• BIST 9973.73
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Eş Başkan Özdemir, Genel Sekreter Kızılbanı istifaya davet etti

Eş Başkan Özdemir, Genel Sekreter Kızılbanı istifaya davet etti
DBP’li Hakkari İl Genel Meclisi Eş Başkanı Lokman Özdemir, Hakkari İl Özel İdaresi’nde devletin imkanları siyaset malzemesi yapıldığını ve hizmette ayrımcılık yapıldığını ileri sürerek İl Özel İdare Genel Sekreteri Osman Kızılbanı istifaya çağırdı.

Hakkari İl Genel Meclisi Eş Başkanı DBP’li Lokman Özdemir ve Gülizar İliş İl Özel İdaresi’nin 7 Haziran seçimlerinin ardından hizmette ayırımcılık yapıldığı iddiaları üzerine basın toplantısı düzenledi.

İl Meclisi toplantı salonunda köy muhtarlarının da katılımı ile yapılan toplantıda söz alan İl Genel Meclisi Eş Başkanı Lokman Özdemir, 7 Haziran tarihinde yapılan milletvekili genel seçimlerinde AKP’nin birinci sıra milletvekili adayı olan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Osman Kızılban, seçim sürecinde devletin imkanlarını kullanarak seçim kampanyası yürüttüğünü, seçimin ardından da istediği sonucu elde edemeyen Kızılban’ın geri geldiği koltukta ayırımcılık yaptığını iddia etti.

Açıklamasına tüm İslam aleminin ramazan bayramını tebrik ederek başlayan Özdemir, önceki gün iş kazasında yaşamını yitiren İl Özel İdaresi aracının genç operatörü Feyyaz Koparan’a Allahtan rahmet kederli ailesine baş sağlığı dileyerek başladı. 7 Haziran’da yapılan seçimlerinde halkın iradesini sandığa yansıdığını anlatan Özdemir, eşit koşullarda yürütülmeyen seçim yarışında iktidar partisi olan AKP’nin daha fazla oy almak için devlet imkânlarını kullandığını savundu.

AKP’nin bir çok ilde olduğu gibi Hakkari’de de bu yola başvurduğunu belirten Özdemir, AKP Hakkari milletvekili adayı Osman Kızılban’ın seçim çalışmaları için İl Özel İdaresinin imkanlarını kullandığını, Kızılban’ın seçimin ardından tekrar İl Özel İdaresi Genel sekreterlik görevine geri getirilmesini eleştirdi. Kızılban’ın göreve başladıktan sonra intikamcı bir yaklaşımla halkı ve muhtarları tehdit ettiğini ileri süren Özdemir, Kızılban’ın hizmet için kapsını çalan muhtarlara ‘Ne ekerseniz onu biçersiniz’, ‘Hayrıma size hizmet ediyorum’ dediğini aktardı.

Bu yaklaşımlar nedeniyle seçimlerin ardından Hakkari’de hizmetlerin durdurulduğunu kaydeden Kızılban, “İl özel idaresi araçları hafta sonları çalıştırılmayacak. Yayla ve mezra yolları açılmayacak ve en önemlisi Bağışlı ve Geçitli şantiyelerinin kapatılması gibi somut bir tavır var. Bağışlı ve birçok köyde eğitim taşımalı olarak yapılıyor.

Eğer bu şantiyeler kapatılırsa eğitimde aksamalar olur. Acil bir durum veya hasta olursa ciddi sıkıntılar yaşanır. Ve biz bunu asla kabul etmiyoruz” dedi. HDP’nin Türkiye genelinde 6 milyonun üzerinde oy aldığına dikkat çeken. HDP’ye verilen oylara saygı duyulmasını isteyerek, halkı cezalandırmaya yönelik tavırlardan vazgeçilmesi gerektiğini belirtti.

Toplantıda söz alan Cevizdibi (Betkar) köyü muhtarı Kemal İncin ise, köy ve yayla yollarının açılması için İl Özel İdare Genel Sekreteri Osman Kızılban’dan araç istediklerini Kızılban’ın kendisine Dozer vermeyeceklerini köylünün kendi imkanları ile yollarını açması gerektiğini aktardığını söyledi.

Muhtar İncin, köy muhtarları olarak sekreterlikten bir şey istediğimizde, “Olursa veririz olmazsa vermeyiz” şeklinde tavırlar ile karşılaştıklarından bıktıklarını anlatarak şunları kaydetti: “Köyümüze bağlı Çaltepe mevkiinde yol açılması için başvurduğumuz Genel Sekreter Osman Kızılban bana o yolun açılmasına yardımcı olduğunu söyledi. Bende kendisine sizin göreviniz budur dedim. Osman bey de bana “Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz” dedi. Bende odasını terk ettim dedi.

Telefonla görüştüğümüz İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Osman Kızılban ise, 7 Haziran Milletvekili seçimlerinde Ak Partide aday olduğu için kendisinin hedef gösterilerek yıpratılmak istendiğini söyledi. Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 3747 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 13
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim