• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Elma sirkesinin faydaları nelerdir?

Elma sirkesinin faydaları nelerdir?
Sirke yüzyıllardır temizlikten, yemeğe kadar birçok farklı alanda severek kullanılan bir besin maddesidir. Elmanın kendisi başlı başına şifa kaynağıdır. Peki elma sirkesinin faydaları nelerdir? İşte elma sirkesinin 15 muhteşem faydası...

Sirke yüzyıllardır temizlikten, yemeğe kadar birçok farklı alanda severek kullanılan bir besin maddesidir. Elmanın kendisi başlı başına şifa kaynağıdır. Bu müthiş meyve potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum ve bakırın yanı sıra A, B1, B2, B6, C ve E vitaminleri, biyoflavonoidler ve pektin gibi mineraller bakımından zengindir.

Ayrıca, asetik asit içeriği sayesinde, elma sirkesi vücudunuzun yediğiniz gıdalardan gerekli mineralleri emmesine yardımcı olur. Bunun yanında pH değerini düzenleyerek cildimizin genel sağlığına da olumlu etki yaparak daha sağlıklı görünmesini sağlar. Bu yazımızda elma sirkesinin faydalarını sizler için bir araya getirerek ondan daha fazla yararlanmanızı sağlamaya çalıştık.

SİRKENİN SAĞLIĞA FAYDALARI

Sirke asidi normal dozlarda dahi mikrop öldürücü özelliğe sahiptir. Bu sebeple bazı salğın hastalıklara karşı tıbbi ve ciddi bir tedbir olarak hep tavsiye edilir.

 

Bağışıklık sistemini güçlendirerek nezle, grip, boğaz ağrıları gibi enfeksiyonlara yakalanmayı engeller.

 

Sirke sindirimi kolaylaştırır. Hazımsızlığa iyi gelir. İştahı açar. Bu sebeple birçok yemek ve salatalarda tat ve çeşni için kullanılır.

İdrar yolları enfeksiyonlarında, sindirim bozukluklarında, kramplarda, yaban arısı sokmalarında, saçta kepekte, uyku bozukluklarında, kulak çınlamasında da kullanılır…

Başta damarlar, karaciğer, böbrekler olmak üzere vücudu toksinlerden (zehirli atık maddeler) arındırır, yağlı mukus kalıntılarını parçalar.

Sirkeyle soğuk su friksiyonları en zararsız ateş düşürücü, keza vücuda sükunet ve ferahlık veren bir tatbikat olur.

 

“SİRKE, NE GÜZEL KATIK!”
 
Peygamber Efendimiz -aleyhisselatü vesselam-, Mekke’nin fethinde, amcası Ebu Talib’in kızı Ümmühani’nin evini şereflendirmişti. Ona: ‘Yanınızda yiyecek bir şey var mı?’ diye sordu.
 
Ümmühani, mahcup bir ses ile cevap verdi: ‘Hayır, kurumuş ekmek kırıntıları, tuz ve biraz da sirke var. Ben de, bunları sana ikram etmekten utanırım…’
 
Mübarek ömrü boyunca, önüne konulan hiçbir yemeği küçümsemeyen ve beğenmemezlik etmeyen Allah’ın Resulü: ‘Getir onları!’ emretti. Sonra o kuru ekmekler suyun içine ufalandı. Bir miktar tuz ilave edildikten sonra da, üzerlerine sirke döküldü!
 
Bu mütevazi yemeği, afiyetle yiyen Peygamber Aleyhisselam, Rabbine hamd duaları ettikten sonra, şöyle buyurdu: ‘Ey Ümmühani! Sirke ne güzel katıktır! Sirkesi bulunan bir ev, katıktan mahrum sayılmaz!’
Bu haber toplam 2269 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim