• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

Emekçilerden kayyum açıklaması

Emekçilerden kayyum açıklaması
Hakkari KESK Şubeler Platformu binasında bir araya gelen ve Emek ve Demokrasi Güçleri burada bir basın toplantısı düzenleyerek, hükümetin yaşanan darbe girişimini kendi lehine fırsata çevirdiğini ifade ettiler.

Burada basın açıklamasını okayan TMMOB Hakkari İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Cihad Kahraman’ın yaptığı açıklamaya DİSK ve KESK’te destek verdi.

Kahraman açıklamasında şunları söyledi",“Bilindiği üzere 15 Temmuz darbe girişimi ile birlikte ülkede derinleşen kaos atmosferi toplumda ciddi kaygılar oluşturmaktadır. Darbeye top yekun karşı duran halkların iradesine rağmen, siyasi iktidar darbe girişimini fırsata çevirmiştir.

Siyasi iktidarın toplumun düşlediği hizaya çekmek için ilan ettiği OHAL ve bunu dayandırarak çıkardığı KHK’lar, toplumu her geçen gün artan hukuksuz uygulamalar ve zulüm ile karşı karşıya bırakmaktadır.”

“Uluslararası hukuk ilkeleri ve insan hakları ihlal edilerek emek barış ve demokrasi savunucusu olan 11 bin 285 eğitim emekçisi açığa alınmıştır” diyen Kahraman,  Eğitim-Sen’in açıklamasına göre bu karar ile yaklaşık 1 milyon öğrenci eğitim hakkından yoksun bırakılacaktır.

Bu durumdan yararlanarak hükümetin kendi yandaşlarını bu kadrolara yerleştirmeyi hedeflediği, öğretmen ve öğrenciler şahsında toplumun cezalandırılmak istediğini biliyoruz” dedi.

Yaşana kayyım olayının hükümetin keyfi ve halkın iradesini görmezden gelen bir uygulama olduğunu belirtten Kahraman, “15 Temmuz darbe girişimi itibariyle hükümet demokrasiye darbe yapmıştır.

15 Temmuz ‘dan beri yaşananlar göstermektedir ki hükümet ve yandaşları kendi aralarında demokrasicilik oyunu oynamaktadır.

Seçimlerin demokrasinin en temel aracı olduğunu iddia eden siyasi iktidar, yerel yönetimlerin ancak seçimler ile değiştirileceğini bilmelidir.

Demokrasilerde kimsenin seçilmişleri atanmışlarla değiştirmeye, seçilmişleri görevden almaya hakkı yoktur. Bizler bu hukuksuz uygulamalara karşı sessiz kalmayacağımızı belirtiyoruz. 

Emek ve demokrasi güçleri olarak; okun sivri ucunun her darbe ve darbe sonrası uygulamalarda bize döneceğini bilerek, yaşamımızın her alanına kayyum atanmasının darbe olduğunun farkında olarak, hızla beklenticilikten vazgeçip, mücadelemizi boyutlandırarak, Bu saldırı dalgalarını durdurabiliriz, tersine çevirebiliriz” şeklinden konuştu.

 Kahraman açıklamasının sonunda şunları belirtti. “TMMOB, KESK, DİSK olarak siyasi iktidar ve ortaklarını ülkeyi içine soktukları savaş durumundan nemalanmayı bırakmaya davet ediyoruz.

Demokratik ve barışçıl yöntemlerle müzakere ve diyalog yolunun açılmasının içinde bulunduğumuz krizden çıkmanın tek yolu olduğunu bir kez daha ifade ediyoruz" dedi. Hakkarihabertv.com

 

Bu haber toplam 2947 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim