• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Ertuş ailesi yardım bekliyor

Ertuş ailesi yardım bekliyor
Hakkari'nin Geçimli Köyünde 3 yıl önce arkadaşlarıyla top oynarken yere düşüp kafası kırılan 16 yaşındaki Ferhat Ertuş'un hayatı karardı.
Hakkari- Çukurca karayolu üzerinde bulunan Geçimli köyünde yaşayan 8 nüfuslu Ertuş ailesinin 16 yaşındaki üçüncü çocuğu olan Ferhat Ertuş 3 yıl önce arkadaşlarıyla birlikte köyde top oynarken yere düşüp kafası kırılması sonucu adeta hayatı karardı.
 
Devlet Hastanesi önünde Kürtçe olarak konuşan anne Kerime Ertuş, yaklaşık 3 yıldır tedavi görmesine rağmen bir türlü düzelemeyen ve sürekli baygınlık geçiren oğlunun biran önce sağlığına kavuşması için yardım eli beklediklerini söyledi.
 
Ertuş."Hakkari - Çukurca karayolu üzerinde bulunan Geçimli köyünde tarım ve hayvancılıkla uğraşıyoru. Eşim işsizdir. Yaklaşık 3 yıl önce çocuğum arkadaşları ile top aynarken yere düşüp kafasını yere çarptı. Biz oğlumuzu defalarca Van'a tedavi için götürdük. Her defasında bayıldığı zamanda Hakkari'ye getirmek zorunda kalıyoruz.
 
Doktorlarda çocuğun neden bayıldığı konusunda kendisine bir teşhis bırakamıyorlar. Bize Ankara'daki hastanelere götürün diyorlar. Ancak maddi durumumuz olmadığı için götüremiyoruz. Gerek yetkililer gerekse hayırsever vatandaşların bize yardım elini uzatmaları halinde tedaviye götüreceğiz" dedi.
 
Geçimli köyü ilköğretim okulu 8. sınıf öğrencisi olan Ferhat Ertuş ise, 3 yıl önce ardaşları ile top oynarken kafasını yere çarptığını ve ogünden bugüne kadar sürekli baygınlık geçirdiğini söyledi.
  Ertuş," Kafamı caddeye vurdum bende cittiye almadım. Ailem beni her bayılmamda Hakkari'ye getirdi bir kaç defa da Van'a sevk edildim. Fakat doktorlar hastalığıma hiçbir teşhis koymadılar. Beni Ankaraya sevk ettiler. Ankara'ya gidecek maddi durumumuz hiç yok aileme de yük oldum. Bayılınca saatlerce uyanamıyorum. Yetkililerden ve hayır severlerden bana yardım etmelerini istiyorum" şeklinde konuştu. Hakkarihabertv.com
 
 
 
Bu haber toplam 6580 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim