• BIST 10009.5
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Emekli ve memura müjde

Emekli ve memura müjde
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yeni düzenlemeye göre hiçbir emeklimiz 2 bin 500 liranın altında maaş almayacak” dedi.

Kabine Toplantısı sonrasında millete seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve dünyada yaşanan ekonomik gelişmelere değinerek emeklilerin beklediği müjdeyi açıkladı.

“Hiçbir emeklimiz 2 bin 500 liranın altında maaş almayacak”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarına yapılan artış ile ilgili şu ifadeleri kullandı:
“Şimdi geldik emeklilerimize, bugün ağırlıklı olarak o bekleniyor. Emeklilerimizin maaşlarında ise genel olarak enflasyon oranı kadar artış zaten yapıyoruz.

Buna ilave olarak düşük maaş alan emeklilerimizle ilgili yeni bir alt sınır belirledik. Yeni düzenlemeye göre hiçbir emeklimiz 2 bin 500 liranın altında maaş almayacak. Böylece aylık geliri bin 500 liradan başlayan bir milyon 266 bin emeklimizin maaşlarını 2 bin 500 liraya yükseltmiş oluyoruz.

Temmuz ayında hem memurlarımızın hem emeklilerimizin maaşlarına yapılacak yüzde 7 toplu sözleşme artışına ilave olarak şayet gerekiyorsa enflasyon farkı da ilave edilecektir.

Bugün burada bir kez daha Türkiye'nin demokratik ve ekonomik kalkınmasında attığımız tarihi adımları yeni ekonomi programımızı başarıyla neticelendirerek taçlandırmanın sözünü veriyoruz. Yarımıyla, istihdamıyla, ihracatıyla, cari dengesiyle hedeflerine ulaşmış, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmuş Türkiye'ye hiç olmadığı kadar yakınız.

Geçmişte bu tür kritik dönemlerde ihtiyacı olan atılımları tak parti faşizminin çarpık uygulamalarıyla, darbelerle, vesayetin oyunlarıyla, siyasi istikrarsızlıkla, terörle ve daha pek çok tuzakla kaçırmış bir ülkeyiz. Allah'ın yardımı ve milletimizin desteği ile inşallah bu defa tarihi tekerrür ettirmeyecek, aynı hüzünlü tablo ile karşılaşmayacak, aynı bedelleri ödemeyeceğiz. Çünkü bu defa ibret alacağımız muazzam birikimler ve asla vazgeçemeyeceğimiz muazzam kazanımlarla yolumuza devam ediyoruz.”

“Tedbirlere daha fazla riayet ederek yüz yüze eğitime devam edeceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Omicron varyantı ile salgının tekrar kapımıza dayandığını belirterek, hasta sayılarında artış yaşansa da hastaneye yatış, yoğun bakım, vefat sayılarında henüz endişe edilecek bir durumun görünmediğini belirtti.

Erdoğan, “Türkovac'ı da milletimizin hizmetine sunduğumuz bir dönemde artık salgına karşı çok daha güçlü, çok daha etkin, çok daha hızlı harekete geçirebileceğimiz korunma araçlarına sahibiz” diyerek temizlik, maske, mesafe konusunda uyarıda bulundu.

“Yüz yüze eğitim devam edecek”

Yüz yüze eğitimin devam edeceğini de söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyanın salgında okulların ilk açılması ve son kapatılması gereken yerler olduğu konusunda mutabık kaldığını görüyoruz. Ülkemizdeki öğretmenlerin en az 2 doz aşılanma oranları bugün itibariyle İngiltere, Almanya ve Fransa gibi ülkelerin üzerindedir. Tedbirlere daha fazla riayet ederek yüz yüze eğitime devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

“Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili hazırlık 2021 yılının son günü Meclis'e teslim edildi”

Öğretmenleri desteklemeye devam ettiklerinin altını çizen Erdoğan, “Bilhassa öğretmenlerimizin mesleki gelişmelerine önem veriyoruz. Nitekim geçtiğimiz yıl bakanlığımızın düzenlediği eğitimlere bir önceki yıla göre yüzde 134'lük artışla 2 milyon 773 bin öğretmenimiz katıldı.

Öğretmen başına 93,4 saatlik eğitimle son 5 yılın en yüksek seviyesini yakaladık. 2022 yılında bu oranı çok daha artıracağız. Uzun yıllardan beri dillendirilen bir özlem olan Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili hazırlık 2021 yılının son günü Meclis'e teslim edildi. Bu kanun çıktığında Türkiye eğitim-öğretim tarihinde çok büyük bir adım atmış olacağız” dedi.  İHA

 
Bu haber toplam 1976 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim