Erdoğan’dan Pakistan’a Dayanışma Mesajı

Erdoğan’dan Pakistan’a Dayanışma Mesajı

Kaynak:İHA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile yaptığı telefon görüşmesinde, Hindistan-Pakistan gerilimini ve 6 Mayıs’taki saldırıyı ele alarak, Türkiye'nin Pakistan’a olan dayanışmasını yineledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile yaptığı telefon görüşmesinde, Hindistan ve Pakistan arasındaki artan gerilim ve 6 Mayıs gecesi gerçekleşen saldırıyı ele aldı. Görüşmede, Erdoğan, Türkiye'nin Pakistan ile dayanışmasını ifade ederek, saldırıda şehit olan Pakistanlılara Allah’tan rahmet, yaralılara ise şifa diledi.

Erdoğan, Türkiye'nin Pakistan'ın soğukkanlı ve itidalli politikasını desteklediğini vurgulayarak, Cammu-Keşmir’deki terör saldırısına ilişkin tarafsız, şeffaf ve güvenilir bir uluslararası soruşturma yürütülmesi teklifinin doğru bir adım olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin gerilimin tırmanmasını önlemek için her türlü çabayı göstereceğini ve diplomatik temasların sürdürüleceğini ifade etti.

Bu görüşme, Türkiye'nin bölgedeki barışçıl çabalarını ve Pakistan’a yönelik desteğini bir kez daha gösterdi.
Erdoğan Pakistan görüşmesi, Hindistan Pakistan gerilimi, Cammu Keşmir saldırısı, Türkiye Pakistan desteği, Erdoğan şehitler, Pakistan diplomatik çabalar, hakkarihaber, hakkari haber, hakkari haberleri, haberler hakkari, son dakika hakkari, hakkarihabertv, hakkari haber tv, hakkari düğünleri, hakkari gelenekleri

HABERE YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.