çalıştayı', bugün sonuç raporunun okunmasıyla son buldu. Hakkari Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Batuhan Arslan'ın başkanlık ettiği ve okul müdürleri ile öğretmenlerinin katıldığı çalıştayda özellikle Hakkari'nin eğitimdeki başarısızlığı ve buna yönelik çözüm önerileri üzerinde duruldu.

3 gün süren çalışma sonunda Hakkari'nin eğitimdeki başarısızlığı ve buna yönelik çözüm önerilerinin yer aldığı 30 maddelik bir rapor hazırlandı. Sonuç raporunu okuyan Hakkari Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Battal Arslan, anadil ve özellikle toplumsal olaylarda öğretmenlerin öğrenciler üzerindeki görevini yeterince yerine getiremediği belirtildi.

Prof. Dr. Arslan, "Anadil ve eğitim dili konusunun Hakkari'de psiko-sosyal ve kültürel sorun olarak algılanıyor. Özellikle olaylı günlerde ve eğitim sürecinin devam ettiği sürede, öğretmenlerin öğrencilerini olumlu ve teskin edici bir tutum takınmayı izlemediği intibahının vermesi sorun olarak kabul ediyoruz.

Hakkari'de özellikle eğitici personelin hızlı sirkülasyonu bir problem olarak görüldüğü, güvenlik güçlerine ve üniversite öğretim elemanlarına verilen özendirici katkının öğretmenlere sunulmaması bir sorun olarak algılanmaktadır. Hakkari'de spor, güzel sanatlar, sosyal bilimler gibi özel yeteneklere hitap edici kuruluşların yokluğu önemli bir sorundur" dedi.

Kentteki okul ve öğretmen eksikliği, öğrenci, veli ve öğretmenlerden kaynaklı sorunları da okuyan Prof. Dr. Arslan, tespit edilen bu sorunların ve çözüm önerilerinin ilgili birimlere sunulacağını ifade etti. Sonuç raporunun okunmasının ardından kürsüye çıkan Hakkari Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sena Yakut ise, Hakkari'deki eğitim sorunları ve buna yönelik çözüm önerlerinin araştırılması için başlatılan çalıştayın bunların önüne geçileceğini umut ettiklerini, bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini belirtti.

Hakkari Öğrenci Dayanışma Derneği (ÖVDER) Şube Başkanı Cumali Özkan ise, düzenlenen çalıştayın Hakkari için önemli bir adım olduğuna dikkat çekerek, Hakkari'nin eğitimde her yıl son sıralarda yer almasının en önemli nedeninin Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeki ahbap çavuş ilişkisinden kaynaklandığını, orada daha önce çalışan bazı Milli Eğitim Müdür yardımcıları ve şube müdürlerinin değişmesi gerektiğine vurgu yaptı.

calixtay-1.jpg
 

Bu haber toplam 3479 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim