• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Er'den Teşvik paketi açıklaması...

Er'den Teşvik paketi açıklaması...
Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkan Yardımcısı Abdurrahman Er, yıllardır teşvik paketlerinin uygulandığını ancak Hakkari'nin bundan fazla yaralanmadığını belirtti.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkan Yardımcısı Abdurrahman Er, yıllardır teşvik paketlerinin uygulandığını ve her teşvik paketinde mutlaka Hakkari’nin yer aldığını belirterek, “Barış ve kardeşlik süreci sekteye uğramadan hedefine ulaşması halinde ben inanıyorum ki bölge her alanda uçuşa geçecektir” dedi.

HATSO Başkan Yardımcısı Abdurrahman Er, SSK teşvik yasasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Er, “Bizler şunu görüyoruz ki yıllardır teşvik paketleri açılıyor ve her teşvik paketinde mutlaka Hakkari ilimizin ismi vardır. Ama teşvik paketlerinin içeriğine bakıldığında, aslında Hakkari’yle hiçbir bağlantısı olmadığı, bu mevcut teşvik paketleriyle özel sektörün ilimize yıllardır el atmadığı, yatırım yapıldığına dair canlı bir tek bariz örneğini de bulmak mümkün değildi. Yatırımcı her zaman yatırım yapacağı yerde rahat olup olmayacağına, ulaşım, pazarı sorunu var mı ona bakar” dedi.

“YATIRIMLAR VAN’A KADAR GELİP DURDU”
Yatırımların Van’a kadar gelip durduğunu ifade eden Er, “Yıllardır Hakkâri’mize onca teşvik olmasına rağmen çıkarılan teşviklerin hiçbirinden yararlanamadı. Yatırımlar Şanlıurfa'ya Diyarbakır’a Van’a kadar gelip orada durdu. O yüzden işin temelinde güvenlik yatıyor. Barış ve kardeşlik süreci sekteye uğramadan hedefine ulaşması halinde ben inanıyorum ki bölge her alanda uçuşa geçecektir.

Hakkari ilimizin de içinde olduğu hükümetin sosyoekonomik gelişmişlik endeksi dikkate alınarak illerin sigorta primi işveren hissesi teşviki uygulanmak suretiyle üretim ve istihdam sağlamayı amaçlayan yeni teşvik uygulamasının yürürlüğe girdiğini, uygulamanın Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Van, Bozcaada ve Gökçeada için de faaliyet gösteren işyerleri için ve özellikle bizim ilimiz için 31 Aralık 2018’e kadar devam etmesi işverenler adına bizim için memnuniyet verici bir uygulama olmuştur. Bu indirim de sağladığı kolaylıklar açısından işverenler için önemli bir yer tutmaktadır” diye konuştu.

“HAKKARİ’DE 36 BİN 400 İŞSİZ VAR”
Çıkarılan her teşvik paketinde iller grubuna bakıldığında Hakkari’nin de içinde olduğu Şanlıurfa, Diyarbakır, Van, Gaziantep gibi organize sanayi bölgeleri bir hayli ilerleyen ve pazar sorunu olmayan grup içerisinde olduğunu ifade eden Er, “Ancak ilimiz için bu çıkan SSK teşvik paketi ve diğer teşvik paketleri yetersiz bir uygulamadır. İlimizde 10 üzeri işçi çalıştıran işletmelerin sayısı yok denecek kadar azdır.

Mevsimlik geçici 10 ve üzeri işçi çalıştıran yüklenici firmalar ise bu yasadan yararlanamamaktadırlar. Hükümetimizin çıkarmış olduğu veya çıkaracağı teşvik paketlerinden sadece ilimiz için pozitif bir ayrım yapılarak Türkiye ortalamasında en çok işsiz barındıran ikinci il olan ve 36 bin 400 kişinin halen işsiz olduğu Hakkari’de hükümetimizin özel ve sadece ilimizin kalkınmasına, istihdam alanlarının açılmasına, kamunun kaynaklarını kullanarak el atmasına yönelik özel sektör için de cazibe oluşturacak teşviklerin uygulanmasını istiyoruz.

Komşu ilerle bağlantılı tek girişi ve çıkışı olan ilimizin dışarıdan özel sektörü getirecek paketlerin bugün itibarıyla amacına ulaşamadığı, işsizlik kamburunun ilimizin bir gerçeği haline geldiği ve hiçbir hükümetin temelde halen çözemediği bu sorunu devletin kamu desteğiyle yerelde bulunan işletmelere veya işini kurmak isteyen işverenlere sadece Hakkari’miz için özel bir teşvik paketi ve paketin içinde SSK’sı, vergisi, yararlanma şartlarının kolay olduğu cazibe oluşturacak özel indirimler olmalı.

HAKKARİ'YE ÖZEL TEŞVİK UYGULANMALI

Yapılacak bu özel indirimlerin bize göre hazineye büyük bir yük olacağına inanmıyoruz. İstanbul ilinde yapılan en küçük projelerin milyar dolarların üstünde olduğu, Hakkari ilimizin tamamına böyle İstanbul’da yapılan sadece tek bir projeye eşdeğer maliyette bir teşvikin yapılması halinde hiçbir istihdam sorunu kalmayacaktır. Halkımızın refahı, huzuru, barış ve kardeşlik sürecinin yapılanabilmesi adına Hakkari’miz için hükümetimizin özel bir teşvik paketini icra etmesi bir zaruriyettir” şeklinde konuştu. Haber: Feyzullah Taş (İHA)

 


 

 

Bu haber toplam 3141 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
  • Van 1 Mayıs “Emek bizim söz bizim” *01 Mayıs 2024 Çarşamba 15:38
  • Hakkari ilçelerinde elektrik kesintisi olacak01 Mayıs 2024 Çarşamba 13:46
  • Herkes "tavuk ve horoz almaya koştu"01 Mayıs 2024 Çarşamba 13:22
  • 29 yıldır boş olan köylere geri dönüş hazırlığı01 Mayıs 2024 Çarşamba 10:15
  • Zabıta ekibinden okul önünde plastik kasis01 Mayıs 2024 Çarşamba 10:12
  • 2 asker şehit oldu, 2 asker yaralı01 Mayıs 2024 Çarşamba 09:40
  • Eş Başkanlardan 1 Mayıs mesajı01 Mayıs 2024 Çarşamba 08:11
  • Dem Parti'den 1 mayıs mesajı01 Mayıs 2024 Çarşamba 08:09
  • Başkan Özkan'dan 1 Mayıs işçi bayramı mesajı!01 Mayıs 2024 Çarşamba 08:07
  • Eş Başkanlar çöp transfer merkezini denetledi30 Nisan 2024 Salı 19:48
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim