• BIST 10045.74
  • Altın 2384.185
  • Dolar 32.3542
  • Euro 34.5091
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Erdoğan-Obama görüşmesi sona erdi

Erdoğan-Obama görüşmesi sona erdi
G20 Liderler Zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikili görüşmelerde ABD Başkanı Barack Obama ile bir araya geldi. Görüşme 1 saat 10 dakika kadar sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Obama’nın Regnum Otel’deki görüşmesi saat 10.40’ta başlamıştı.

Erdoğan yaptığı konuşmada, “G-20 zirvesini, belirlenen başlıklar altında devam ettireceğiz ancak dünyadaki uluslararası terörizme yönelik tavrımız, G-20 Zirvesi’nden çok kesin, keskin ifadelerle inanıyorum ki karşılığını bulacaktır” dedi.

Obama ile IŞİD’le mücadeleyi ele aldıklarını ifade eden Erdoğan, “Koalisyon güçleri noktasında, bundan sonra atacağımız adımları da değerlendirme fırsatı bulduk. Model ortaklar olarak, stratejik ortaklar olarak bundan sonraki süreçte de dayanışmamızı dünya barışına bir katkıda bulunmak için kararlılıkla devam ettireceğiz” dedi.

“Kolektif bir terörizm anlayışıyla karşı karşıyayız. Terörün dini, ırkı, milleti, vatanı yoktur ve Paris’tekinde de yine aynen Ankara’da, Gaziantep’te, Suruç’ta, Diyarbakır’da olduğu gibi kolektif bir terörle karşı karşıya kaldık” diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aynı zamanda tabi ki G20 Zirvesi’nde gerek iklim değişikliği, gerek mülteciler meselesi, dünyadaki finansal ekonomik gelişmeler bütün bunları değerlendireceğiz.”

ABD Başkanı: Verimli bir toplantı oldu

ABD Başkanı Barack Obama ise Erdoğan’ın ardından bir konuşma yaparak, “Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da söylediği gibi Paris’teki hain saldırılar da acil konular da dahil olacak. görüşmelerimize. Ankara’daki saldırıda olduğu gibi Fransa’daki saldırı da masum insanları hedef alan saldırılar. Bütün insanlığa karşı yapılmış saldırılardır” ifadelerini kullandı.

Obama’nın konuşmalarından satır başları şöyle:

“İkimizde Başkan Hollande’a söylediğimiz gibi dayanışma içinde duruyoruz. Faillerin adaletle yüzleşmeleri için elimizden geleni yapmaya hazırız. Türkiye hem Irak hem Suriye’de IŞİD tehdidiyle ilgili savaşma konusunda önemli bir ortak olmuştur.

NATO’da bir müttefik olarak IŞİD’e karşı yapılan mücadelede Türkiye çok önemli bir ortak olmuştur. Suriye’deki felaket ortamını gidermek için ortak olmaya devam etmektedir. Dolayısıyla çok verimli bir toplantı oldu.

Türkiye Suriye sınırında IŞİD tehdidiyle nasıl başa çıkabileceğimizi görüştük. Viyana’daki görüşmelerden bahsettik. Hem Ankara hem Paris hem de Suriye’de felaket acılar yaşatan IŞİD ile nasıl mücadele edeceğimizden bahsettik.”İMC

 
Bu haber toplam 6058 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim