• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Erdoğan, AK Parti Genel Başkanlığına yeniden seçildi

Erdoğan, AK Parti Genel Başkanlığına yeniden seçildi
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde geçerli bin 399 oyun tamamını alarak partisinin genel başkanlığına yeniden seçildi.

AK Parti’nin Ankara Spor Salonu’nda yapılan 4. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde gerçekleştirilen genel başkanlık seçimi sonuçlandı. Buna göre sonuçları açıklayan Kongre Divan Başkanı Ali İhsan Yavuz, kullanılan bin 402 oyun bin 399’unun geçerli, 3’ünün geçersiz sayıldığını belirterek, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçerli bin 399 oyu almasıyla yeniden AK Parti Genel Başkanlığına seçildiğini duyurdu.

Erdoğan, yeniden genel başkan seçilmesinin ardından bir teşekkür konuşması gerçekleştirdi. Kongrenin hayırlara vesile olmasını niyaz eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şahsımı, bir kez daha genel başkanlık görevine layık gördüğünüz için her birinize şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Merkez Disiplin Kurulu (MDK), Demokrasi Hakem Kurulu ile Siyasi Erdem ve Etik Kurulu’na asil ve yedek olarak seçilenleri tebrik eden Erdoğan, gelecek hafta ise Yüksek İstişare Kurulu (YİK) açıklayacağını bildirdi. Türkiye Yüzyılı yolculuğunda çok ağır bir sorumluluk üstlendiklerini belirten Erdoğan, bir taraftan Türkiye’yi hedefleriyle buluşturmaya çalışacaklarını, diğer taraftan vatandaşların sorunlarına ve sıkıntılarına çözüm üreteceklerini dile getirdi.

"Gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizin de emanetini taşıyoruz"

"Terörden savaşa kadar bölgemizde çok ciddi krizler yaşanırken, biz hep birlikte omuz omuza vererek inşallah Türkiye Yüzyılı’nı inşa edeceğiz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yalnızca Türkiye’de yaşayan 85 milyonun değil, yönünü Türkiye’ye çevirmiş yüz milyonların umudu olan bir parti olduklarına işaret ederek, "Biz, kendi insanımızla birlikte gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizin de emanetini taşıyoruz. İnşallah her zamankinden daha çok çalışarak, daha fazla koşturarak, daha fazla sayıda gönle girerek mücadelemizi devam ettireceğiz" diye konuştu.

"31 Mart’ta da çok büyük bir zaferin bizleri beklediğine inanıyorum"

’İki günü birbirine eşit olan ziyandadır’ tavsiyesine uygun şekilde, özellikle 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerine kadar tempolarını biraz daha artırmaları gerektiğini söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"CHP zihniyetinin elinde bakımsızlığa, hizmetsizliğe, adeta çürümeye terk edilen illerimizi gerçek belediyecilikle buluşturmak, boynumuzun borcudur. Cumhur İttifakı olarak başta İstanbul, Ankara olmak üzere bu illerimizle birlikte deprem bölgesinin 11 vilayetini de kucaklayacak şekilde, büyükşehirlerimizi masaya tam manasıyla yatırıp gece gündüz demeden yoğun bir çalışmayla ’durmak yok, yola devam’ diyeceğiz.

CHP karanlığını, karabasan misali çöktüğü tüm vilayetlerimiz, buralarda yaşayan vatandaşlarımız sabırsızlıkla neyi bekliyor biliyor musunuz, 31 Mart’ı bekliyor. ’31 Mart gelsin de biz bunlardan kurtulalım’. 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde elde ettiğimiz kritik başarıyı, 31 Mart’ta tekrarlayarak, yerel yönetimlerde de yeni bir dönemi başlatacağız.

Bunun için yapmamız gereken bellidir; Kapısı çalınmadık hane, hali-hatırı sorulmadık vatandaş bırakmayacağız. Çarşıda, pazarda, sokakta, kahvede daima insanımızla beraber olacağız. Tevazudan taviz vermeyeceğiz. Zira, AK Parti’nin mensupları tevazu ehlidir, kibir abidesi değildir.

Buna çok dikkat edeceğiz. Kibre kesinlikle kapılmayacak, hangi görüşten, hangi kökenden olursa olsun vatandaşlarımıza karşı her zaman tevazuyla yaklaşacağız. Muhalefetin bizi bölmesine, aramıza nifak tohumları ekmesine, bizi kendi sığ gündemiyle oyalamasına fırsat vermeyeceğiz. Özellikle gençlerimizin muhalefetin bir türlü bitmeyen koltuk kavgalarına bakıp da siyasete küsmesine, siyasetten uzaklaşmasına mani olacağız. Bunları yaptığımızda Allah’ın izniyle 31 Mart’ta da çok büyük bir zaferin bizleri beklediğine inanıyorum."

"Parlamentoyu çalışmaların içerisinde hemen hemen hiç değerlendirmeyeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sizlerden davamıza, partimize ve ittifakımıza sahip çıkmanızı bekliyorum. Sizlerden omuzlarınızdaki ağır yükün bilinciyle gece-gündüz demeden çalışmanızı istirham ediyorum. Sizlerden evlatlarımıza bırakacağımız en büyük miras olan Türkiye Yüzyılı’nın inşasına omuz vermenizi özellikle rica ediyorum. Sizlere güveniyorum, inanıyorum.

Biz bu seçimde farklı bir uygulama yapıyoruz. Parlamentoyu çalışmaların içerisinde hemen hemen hiç değerlendirmeyeceğiz. Geniş kapsamlı bir ekiple partimiz teşkilatını oluşturduk. İstedik ki çok daha farklı bir çalışma ekibiyle parti teşkilatını oluşturalım, yayılmacı bir yapımız olsun ve onlarla çalışmamızı sürdürelim" ifadelerini kullandı. İHA

Bu haber toplam 567 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim