• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Enerji Bakanı Yıldız Hakkari'de....

Enerji Bakanı Yıldız Hakkari'de....
Bakan Yıldız: Hakkari'de Enerji Sektörü Olarak 60 Milyon Lira Yatırım Yaptık

Öğle saatlerinde Van’dan helikopterle Hakkari’ye gelen Bakan Yıldız, Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, BDP’li Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, AK Parti Hakkari İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek tarafından karşılandı.

Polis merasim mangasını selamlayan Bakan Yıldız, Valilik Şeref Defteri’ni imzalayarak makama geçti. Burada kısa bir konuşma yapan Vali Alimoğlu, Hakkari yöresinin ülkenin güzel yerlerinden biri olduğunu belirtti. Alimoğlu, “Burası ülkemizin güzel yerlerinden birisidir. 2013 yılında daha huzurluyuz. Biz valilik olarak, hükümet olarak hizmetlerin verimli bir şekilde işlemesi için büyük gayret gösteriyoruz.

Bakanlarımızın bu ziyaretlerini çok anlamlı ve Hakkari geleceği için önemli buluyoruz” dedi. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Biz enerji sektörü olarak Hakkari'ye şu ana kadar 60 milyon lira civarında bir yatırım yaptık ve bu yatırımlarımıza en az bir bu kadar daha eklemek istiyoruz."

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Biz enerji sektörü olarak Hakkari'ye şu ana kadar 60 milyon lira civarında bir yatırım yaptık ve bu yatırımlarımıza en az bir bu kadar daha eklemek istiyoruz. Orta vadede 30 milyon daha yatırım yapacağız." dedi. Yıldız, bakanlığı tarafından yürütülen 'Enerji hanım projesi' programına katılmak üzere Hakkari'ye geldi.

Yıldız, Hakkari Valiliği önünde Vali Orhan Alimoğlu, Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ve kurum amirleri tarafından kırmızı halıda karşılandı. Kurum amirleriyle tek tek tokalaşan Bakan Yıldız, Valilik şeref defterini imzaladıktan sonra Valilik makamına geçerek burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, Bakan Yıldız'ın yaptığı ziyaretten dolayı teşekkür ettiklerini belirtirken, 2013 yılının Hakkari için daha huzurlu ve iyi bir yıl geçmesini temenni ettiklerini söyledi. Hakkari'de kendisine yapılan sıcak karşılamadan dolayı memnuniyetini dile getiren Bakan Yıldız,Hakkari iline daha güzel hizmetlerin gelmesi için gerek hükümet ve gerekse bakanlık olarak bir takım çalışmalarının olduklarını belirtti.

"ÇÖZÜM SÜRECİ İLE BİRLİKTE HAKKARİ ENERJİ HİZMETİNDE DAHA İYİ OLACAK"
Bakan Yıldız,"Ben Hakkari'de sıcak karşılandığım için duyduğum memnuniyetimi dile getirmek istiyorum. Tabi ki, bizim Türkiye'nin dört bir yanında yapacak çok fazla işimiz var. Hakkari'de bu illerimizin başında geliyor.Hele hele çözüm süreci ile beraber enerji sektörünün çok daha ön plana çıkacak bir Hakkari hedefliyoruz.

Gerek yeraltı zenginliklerinden krom, çinko, kurşun gibi metalik madenlerimizin, gerekse burada vatandaşlarımızın daha fazla refah seviyesini arttırabilmek için elektrik dağıtımı ile alakalı hizmetleri artırmak istiyoruz. Biliyorsunuz Van bölgesi ile beraber Hakkari ilimiz de elektrik dağıtımında özelleşme sürecine girdi.

Pazartesi gününden itibaren özelleşme süreci başlayacak. Tabi bizim burada önemli bir etkinliğimiz var. 'Enerji hanım' diye bir projemiz var. Özellikle hanım kardeşlerimizin gerek evlerinde, gerekse işyerlerinde daha tasarruflu kullanacakları bir beyaz eşya var. Onların nasıl tasarruflu kullanılabileceği konusunda Hakkari'de bir program yapacağız." dedi.

Bakan Yıldız,bu programın çok anlamlı olduğunu, Türkiye'nin dört bir yanında bu programları yaptıklarını, Hakkari'nin de bu nadide ilerden biri olduğunu ifade etti.
Türkiye'nin normalleşmesi için herkese düşen çok fazla görev olduğunu anlatan Yıldız,
"Türkiye'nin bir çok zenginlikleri var. Aynen yeraltı zenginliklerinde olduğu gibi.Ama en büyük zenginliğin de insan kaynaklarımızın olduğunu bilinmesini istiyoruz." diye konuştu.

Bir gazetecinin Hakkari'de yapılmakta olan üniversitesi kampüsü ve Yüksekova havaalanı ile ilgili hala bir arpa boyu yol alınmadığına dikkat çekmesi üzerine Bakan Yıldız, "Biz öncelikle enerji sektörü olarak Hakkari'ye şu ana kadar 60 milyon lira civarında bir yatırım yaptık ve bu yatırımlarımıza en az bir bu kadar daha eklemek istiyoruz. Orta vadede 30 milyon daha yatırım yapacağız.

Hakkari coğrafyası zor bir bölge. Bugün malumunuz Şırnak'da havaalanı açılışı var. bu konuları orada bulunan ilgili bakan arkadaşlara da bildireceğim"dedi, Haber: Feyzullah Taş (İHA)

eneri-111.jpg

eneri-1.jpg
 

Bu haber toplam 5843 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 18
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim