• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Engelli derneklerinden il, ilçe konusuna tepki

Engelli derneklerinden il, ilçe konusuna tepki
Hakkari’de faaliyet gösteren Bedensel Engelliler Derneği ve Engelli spor kulüpleri Hakkari ilinin ilçe statüsüne dönüştürülmesi konusunda tepkilerini bir basın açıklaması yaparak gösterdiler.

Hazırlanan ortak basın açıklamasını okuyan Bedensel Engelliler Derneği Hakkari Şubesi Başkanı Mesut Keskin, 2 Ağustos günü Türkiye Büyük Millet Meclisine yasa tasarısı olarak gönderilen Hakkari ve Şırnak illerinin il statüsünden ilçe statüsüne dönüştürülmesi konusu halkımızı ve pek tabi biz bedensel engelliler derneği ve spor kulübü idareci ve üyelerini derinden üzmüştür dedi.

Keskin,”  Şu konu çok iyi bilinmelidir ki günlerdir halkımızın bu onur kırıcı yasa tasarısına sokaklarda ve meydanlarda gösterdiği tepki Hakkari ilinin statüsünün  ya da özlük haklarının elinden alınması konusu değildir,konu daha derin , daha hissi ve daha muhteviyatlıdır.

Konunun ve sorunun asıl özü bu coğrafyada 9 bin yıllık bir geçmişi ve kültürü olan bir halkın benliğinin ve sahip olduğu tüm değerlerin bir çırpıda birkaç onay ve imza ile elinden alınması yok edilmesidir hususudur.

   Şu anda 80 bin kişinin yaşadığı memleketimin insanı benliği ve haysiyetiyle sınanmaktadır.Bu son derece onur kırıcı ve haksız bir tutumdur.Yarın veya daha sonra bu tasarı onaylanırsa bir şehrin tüm halkının  Müktesep hakları  tabiri caizse tereyağından kıl çeker kolaylıkta elinden alınmış olacak.Bu kabul edilir bir durum değildir.

  Yukarıda da ifade e etiğimiz gibi bu halkımızın benlik meselesidir ve biz engelli dernekleri  ve engelli spor kulüpleri olarak onurumuza , benliğinize yani şehrimize sahip çıkıyor.

Bu konuda mücadele veren tüm halkımızın yanında olduğumuzu ifade ederken ısrarla bu gerçeği görmezden gelen bazı siyasi parti temsilcilerini ve bu topraklarda doğup büyümüş ama değerlerini unutmaya çalışan ama tüm yatırımlarını memleketinden kaçırıp başka illere götüren Hakkari’nin zenginleri ve  popüler  şahsiyetlerini  hiç olmazsa bu süreçte hiç yapmadıkları bir şeyi yapmaya davet ediyoruz  kadim şehrimize sahip çıkalım diyoruz.

Bu ricamız aynı zamanda sayın cumhurbaşkanımıza ve başbakanımıza dır Hakkari  ildir il kalsın” dedi. Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 5332 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim