Erdoğan’dan fon soruşturmasına ilişkin açıklama
Kaynak:Ajanslar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sona erdi. Kabinenin 72’nci toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan, gündemdeki başlıklara ilişkin değerlendirmelerini kamuoyuyla paylaştı.
Erdoğan, toplantının öncelikli gündemlerinden birinin okullarda güvenli ortamın güçlendirilmesi olduğunu belirtti. Geçtiğimiz dönemde okulların güvenliğine yönelik alınan tedbirlerin yeniden değerlendirildiğini ve ilave önlemlerin görüşüldüğünü ifade etti.
Manisa’nın Turgutlu ilçesinde yaşanan olaydan etkilenen çocuklara geçmiş olsun dileklerini ileten Erdoğan, tedavileri devam eden çocuklara acil şifalar diledi. Osmaniye’de yeğeni tarafından öldürülen öğretmen için de başsağlığı mesajı verdi.
Kabine toplantısında gündeme gelen fon soruşturmasına da değinen Erdoğan, Adalet Bakanı ile Hazine ve Maliye Bakanı’nın konuya ilişkin kapsamlı sunum yaptığını ve bugüne kadar atılan adımlar hakkında Kabine üyelerine bilgi verdiğini söyledi.
Erdoğan, devletin vatandaşların haklarının korunması konusunda gerekli adımları atacağını belirterek, “Her kim milletin hakkına, hukukuna, malına, mülküne el uzatırsa karşısında bizi bulur, devletimizi” ifadelerini kullandı.
Fon soruşturması konusunda yaklaşımının daha önce de kamuoyuyla paylaşıldığını belirten Erdoğan, vatandaşların haklarının korunmasının öncelikleri arasında olduğunu ifade etti. Erdoğan ayrıca, Türkiye’nin finansal sistemine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak soruşturma sürecinin takip edildiğini belirtti.
Toplantının ardından yapılan açıklamalarda dış politika gündeminin de değerlendirildiği belirtildi. Erdoğan, son dönemde Türkiye’nin yurt içinde ve yurt dışında yoğun bir diplomasi ve çalışma trafiği yürüttüğünü ifade etti.