• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Eğitim vizyonu çalıştayı

Eğitim vizyonu çalıştayı
Vali Muammer Türker, her şeye rağmen Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bir temsilcinin olmasında fayda olacaktı dedi

Hakkari Valisi Muammer Türken, düzenlenen 'Eğitim Vizyonu Çalıştayı'na Milli Eğitim Bakanlığı'ndan kimsenin katılmamasına sitem ederek, "Milli Eğitim Müdürümüzün bizzat gidip davet etmesine rağmen Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bu toplantıya ilgi olmadı. Her şeye rağmen Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bir temsilcinin olmasında fayda olacaktı" dedi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Eğitim Vizyonu Çalıştayı'na Hakkari Valisi Muammer Türker, Vali Yardımcısı Edip Çakıcı, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden öğretim görevlisi Doç. Dr. Şakir Gözütok, Hakkari Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Battal Aslan, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sena Yakut, kurum amirleri ve öğretmenler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan çalıştayda Hakkari'nin eğitimdeki başarısızlığı ve buna yönelik çözüm önerileri masaya yatırılacak. Çalıştay sonunda
alınan kararlar bildiri şeklinde basına duyurulacak.

Çalıştayın açılışında konuşan Vali Muammer Türker, davet edilmelerine rağmen toplantıya Milli Eğitim Bakanlığı'ndan hiçbir temsilcinin katılmamasına sitem ederek, "Gerçekten de eğitim çok boyutlu bir süreç, çok aktörlü, çok aşamalı bir süreçtir. Dolayısıyla bunun bütün aşamalarını, bütün aktörlerini, bütün boyutlarını ele almadan çözülmesi de mümkün değil. Hakkari gibi eğitim göstergeleri bakımından maalesef gerilerde olan bir ilde bu sorunun bütün boyutlarıyla ele alınmadan herhangi bir ilerleme kaydedilmesi de mümkün değil. Bu yüzden bu çalıştay bir taraftan grup çalışmalarıyla, bir taraftan bu şekildeki genel kurul çalışmalarıyla ümit ediyorum Hakkari'nin eğitim sorunlarına fayda ve katkı sağlar.

Çünkü Hakkari'de sosyal yapıyı dikkate almadan, ekonomi durumunu dikkate almadan, güvenlik sorunlarını dikkate almadan eğitimle ilgili bir değerlendirme yapmak gerçekten mümkün değil. Eğitimle ilgili bir konu gündeme geldiğinde de güvenlik konusunun aynı cümlede konulması bizi gerçekten rahatsız ediyor.

Ama buranın bir realitesi, okullarda eğitimin güvenlik gerekçesiyle sağlıklı yapılamadığı, dershanelerin toplam iş gününe baktığımızda bazen iki ay kapalı kalması eğitimle ilgili sorunların hangi boyutta olduğunu ortaya koyuyor. Bu bizi üzüyor bir taraftan" dedi.
Eğitimin sorunlarına bütün aktörlerin katkı sağlaması gerektiğini ifade eden Vali Türker, Hakkari'nin eğitimdeki kötü kaderine son verilmesi için bu çalıştayın önemli bir katkı sağlayacağına inandıklarını belirtti.

Vali Türker, "Geçtiğimiz yıllarda hatırlarsınız Hakkari ilk basamak sınavlarında yine bu seneki gibi sonuncu sıradaydık. Ama daha sonra bütün dershanelerin katkısı, okulların katkısı, velilerimizin katkısı, bizlerin de devlet kurumları olarak yürüttüğümüz projelerle ikinci basamakta ciddi ilerlemeler kaydetmiştik. Temennimiz 2 gün önce yapılan sınavlarda Hakkari'nin iyi bir derece alması ve eğitimdeki sonunculuktan kurtulması. Bu çocuklar bizim çocuklarımız, bu çocuklarımız Türkiye'deki çocuklardan daha az zeki ve daha az çalışkan değildir.

Biz yeter ki onlara imkan sağlayalım. İşte bu toplantı buna hizmet edecek. Diğer taraftan bir sitemimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu da geçtiğimiz hafta Milli Eğitim Müdürümüzün bizzat gidip davet etmesine rağmen Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bu
toplantıya ilgi olmadı. Her şeye rağmen Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bir temsilcinin olmasında fayda olacaktı. Ama Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Hakkari Üniversitesi'nden bu toplantıya katılmaları, toplantıya katkı sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

Hakkari Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sena Yakut ise, doğasıyla güzel olan Hakkari'de eğitim adına güzel çalışmaların da yapıldığına dikkat çekti. Yakut, "Eğitim, geleceği inşa eden insanları yetiştirir. Bir ülkenin geleceği ve en değerli hazinesi insanlarıdır. Sosyal sermayesi de yetişmiş insan gücüdür. Bunu da gerçekleştiren eğitimdir. Son yıllarda her alanda gelişim gösteren ülkemiz ve Hakkari, eğitim alanında da layık olduğu yere gelecektir. Hakkari ilinin eğitim alanındaki gelişimini, problemlerini, çözüm yollarını konuşmak, tartışmak ve hedeflenen Hakkari eğitim vizyonunu gerçekleştirmek için bu çalıştayı düzenliyoruz.

Çünkü dünü bilmeden bugünkü durumumuzu, bugünkü durumu da tespit etmeden eksiklikleri kurgulamak mümkün değildir. Bu nedenle Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 3 günlük eğitim çalıştayı düzenliyoruz" dedi.

Çalıştaya katılan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden Doç. Dr. Şakir Gözütok, Hakkari Üniversitesi'nden Prof. Dr. Batuhan Arslan da eğitimin önemini anlatan kısa konuşmalar yaptı. Çalıştayda, Hakkari'nin doğa güzelliklerini ve eğitimini anlatan sinevizyon gösterisi sunuldu. Çalıştayın iki ayrı okulda düzenlenen grup çalışmasıyla 3 gün boyunca devam edeceği belirtildi.
 

 

Bu haber toplam 3772 defa okunmuştur
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim