• BIST 9943.98
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Emekçilerden İlçe tepkisi

Emekçilerden İlçe tepkisi
Hakkari’nin ilçe yapılarak isminin değiştirileceği yasa tasarısına tepki gösteren emekçiler hazırlanan tasarıya tepki gösterdi.

Hakkari’nin isminin değiştirilip ilçe konumuna getirilmek amacıyla TBMM’ye sunulan yasa tasarısına bir tepkide emekçilerden geldi.  

Kamu emekçileri sendikası binasında yapılan basın toplantını KESK Dönem Eş Sözcüsü Ali Tuğan yaptı. Hakkari il merkezinin taşınmasının bir darbe olduğunu belirti.  “Hükümet bu kararı alırken Hakkari ve Şırnak halkına sormuş mu?” diyen Tuğan, “Çatışma ve darbe ortamından çıkışın yolu demokrasinin ve barışın yerleşmesidir. Alınan karar siyasi bir karardır.

Güvenlikçi politikalarla alınan bu kararın meclisten geri çekilmesi çağrısını yapıyoruz. Ülkenin içinde bulunduğu anti demokratik ortamdan çıkısın yolu il ve ilçe merkezlerinin taşınmasında değildir.

 Soruyoruz!  İl ve İlçe merkezleri taşınınca;

Ülkenin içinde bulunduğu darbe ortamından çıkılacak mı?

Demokratik bir toplumun oluşmasının yolu açılacak mı?

Son bir yılda yaşanan çatışmalarda kaybettiğimiz canları geri getirecek midir?

Başta Yüksekova olmak üzere sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı yerlerdeki yıkım ve hak kayıpları giderilecek midir?

Emek ve demokrasi güçleri üzerindeki baskı, soruşturma, sürgün ve açığa almalar son bulacak mıdır?

Biz KESK olarak bu soruların hiçbirine maalesef olumlu bir yanıt veremiyoruz.

Hükümet il ve ilçe merkezlerinin taşınması,  antidemokratik KHK lerile, toplu göçertme politikaları ile ülkenin içinde bulunduğu kaostan çıkış yolu arıyorsa yanılıyor.

Tüm demokratik rejimlerde olduğu gibi Türkiye de de başta Kürt sorununun çözümü olmak üzere var olan sorunların çözümü halktır ve halkın iradesine saygı duymaktır.

Çözüm Hakkâri ve Şırnak il merkezlerinin taşınması değildir. Yüksekova ve Cizre il yapılacaksa bu Hakkâri ve Şırnak üzerinden değil var olan il merkezleri korunarak da yapılana bilinir.

Halkın darbelere karşı demokratik tepkisi bir fırsata çevrilerek, demokratik bir toplum ve toplumun tüm renklerinin ortak yaşam alanlarını yaratacak adımlara atılmalıdır. Demokratik bir rejimde ve toplumda darbe zemini de ortadan kaldırılmış olacaktır.

Mecliste bulunan tüm siyasi partilere ve milletvekillerine sesleniyoruz Hakkâri ve Şırnak halkının mağdur olmasına yol açacak bu kararın meclisten geçmemesi için çaba göstermeye davet ediyoruz” diye konuştu.

Bu haber toplam 3180 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim